fbpx

Utmana dig!

Vad händer om vi fortsätter göra samma sak som vi alltid gjort? Vi får samma resultat som vi alltid fått. Och det är helt OK – om man nöjer sig med vad man har. Jag nöjer mig aldrig! Jag kan vara NÖJD, men NÖJA MIG? Nope!

Jag vill framåt. Utvecklas. Göra nytt, göra annorlunda, testa på och se vad som händer. Bli bättre!

“Vissa av oss är ju bäst alltid, men jag håller med om att matte kan bli bättre!”

Träningsutmaningar

En utmaning för mig i den tid vi lever i har varit att hitta träningsmotivation utan tävlingar – jag skrev om det för ett år sedan och har jobbat på att hitta strategier.

När pandemin drog ut på tiden ökade onlineutbudet, och det har varit väldigt nyttigt och roligt att skapa nya kurser varje månad. En solklar motivation att träna, och att träna in nya grejer! Att gå tillbaka och titta på filmat material till tex ett helt nytt trick som vi inte hade jobbat med tidigare, ger nya insikter om vad som faktiskt funkar och vilka grunder som behöver stärkas.

Och på sistone har jag varit med i två onlinetävlingar: rallylydnad och agility. Att få del av någon annans bana: bygga, filma, skicka in, och bli bedömd, har varit genuint kul! Agility gör jag nog inte om – väldigt mycket byggande för en kort filmning – men rally var lagom utmanande och fortfarande enkelt genomförbart.

Här ser ni vår rallybana (avancerad klass, 93 poäng):

Och vår agilitybana (blåbärsklass, 17,2 sekunder, 0 fel, landande på placering 11 av 32 starter)

Jag är väldigt nöjd med hur vi presterade på båda tävlingarna. Men nöja mig? Nix! Fler rallybanor tack, vi kan vässa både position och samarbete lite till. Och fler blåbärstävlingar (live, inte online), vi börjar kunna tänka lite på fart och inte bara på att genomföra banan i rätt ordning!

Utmaningar i nya verktyg

Något som jag också verkligen börjar sakna är att gå kurser. Att själv få ny input, nya idéer! Vi lägger väldigt mycket tid på att få Hund Helt Enkelt att inte bara flyta på utan faktiskt också öka trots de begränsningar vi lever under, och tiden har inte funnits att jobba med en online utbildning . Live kurser har inte riktigt varit att tänka på. Vi har tagit in ett par externa instruktörer som vi verkligen, verkligen velat gå för, men jag saknar återkommande träffar.

Men nu har jag prioriterat vidareutveckling under sommaren, och i slutet av maj påbörjar jag en instruktörsutbildning för Maria Brandel och Siv Svendsen – båda har jag tränat mycket för tidigare – för att kunna erbjuda kurser i deras “bästa starten”-koncept. Jag ser fram emot att få ta del av nya övningar och nya tankesätt, testa, diskutera med likasinnade, utöka min verktygslåda. Bli lite obekväm, för det blir man när man konfronteras med andra åsikter och tankar än man är van vid. Det är en del av att utvecklas, att ifrågasätta sådant man kanske tagit för givet.

Utmaning i ny valp?

Lika bra att släppa ut katten ur väskan: jag har aktivt letat ny valp sedan februari. Hittills har det gått åt skogen med fyra kullar som jag varit intresserad av (den första hade så många på kö att jag blev utan, övriga blev aldrig valpar) men det BLIR en valp. Förr eller senare. En helt ny utmaning som jag ser oerhört mycket fram emot!

“Vänta, vad sa du? VALP? Vi har inte haft familjeråd om det här än…”

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.