fbpx

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst småföretagare som oss, men tack vare fantastiska kunder, en massa jobb, och en del tur/skicklighet i att satsa på rätt saker så finns vi kvar. Och vi planerar att fortsätta göra det framöver!

Kelpie och Corso sover lugnt, och litar på att vi reder ut problemen. Hittills har de haft rätt.

Januari

Vi startar året med kurser som vanligt, och åker på en liten tripp till Linköping (fyra timmar dit, fyra timmar hem) för en kvällstävling för Rocket. Han klassar upp till klass 3 i freestyle, det kändes mödan värt.

Midori blir konstaterad med cancer. Oro så klart.

Februari

Vi har Anja Christiansen på besök för en helgkurs, och Rocket klassar upp till klass 3 också i heelwork helgen efter. Han gjorde också ett bra MH och blev röntgad (a-höfter till vår stora glädje). Totoro drogs med en hälta till och från, vilket lätt händer när man leker för häftigt och helt utan självbevarelsedrift med sin mindre, snabbare och smidigare kompis. Vilan var inte uppskattad, men hjälpte. Vi roade oss med att ta danslektioner varje vecka, vilket verkligen utvecklade hur vi tänker på musiktolkning och koreografi!

Midori blir opererad, Rocket bor några veckor hos Ulrika för att ge henne lugn och ro. Operationen blir större än befarat men går bra.

Mars

Alla hundarna mådde bra, vi testade en helgtävling med övernattning. Det gav mersmak! Corso och kelp fixade fint att dela stuga – det var väntat, och vi gjorde detsamma – vilket var lite mer osäkert på förhand 😆

April

Åsa påbörjar sin utbildning till freestyledomare, vi håller vår första “optimisthelg” som sedan har blivit ett återkommande inslag i vårt kursschema, och vi släpper vår online Klickerinstruktörsutbildning som blev en succé! En del av vad vi ville göra 2023 var att nå ut och sprida effektiv belöningsbaserad hundträning, den här utbildningen har verkligen hjälpt till med det.

Maj

Vi börjar ge mer privatlektioner, både olika problemutredningar och sportträning främst i freestyle, rally och tävlingslydnad/bruks. Det går bra för våra elever både i vardagen och ute på tävling, stolta och glada instruktörer!

Juni

Midiri tävlar för första gången sedan operationen, och det blir tydligt hur påverkad hon blivit även mentalt. Hon är nu 11 år gammal, och även om hon är helt återställd så ser hon inte poängen med att tävla längre och pensioneras från banorna.

Rocket däremot visar tvärt om att han verkligen gillar att tävla och får sitt första cert i freestyle! Totoro tävlar också med stor entusiasm, dessvärre för sådant som inte ger så bra poäng. Men kul har han! Och därmed vi också, hans glädje är smittsam.

Juli

Semestermånad innebär lägermånad för oss. Fem läger och helgkurser på en månad är intensivt, men vi är oerhört tacksamma över att vi har både nya och återkommande kursdeltagare som vill spendera en del av sin ledighet ihop med oss. Mellan varven tar vi själva någon semesterdag här och där.

Augusti

Vi åker allihopa, två människor, två kelpar och en corso, till Billinge på en tvådagars tävling. Rocket gör sina första utomhusstarter, Åsa blir färdig med sin domartjänstgöring, och Ulrika tar hand om allt annat trots att hon är döende i förkylning. Vi bor över i världens minsta rum med väldigt udda grannar och hittar en av Sveriges bästa pizzerior. Äventyren avlöser varandra!

Vi håller också vår första egna tävling, med ovanligt få missar för att vara första gången! Det gav mersmak.

September

Vi går kurs för Nina Steinbach och Åsa får hjälp att vässa sitt nya program – och det lönade sig, veckan efter blir Rocket freestylechampion och får stå på prispallen på tredje plats precis bakom värsta eliten! Oerhört stolt matte, och minst lika stolt nästanmatte.

Vi avslutar årets Hundträningssatsning och är återigen fruktansvärt stolta över hur våra deltagare har utvecklats!

Oktober

Åsa åker på domarkonferens, Rocket bor hos Ulrika och upptäcker att till och med Totoro har en gräns (att bli obarmhörtigt jagad över ett tuggben av en vilt morrandes kelp som sedan sticker in nosen i ens mun för att ta det är fullt förståeligt den gränsen). Han får några stygn ovanför ögat och ett lite mer “streetsmart” utseende som matchar hans gangsterpersonlighet.

November

Vi får hux flux för oss att Rocket ska tävla nosework, anmäler till doftprov ommen vecka och hårdtränar. Resultatet blir godkänt lagerblad men miss på eukalyptus.

Det fixade vi till två veckor senare, och däremellan hann vi med att starta freestyle med cert och en massa skällande… Nytt problem, nytt projekt!

Ytterligare två veckor senare tävlade vi igen med nytt program, inget cert den här gången men en nästan tyst hund. Projekt “håll snattran” kommer att fortsätta resten av Rockets liv till och från, han skäller av upphetsning och glädje vilket är BRA känslor – men mindre bra uttryck… Så det behöver finnas med i bakgrunden framöver. Utmaningen är att behålla de glada känslorna men ge dem andra uttryck.

December

Kursavslutningar, julkalender, julfirande, mellandagsaktiviteter och någonstans hann vi dessutom med att starta Totoro i första NW2 på tre år. Han var helt fantastisk, jobbade med sökområdena säkert och systematiskt, och den enda missade gömman tog Ulrika på sig som ett rent förarfel. Nu är utmaningen att komma med på fler tävlingar, men förr eller senare så!

Med andra ord: ett händelserikt och roligt år med flera riktigt fina framgångar på olika plan!

Förhoppningar för 2024

Vi har fler utbildningar på gång online som vi hoppas kommer att kunna hjälpa många hundar och hundägare, bland annat “Problemhundar och Hundproblem” som vi lägger de sista bitarna på just nu. Att nå ut är ett fortsatt uppdrag som vi tar på allvar! Vi vill göra skillnad i hur många ser på, tränar och allmänt behandlar sin hund, och vi tror att ökad kunskap är ett av de viktigaste verktygen.

Rent personligen har jag både nått och överträffat vissa av mina mål som jag satte för 2024, medans andra inte alls ens funnits på kartan…

Jag ville flytta upp båda mina brownies till klass 3 – Rocket blev champion medans Midori blev pensionerad.

Jag ville starta fortsättningsklass rally, men Rocket ville köra nosework (och hävdar tydligen att rally är för mesar…).

Win some, change some, learn some. Som det ska vara.

2024 kommer jag att satsa på att nå SM i freestyle och ta championatet i HtM med Rocket. Och jag vill göra det med samma glädjekänsla och tacksamhet för varje framgång som vi har tävlat hittills! Därför är mitt ledord för 2024:

Party on!

Det är vad vi ska satsa på. Party på kurser, party på tävlingar. Party all over helt enkelt!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

Vad är syftet med träningspasset?

Vad är syftet med träningspasset?

Det är många saker som behöver byggas för att få en både hållbar och högpresterande tävlingshund. Att klämma in ALLT i...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.