fbpx

Nyhetsbrev

Tillsammans är vi bättre

SAMARBETEN

Vi gillar att samarbeta!

Inte bara med varandra, utan med en massa andra personer, organisationer och företag. Ensam är definitivt inte alltid stark, samarbeten ger vinst för alla parter!

Vi sponsrar dessutom två ekipage per år med sex månaders fri prenumeration på våra onlinekurser.

 

Sponsorekipage maj – oktober 2021:

Tom och Henry blev nominerade av en god vän, som fick oss på fall med följande rader:
Jag skulle vilja nominera våra kompisar (människan) Tom och lundehunden Henry till att få ett bli sponsrade till ett halvårs hundflix. De är två diamanter till personer och riktigt fina vänner. Varje gång vi ses och går i skogen så kommer alltid jag hem med en flaska hemgjord kombucha eller surkål. Tom är så fin och bjussig. Och Henry är så där förtjusande som bara en urhund kan vara. De bor verkligen i mitt hjärta de där två! Henry har problem med ljudrädsla, Tom har märkt att Henry har stärkts sen han började träna lite balansövningar med honom hemma. Det skulle vara så fint om de kunde få tillgång till alla era kurser och riktigt nörda loss i allt som skulle kunna stärka Henry!

Mitt namn är Tom Lindström, med min första hund Henry (Canvivas Ljusalv), en Norsk Lundehund. Han är en väldigt speciell individ med stort behov att få upptäcka nya saker i sin egen takt, och behöver ibland bara stanna upp för att tänka en stund. Det går liksom inte bra att skynda honom, vilket har ”tvingat” mig att byta perspektiv och istället försöka se det från hans sida. Om man ska samarbeta så måste man ju i alla fall mötas halvvägs, och det har varit en otrolig viktig läxa för mig. För att hjälpa honom att inte bli för stressad har jag också fått en mycket bättre förståelse över hur mycket den stress jag själv bar på har påverkat mig.

För att jag ska kunna ge min hund bättre förutsättningar för att lyckas så har jag också behövt ge mig själv bättre förutsättningar att göra bra ifrån mig. En självklarhet, kan man ju tycka! Men också lätt att inte tänka på alls.

Tom och Henry kommer att dyka upp i våra sociala medier lite då och då under perioden och berätta om vad de har testat och hur det har fungerat.

VILL DU ANSÖKA, ELLER KÄNNER DU NÅGON SOM ÄR VÄRD ATT BLI SPONSRAD?
Vi tar emot ansökningar löpande på mail asa@hundheltenkelt.se och väljer ut nästa ekipage i OKTOBER 2021. Du får inte svar på din ansökan direkt, utan endast den som blir vald blir meddelad.

I nuläget samarbetar vi med stor glädje med:

Veterinär Malin Kihl

Malin har i många år jobbat som privatpraktiserande distriktsveterinär och har stor erfarenhet av hund, häst och de flesta andra lantbruksdjur. I dagsläget jobbar hon mest med förebyggande hälsovård och beteende-biten på framför allt häst och hund. Frivillig hantering, stressfri veterinärvård och klickerträning är sådant hon har specialiserat sig på och delar med sig av i både föreläsningar och kurser. Med jämna mellanrum gästspelar hon dessutom på våra kurser.

HundVerkstan Annika Falkenberg

Annika är den bästa hundfysioterapeuten vi vet, hon gästspelar hos oss med föreläsningar och workshops runt massage och hundens rörelser. Friskvård som ger hållbara och glada hundar!

Eslövs Brukshundklubb

Här håller vi en del av våra kurser, är aktiva i olika events, och har en massa kompisar på både två och fyra ben. Här är vi också verksamma som avtalsinstruktörer. Det är vår hemmaklubb helt enkelt!

Djur Var Dag

Butiken som är inriktad på positiv förstärkning! Dju Var Dag ger våra Hundflixare 10% rabatt, och bjuder sina kunder på en gratis Hundflixmånad hos oss när de handlar för över en viss summa. Win-win!

Realgymnasiet

Efter att jobbat som lärare i hundkunskap, aktivitetsledarskap, kommunikation och fotografisk bild i sju är är Åsa inte längre anställd på Realgymnasiet i Lund. Men det hindrar inte att hon går in som vikarie i både Lund och Malmö med jämna mellanrum. Vi bokas båda till föreläsningar och prova-på dagar med praktisk träning, och är båda lärare på deras specialvecka med inriktning klickerträning ihop med Glädjeklick.

KelpiePhoto

Är Åsas andra företag – härifrån kommer (i stort sett) alla våra bilder.

VOOV

De flesta skyddade boenden i Sverige saknar idag möjlighet för våldsutsatta att kunna ta med sina husdjur. Något som gör att många väljer att stanna kvar i rädsla att djuret ska råka illa ut om det lämnas kvar. VOOV förmedlar därför tillfälliga jourhem för djuren under tiden ägaren är på skyddat boende.
Vi stöttar VOOV med boken “Omplacering. Helt enkelt.” till alla jourhem, samt telefonsupport där det behövs.

BFF Strays

Vi brinner för alla hundar och vill erbjuda hjälp där vi kan. BFF Strays hjälper hundar att få nya hem, och vi bidrar med boken “Omplacering. Helt enkelt” till alla hundar som hittar sina för-evigt-människor.

Vill du samarbeta med oss?

Skicka ett mail, så ser vi vad vi kan hitta på! För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, att båda vinner på ett samarbete, och att det i slutänden blir våra kunder och kursdeltagare som gör den största vinsten.