fbpx

Nyhetsbrev

om oss

Hej! Trevligt att träffas!

om oss

Hund Helt Enkelt består av Åsa och Ulrika. Vi håller på med hund på heltid: jobbar med hund, tränar hund, lär oss mer om hund, fotograferar hund, tänker hund, andas hund. Det är faktiskt hund till hundra procent i våra liv.

Ulrika Högbom

Filosofi

Jag är väldigt intresserad av vad vi faktiskt vet om hur hundar fungerar, och hur det kan hjälpa vår träning. Jag fascineras av att se hundar lösa uppgifter med sin egen personliga stil och mitt mål är alltid att hunden ska vara delaktig i både träningen och resultatet. Det finns inte ett sätt att komma framåt, och det finns inte heller ett rätt mål. Att se till individen ger betydligt bättre förutsättningar att nå såväl betyg 10 i ett tävlingslydndsmoment som en perfekt markering i nosework.

Certifieringar

Jag är allmänlydnadsinstruktör och specialsöksinstruktör utbildad inom SBK, heelwork to music- och freestyleinstruktör inom SHFK, noseworkinstruktör inom SNWK, hoopersinstruktör genom CanineHoopers, och har påbörjat min CBATI.
Dessutom söker jag kompletterande kunskap utanför hundsfären. Jag läser kurser så mycket jag hinner, inom bland annat evolutionsbiologi, neurobiologi och kognition.

Jag lovar

När du tränar för mig kan du lita på att jag har gedigen kunskap och praktisk erfarenhet, och att jag har ditt och din hunds bästa för ögonen. För mig är det lika viktigt att vi når fram till målet “sluta bita brevbäraren” som till “få perfekta ingångar i tävlingslydnaden”, och att vi når dit genom glädje och samarbete.

“En instruktör med gedigen kunskap, individanpassade lösningar och ett stort engagemang i varje hund och ägare. Utöver att Ulrika är en mycket kompetent instruktör bjuder hon även på sig själv vilket gör kurserna inte bara givande utan även mycket roliga – och beroendeframkallande!”


Fanny och Nailo

Åsa Jakobsson

Filosofi

Jag älskar att lära nytt. Därför brinner jag för grundträning inför olika hundsporter och har en speciell kärlek för tävlingslydnad, rallylydnad, dog parkour och freestyle. Dessa är också är de sporter jag tränar mest med mina egna hundar och tävlar i.
Hos mig får du alltid börja med bra grundträning, och skapa en träningsstruktur som både du och din hund är överens om. Det gör det enkelt att sedan bygga på med vilken sport som helst, och gör träningen enklare och roligare!

Certifieringar

Min första instruktörsutbildning, allmänlydnadsinstruktör för SBK, gick jag 2007. Efter det har jag byggt på med bland annat tävlingslydnadsinstruktör för SBK, klickerinstruktör för Canis, Dog parkour instruktör både svensk och internationell utbildning samt bedömare för titlar för IDPKA, Certified BAT Instructor och hoopersinstruktör genom CanineHoopers.

På humansidan är jag certifierad TAG teach level 1.

Jag lovar

Du kan känna dig helt trygg i att jag har både den kompetens och den erfarenhet som hjälper dig att hitta rätt nycklar med just din hund. Alla hundar är olika, och du får individanpassad hjälp precis där ni befinner er.

“Åsa är en otroligt skicklig instruktör som kan jobba med alla slags hundar, även problemhundar, och får på ett magiskt sätt alltid till fungerande lösningar i alla sammanhang som skapar en positiv känsla hos både förare och hund. Tack för att du finns!”


Inger och Disney

våra hundar

Totoro: Cane Corso född 2018
Bor ihop med Ulrika. Gillar att vara bufflig, dela med sig av sin livsglädje, ha sönder kartonger, leka med skor, apportera händer, och stjäla godis. Har sin egen fanclub.

Midori: Australian kelpie född 2013
Stor aptit på livet, gillar att göra saker. Hela tiden. Jämt. Allt. Tävlar tävlingslydnad och rallylydnad, älskar dog parkour och har titlarna novice, intermediate och champion.

Valldemar: Working kelpie född 2011
Alldeles för smart för sitt eget bästa, gillar får, att slappa, och att bli kliad på magen. Tränar och tävlar nosework. Supercool.

hund stor nos nosework

hund helt enkelt

the unicorn zone

Vi håller till i Stockamöllan, mitt i Skåne.

Under hösten 2021 byggs här en uppvärmd inomhushall på 600 kvm med separat teorisal, kök och toa. Direktutgång till 500 kvm inhägnad och upplyst uteplan. Rejäl parkering. Massor med fantastisk natur runtomkring. Vi känner oss redan hemma, och vi har inte ens flyttat in!

Fram tills att vi kan flytta in håller vi kurser utanför butiken Frid o Fröjd ett par hundra meter bort. En rejäl gräsplan, enkelt att hitta och parkera.

Busshållplatsen vid Lindarnas väg där buss 518 stannar är närmast oss. Därifrån tar det ca fem minuter att gå.

Kör du bil tar det ca 15 minuter från Höör eller 15 minuter från Eslöv. Knappa in Hund Helt Enkelt på google maps så hittar du till vår temporära träningsplan.

 

hyr in oss

Vi gillar att träffa hundar och hundägare, och anlitas då och då för en kvällsföreläsning eller helgkurs av olika klubbar, rasklubbar, föreningar, eller träningsgäng på olika ställen i Norden. Vi utgår från Skåne, Stockamöllan, men är väldigt flyttbara. Eller hyr både oss och våra lokaler!

Dessa är våra specialintressen:

Åsa
Lugn och Fokus
Grundträning för förare och hund
Klick och trick
Träna för tävling
Rallylydnad
Baklängeskedjning
Belöningsutveckling

Ulrika
Freestyle
Nosuppgifter
Problemlösning
Hundens känslor och sinnen
Rallylydnad
En rikare vardag
Tänk target, ett målinriktat språk

När ni hyr in någon av oss – eller båda – över en helg behöver vi mat, fika och övernattning. Milersättningen är 25:-/mil, vi tar gärna tåget och behöver då hämtning från och till stationen. Hund behöver kunna följa med.

Våra priser (inklusive moms):

Kvällsföreläsning, 3 timmar med fikapaus i mitten: 3500:-
Helgkurs, två dagar 9-16 med två fikapauser och en timmes lunch: 15000:-
Andra önskemål? Kontakta oss så löser vi det!

Åsa: asa@hundheltenkelt.se
Ulrika: ulrika@hundheltenkelt.se
Båda: info@hundheltenkelt.se