Om oss

Det är viktigt att ha en instruktör med ungefär samma värderingar som man själv har. Att veta att kunskapen är gedigen och att instruktören är pedagogisk och trevlig är också bra. Därför kan du läsa lite mer om oss här nedan, och vi visar med glädje upp hur det ser ut när vi själva tränar!


Tvåbeningar

Ulrika Högbom

ulrika@hundheltenkelt.se

Filosofi

Jag är väldigt intresserad av vad vi faktiskt vet om hur hundar fungerar, och hur det kan hjälpa vår träning. Jag fascineras av att se hundar lösa uppgifter med sin egen personliga stil och mitt mål är alltid att hunden ska vara delaktig i både träningen och resultatet. Det finns inte ett sätt att komma framåt, och det finns inte heller ett rätt mål. Att se till individen ger betydligt bättre förutsättningar att nå såväl betyg 10 i ett tävlingslydndsmoment som en perfekt markering i nosework.

Certifieringar

Jag är allmänlydnadsinstruktör och specialsöksinstruktör utbildad inom SBK, heelwork to music- och freestyleinstruktör inom SHFK, noseworkinstruktör inom SNWK, och har påbörjat min CBATI.
Dessutom söker jag kompletterande kunskap utanför hundsfären. Jag läser kurser så mycket jag hinner, inom bland annat evolutionsbiologi, neurobiologi och kognition.

Jag lovar

När du tränar för mig kan du lita på att jag har gedigen kunskap och praktisk erfarenhet, och att jag har ditt och din hunds bästa för ögonen. För mig är det lika viktigt att vi når fram till målet “sluta bita brevbäraren” som till “få perfekta ingångar i tävlingslydnaden”, och att vi når dit genom glädje och samarbete.“En instruktör med gedigen kunskap, individanpassade lösningar och ett stort engagemang i varje hund och ägare. Utöver att Ulrika är en mycket kompetent instruktör bjuder hon även på sig själv vilket gör kurserna inte bara givande utan även mycket roliga – och beroendeframkallande!”


Fanny och Nailo

Åsa Jakobsson

asa@hundheltenkelt.se

Filosofi

Jag älskar att lära nytt. Därför brinner jag för grundträning inför olika hundsporter och har en speciell kärlek för tävlingslydnad, rallylydnad, dog parkour och freestyle. Dessa är också är de sporter jag tränar mest med mina egna hundar och tävlar i.
Hos mig får du alltid börja med bra grundträning, och skapa en träningsstruktur som både du och din hund är överens om. Det gör det enkelt att sedan bygga på med vilken sport som helst, och gör träningen enklare och roligare!

Certifieringar

Min första instruktörsutbildning, allmänlydnadsinstruktör för SBK, gick jag 2007. Efter det har jag byggt på med bland annat tävlingslydnadsinstruktör för SBK, klickerinstruktör för Canis, Dog parkour instruktör både svensk och internationell utbildning samt bedömare för titlar för IDPKA, och Certified BAT Instructor.
På humansidan är jag certifierad TAG teach level 1 och har jobbat som gymnasielärare i hundkunskap i sju år. Jag har också skrivit och gett ut tre böcker: “Vardagsträning med klicker”, “Lugn och fokuserad hund” och “Klick – hundfotografering med glädje”.

Jag lovar

Du kan känna dig helt trygg i att jag har både den kompetens och den erfarenhet som hjälper dig att hitta rätt nycklar med just din hund. Alla hundar är olika, och du får individanpassad hjälp precis där ni befinner er.

Åsa är en otroligt skicklig instruktör som kan jobba med alla slags hundar, även problemhundar, och får på ett magiskt sätt alltid till fungerande lösningar i alla sammanhang som skapar en positiv känsla hos både förare och hund. Tack för att du finns!”

Inger och Disney

Extramaterial om Åsa

Förutom att jobba med Hund Helt Enkelt har jag lite andra sysselsättningar:
Jag jobbar som fotograf på KelpiePhoto och tar alla bilder till hemsidan och våra böcker.
Jag skriver artiklar för bland annat Härliga Hund och andra hund och fototidningar.
Och även efter avslutad anställning som lärare på Realgymnasiet har jag kvar en del samarbeten med skolan på konsultbas.
Varför välja när man kan göra allt! ?


Att träna hund ska vara roligt – för både tvåbening och fyrbening. Roligt blir det när båda är överens och jobbar mot samma mål.
Samarbete – helt enkelt!

Fyrbeningar

Ulrikas sambo

Totoro

Cane Corso född 180701

Bor ihop med Ulrika. Gillar att vara bufflig, dela med sig av sin livsglädje, ha sönder kartonger, leka med skor, apportera händer, och stjäla godis.

Har sin egen fanclub.

Midori, Valldemar, Mårran

Midori: Australian kelpie född 2013
Stor aptit på livet, gillar att göra saker. Hela tiden. Jämt. Allt. Tävlar tävlingslydnad och rallylydnad, älskar dog parkour och har titlarna novice, intermediate och champion.

Valldemar: Working kelpie född 2011
Alldeles för smart för sitt eget bästa, gillar får, att slappa, och att bli kliad på magen. Tränar och tävlar nosework. Supercool.

Åsas fyrbenta familj

Vad kan vi hjälpa dig med?