fbpx

BOKA HUNDHALLEN

om oss

Hej! Trevligt att träffas!

om oss

Hund Helt Enkelt består av Åsa och Ulrika. Vi håller på med hund på heltid: jobbar med hund, tränar hund, lär oss mer om hund, fotograferar hund, tänker hund, andas hund. Det är faktiskt hund till hundra procent i våra liv.

Ulrika Högbom

Filosofi

Jag är väldigt intresserad av vad vi faktiskt vet om hur hundar fungerar, och hur det kan hjälpa vår träning. Jag fascineras av att se hundar lösa uppgifter med sin egen personliga stil och mitt mål är alltid att hunden ska vara delaktig i både träningen och resultatet. Det finns inte ett sätt att komma framåt, och det finns inte heller ett rätt mål. Att se till individen ger betydligt bättre förutsättningar att nå såväl betyg 10 i ett tävlingslydndsmoment som en perfekt markering i nosework.

Utbildningar

Jag är allmänlydnadsinstruktör och specialsöksinstruktör utbildad inom SBK, heelwork to music- och freestyleinstruktör inom SHFK, noseworkinstruktör inom SNWK, hoopersinstruktör genom CanineHoopers och svenska hoopersklubben.
Dessutom söker jag kompletterande kunskap utanför hundsfären. Jag läser kurser så mycket jag hinner, inom bland annat evolutionsbiologi, neurobiologi och kognition.

Jag lovar

När du tränar för mig kan du lita på att jag har gedigen kunskap och praktisk erfarenhet, och att jag har ditt och din hunds bästa för ögonen. För mig är det lika viktigt att vi når fram till målet “sluta bita brevbäraren” som till “få perfekta ingångar i tävlingslydnaden”, och att vi når dit genom glädje och samarbete.

“En instruktör med gedigen kunskap, individanpassade lösningar och ett stort engagemang i varje hund och ägare. Utöver att Ulrika är en mycket kompetent instruktör bjuder hon även på sig själv vilket gör kurserna inte bara givande utan även mycket roliga – och beroendeframkallande!”


Fanny och Nailo

Åsa Jakobsson

Filosofi

Jag älskar att lära nytt. Därför brinner jag för grundträning inför olika hundsporter och har en speciell kärlek för tävlingslydnad, rallylydnad, dog parkour och freestyle. Dessa är också är de sporter jag tränar mest med mina egna hundar och tävlar i.
Hos mig får du alltid börja med bra grundträning, och skapa en träningsstruktur som både du och din hund är överens om. Det gör det enkelt att sedan bygga på med vilken sport som helst, och gör träningen enklare och roligare!

Utbildningar

Min första instruktörsutbildning, allmänlydnadsinstruktör för SBK, gick jag 2007. Efter det har jag byggt på med bland annat tävlingslydnadsinstruktör för SBK, klickerinstruktör för Canis, Dog parkour instruktör både svensk och internationell utbildning samt bedömare för titlar för IDPKA, Certified BAT Instructor, hoopersinstruktör genom CanineHoopers och svenska hoopersklubben, Bästa Starten-instruktör, samt freestyleinstruktör och freestyledomare.

På humansidan är jag certifierad TAG teach level 1.

Jag lovar

Du kan känna dig helt trygg i att jag har både den kompetens och den erfarenhet som hjälper dig att hitta rätt nycklar med just din hund. Alla hundar är olika, och du får individanpassad hjälp precis där ni befinner er.

“Åsa är en otroligt skicklig instruktör som kan jobba med alla slags hundar, även problemhundar, och får på ett magiskt sätt alltid till fungerande lösningar i alla sammanhang som skapar en positiv känsla hos både förare och hund. Tack för att du finns!”


Inger och Disney

våra hundar

Totoro: Cane Corso född 2018
Bor ihop med Ulrika. Gillar att vara bufflig, dela med sig av sin livsglädje, ha sönder kartonger, leka med skor, apportera händer, och stjäla godis. Har sin egen fanclub. Tävlar i NW, Rallylydnad, Freestyle och HtM. 

Rocket: Australien kelpie född 2021
Totoros bästa kompis, gillar världen, livet och är sig själv närmast. Tränar flera sporter och tävlar freestyle (klass 3, champion), HtM (klass 3) och rallylydnad. Bor hos Åsa.

Midori: Australian kelpie född 2013
Stor aptit på livet, gillar att göra saker. Hela tiden. Jämt. Allt. Tävlar tävlingslydnad (klass 2), freestyle (klass 2), HtM (klass 2) och är rallylydnadschampion, älskar dog parkour och har titlarna novice, intermediate och champion. Bor hos Åsa.

Valldemar: Working kelpie född 2011
Alldeles för smart för sitt eget bästa, gillar får, att slappa, och att bli kliad på magen. Pensionär, tränar nosework och specialsök till husbehov. Supercool. Bor hos Åsa.

hund stor nos nosework

Vi håller till i Stockamöllan, mitt i Skåne.

Kurserna hålls i en uppvärmd inomhushall på 500 kvm plus separat teorisal, kök och toa. Parkerar gör du precis utanför.

Busshållplatsen vid Lindarnas väg där buss 518 stannar är närmast oss. Därifrån tar det ca fem minuter att gå.

Kör du bil tar det ca 15 minuter från Höör eller 15 minuter från Eslöv.

HITTA HIT

Vi ska inte ljuga, speciellt när det är mörkt är det än så länge lite knepigt att hitta till oss. Google visar dig nästan rätt, men visar inte att du kan köra hela vägen. Det kan du. Skriv in Hund Helt Enkelt, följ kartan och fortsätt köra där linjen blir streckad.

Vägbeskrivning:

Det finns ingen gatuadress utan kör in på Wilhelm Sonessons Väg mot industriområdet, du ser en skylt med Hund Helt Enkelt. Vi har dubbelkollat, det går bra att köra in trots skylten om endast varubud.
Kör in genom grinden till industriområdet, sikta på vägen till vänster om det vita huset och fortsätt tills vägen tar slut. Runt hörnet till vänster hittar ni oss.
Det går bra att parkera var som helst på området (undantaget där det står tillträde förbjudet), så länge du inte hindrar framkomligheten.
Klicka på bilden nedan för att läsa mer om The Unicorn Zone!