fbpx

Vardagsaktivering

Ibland, särskilt när man är stressad och trött, blir det omöjligt att se skogen för alla jäkla träd som är i vägen! En sak man missar är att det inte alltid är snabbast och effektivast att göra en sak i taget – ibland är det absolut det, men inte alltid.

Idag har jag varit till återvinningen. Det måste göras, berget av tidningar och kartonger började luta betänkligt i hallen innan jag kom iväg till slut. Jag hade kunnat göra en snabb tripp av det, skyndat mig att få det gjort och överstökat. Och sedan kommit hem till en uttråkad Totoro som i sin tur kräver att jag får hans aktivering gjord och överstökad…

Istället blev det en krånglig promenad till containrarna som säkert tog dubbelt så lång tid som vanligt, där han fick öva på att gå fot och framför skottkärran. Och vid återvinningen fick han agera hjälpreda. Ett ärende som hade kunnat ta fem minuter tog nu minst 20, men i gengäld fick jag två saker gjorda och – väldigt viktigt – jag hade roligt hela tiden. Det ni! Det är mycket värt att fundera på vad i vardagen som hunden kan hänga med på och hjälpa till med, även om det gör allting mer omständligt. Nu har jag en hyfsat nöjd hund, en lite mindre stökig hall, och ett blogginlägg.

Vad kan du be din hund hjälpa till med?

Du kanske också gillar…

Förebereda inför tävling

Förebereda inför tävling

Om knappt en vecka debuterar vi i både HtM och Freestyle, Midori och jag. För en gångs skull har jag faktiskt haft en...

Hantera tävlingsnerver

Hantera tävlingsnerver

Under dagens banvandring på vår öppna rallyträning kommenterade en av deltagarna "Så skönt att se att det inte bara är...

Lär du hunden vakta sina grejer?

Lär du hunden vakta sina grejer?

Resursförsvar kallar vi det när hunden försvarar sådant som är viktigt för den. Det är något som är helt naturligt,...

1 kommentar

  1. Kristina & Sheriffen

    Underbart 😍!!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.