fbpx

Träna på att tävla

I söndags höll vi ett kort sommarprat om att prestera på tävling. Det var inriktat på den tvåbenta delen av ekipaget, och en av sakerna vi tog upp var vikten av att medvetet träna för att tävla om man vill prestera på tävling. Som av en ren slump så hade vi också en tävlingsträning samma dag! Vi lever som vi lär. Oftast.

Rocket mitt i ett av sina program, att träna i mina tävlingskläder är en pusselbit!

I söndags var mitt främsta fokus att genomföra vårt nya program tävlingsmässigt, för att se var det gick sönder och varför. Det är lika mycket för mig som för honom – delar av programmet är ganska nytt (sex dagar gammalt för att vara exakt…) vilket innebär nya kedjor, ny rekvisita, och nya uppgifter för oss båda att hålla rätt på.

Ett par saker hände som gav mig viktig information:

  • Rocket reagerade starkare på publiken än väntat, men släppte det nästan direkt när vi gick in på planen och började jobba. Framöver vill jag återuppta ren ingångsträning i olika miljöer och göra honom i stort sett bombsäker.
  • Jag är fortfarande inte hundra procent på timingen i musiken, trasslade med att stoppa undan piskan, var helt off i timingen i sista springdelen och skickade honom åt fel håll = förvirrad Rocket som limmade på mig. Jag behöver både visualisera och störningsträna.
  • Han landade för långt fram på min rygg och slog av hatten MEN vi fann oss båda två och kom vidare. Vi behöver träna upphopp med hatt, men supernöjd med att det inte störde rytmen.
  • Han hade svårt att hitta rätt plats att bära halsbandet. Vi behöver träna gripanden av halsbandet och kanske förenkla var han ska gripa.
  • Vi hade en paus som jag vill fylla med ett trick, precis när han kommer in i mellanposition. Redan börjat träna.
  • Precis när han tar apporten och rundar vill jag testa ett par olika alternativ för att göra programmet snyggare – jag döljer honom och står med ryggen mot domaren, det kan göras bättre.
  • Vi jobbar båda med full fokus i nästan 4 minuter utan större missar – och jag missar mer än han gör. Otroligt nöjd med honom!
  • Även när vi gjorde missar hittade jag en ingång till nästa del och vi kunde komma in i programmet igen väldigt snabbt.

I stort sett är jag VÄLDIGT nöjd med oss båda två! Att jag inte vill nöja mig utan fortsätter jobba för att bli bättre betyder inte att jag inte är nöjd med vår prestation. Det ena utesluter inte det andra!

Och för alla nyfikna: här är vårt nygamla program. Del två är en variant av vårt klass 2-program från i våras, del ett är helt ny. Enjoy! Det gör jag 😁

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.