fbpx

Hej! Long time no see!

Har du saknar vår blogg? Nu kommer den igång igen, i lite nya kläder. Mina inlägg blir en smula mer personliga, lite mer som en dagbok än ett gäng artiklar. Det är det behovet jag har just nu, helt enkelt. Mycket fokus på att träna och tävla en unghund i freestyle, och att själv utvecklas som förare.

Unghunden i fråga. Rocket, snart två år, väldigt bestämd i sina åsikter.

Snabb recap sedan sist, för dig som följer oss sedan innan och vill ha en lägesrapport:

  • Midori har återhämtat sig fint efter sin stora operation i februari. I stort sett all rörlighet är tillbaka, hon bygger upp styrkan successivt, och är väldigt glad och nöjd med livet. Hennes tävlingskarriär har vi lagt på hyllan, men hon är lika lycklig för det – hon har passerat 10 år och har inget emot att sakta ner lite på tempot. Och vem vet, vi kanske dammar av den igen om vi får lust!
  • Valle, snart 13 år, har upptäckt en ny och rolig aktiveringsform: tömma våra påsar med återvinningsplast och kartong och sprida över huset. Teoretisk sett hade vi kunnat ställa undan dem, men han tycker ju att det är så kul…
  • Totoro är väldigt nöjd med sin kelpiefamilj, han och Midori har blivit goda vänner och till och med Valle accepterar honom fullt ut. Hans träning får Ulrika skriva om – min del i den är mestadels att klappa på honom och leka med honom. Det gillar vi båda.

Tororo och Midori. Han gör allt för sin “flickvän” och hon utnyttjar det till max!

Själva trivs vi med livet. Vi tränar ihop dagligen, har noll gränser mellan jobb och övrigt liv, och har alltid nya projekt igång. Ingen av oss vill göra något annat, inte ens de perioder när det är väldigt långa dagar och oro för hur framtiden ska se ut (för de finns, så klart), eller göra det med någon annan. Det känns väldigt värdefullt!

Så. Nu vet ni att allt är som det ska. 😁

På gång just nu

Förra helgen var tävlingshelg, och Rocket skötte sig utmärkt! Sedan dess har vi byggt ett nygammalt program (hans klass två freestyleprogram med en del tillägg) och planerar att testa det under resten av året.

Jag är fortfarande så ny i freestylevärlden att jag känner mig fram – vilken sorts program gillar Rocket bäst? Vad gillar JAG bäst? Och hur kan jag bygga program och välja musik för att få bra poäng? Det blir ofta något av en kompromiss mellan de tre delarna, och jag vill utforska och utvecklas.

Det är inte poängen som kommer i första hand, men det är så klart en måttstock som är relativt enkel att gå efter. Jag försöker också tävla inoficiellt online internationellt, feedbacken från de utländska domarna är väldigt intressant – och skiljer sig lite från hur vi bedömer i Sverige.

Fokus just nu för min egen del ligger på att ge mig olika uppgifter som inte är kompatibla med onödiga handhjälper – något jag gärna använder som en “snuttefilt” när jag blir nervös. Rocket jobbar betydligt mer självständigt än jag ger honom chans att visa på tävling! Se på filmen från senaste tävlingen hur jag verkligen “styr” honom runt programmet, och hur han faktiskt blir lite störd av det jag tror är hjälper med jämna mellanrum.

Han jobbade fantastiskt fint! Första gången utetävling, första gången utan staket, och första gången i regn. Han hade någon liten reaktion på publiken och en kort sekund på en domares solglasögon, i övrigt hade han full fokus på mig. Oerhört nöjd med hans utveckling på tävlingsplatser!

I nästa inlägg kommer förhoppningsvis en film på vårt nygamla program. Om två veckor är det nya tävlingar, då ska det testas på riktigt!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.