fbpx

Backspegel och kristallkula

Ännu ett år går mot sitt slut. 2022 var ett händelserikt år på flera sätt, och när jag ser hundhallar lägga ner runtom i Sverige är jag otroligt tacksam för alla som går våra kurser, är Hundflixare, bokar privatlektioner och hyr vår hall. Tack vare er finns vi!

Så vad har hänt under 2022 då?

Januari: vi blev båda hoopersinstruktörer genom Svenska Hoopersklubben, och hundtränarsatsningen startade med ett nytt härligt gäng. Vi startade upp året med fulla kurser, en trend som tack och lov har fortsatt.

Februari: saker flyter på, vi tackar och tar emot.

Mars: vi hade årets första inhyrda instruktör, Beatrice Palm som höll en heldag om rallylydnad nordisk klass. Åsa åkte på semester och Ulrika hade hand om terroristerna en hel vecka – efter det var det hon som behövde semester…

April: vi inleder ett samarbete med essential foods, som gör att vi kan ge samtliga kursdeltagare en goodiebag vid kursstart. Åsa startar sin utbildning till freestyleinstruktör och vi börjar bygga frestyleprogram och fundera på tävling.

Maj: Rocket får fina vitsord på utställning och Totoro får en godkänd tävlingsrunda i rallylydnad. Åsa blir färdig freestyleinstruktör, vilket betyder att vi båda är freestyleinstruktörer!

Juni: sommar! Vår utomhusplan är färdig och börjar användas så smått.

Juli: läger, läger, läger och fler läger. Sex läger sammanlagt! Väldigt, väldigt roliga dagar.

Augusti: Åsa debuterar Midori i freestyle och htm med strålande resultat – efter åtta starter på två dagar har de uppflytt och diplom i båda grenarna.

September: vår instruktörsutbildning 2023 startar, tillsammans med höstens kurser. Rocket blir tävlingsmyndig och får sitt första godkända resultat i rallylydnad.

Oktober: vi börjar med stadspromenad varje vecka, så att bonnahunden Rocket får vänja sig vid city.

November: debut för Rocket och Totoro i freestyle och htm, och att övernatta i stuga tillsammans. Båda delar går utmärkt och Rocket flyttar upp till klass 2 på sina första starter!

December: mängder av kursavslutningar, störningsdagar, och just det – jul.

Förra året satte jag upp mina personliga mål så här:
  • Planerat, tränat in och filmat ett freestyle och ett HtM program med Rocket. ⭐Check på det, och mer därtill! Filmat, tävlat med, och blivit uppflyttad.
  • Startklar rallylydnad och tävlingslydnad (alltså tränat in momenten i resp första klass och ha en fungerande helhet). ⭐Rallylydnad ja, och fått ett godkänt tävlingsresultat. Startklass nja, momenten finns men saknar precision. Varför? Freestyle är så mycket roligare att träna…😂
  • Tävlat minst fyra gånger med Midori i rally och/eller hoopers. ⭐Nej. Midori har dragits med en skada till och från sedan augusti som vi inte fått rätt på.
  • Tävlat minst två gånger med Valle i nw. ⭐Det har inte heller blivit av, återigen pga en skada – tyvärr av kronisk natur. Inget han lider av i vardagen men han bör inte träna.
  • Minst två kurser för egen del, online med feedback eller IRL. ⭐Det har jag uppfyllt med råge! Både IRL och online, vilket har varit väldigt givande!

Så i slutet av 2023 hoppas jag på följande:

  • Att mina hundar är så friska de kan och mår bra, både fysiskt och mentalt.
  • Uppflytt till klass 3 i fst och htm med både Rocket och Midori (man får ju drömma!)
  • Uppflytt till fortsättning rally med Rocket. Miljön på rallytävling har visat sig vara väldigt svår för honom, annars hade jag siktat högre… 😅
  • Att jag fortsätter utvecklas som hundtränare. Tack vare nya sporter tvingas jag steppa upp mina skills, och det gillar jag verkligen!

Och en sak till: jag skulle vilja sprida belöningsbaserad och effektiv hundträning till fler. Jag tror helt enkelt att både tvåbeningar och fyrbeningar hade varit lyckligare då.

Mina ledord för 2022 var Glädje och glamour, för 2023 tror jag det blir Nå ut. Det ska bli intressant att ha i bakhuvudet!

Håll svansen viftande, jag önskar dig gott slut och gott nytt! /Åsa

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.