fbpx

5 bra saker med hösten

Jag känner personer som påstår att de gillar hösten. Höstlöv, mysiga kvällar, stora halsdukar…
Givetvis vet vi allihopa att de ljuger. Hösten och – ännu värre – vintern är de absolut värsta årstiderna och ingen, INGEN kan tycka om månaderna från november till februari. Alla som påstår något annat ljuger. Så! Avklarat.

“Morsan? Hur mår du? Vill du leka med Spidey, du får låna honom en stund? Han muntrar alltid upp!”

Rocket har en poäng – jag brukar inte deppa ihop över saker. Inte ens oundvikliga saker som mörker och kyla. Så jag ska göra en kraftansträngning och hitta fem bra saker med hösten!

1. Halloween

Ja, det är amerikanskt. Men jag älskar skräcklitteratur och filmer – hur kan jag inte älska Halloween? Plus att jag får klä ut våra hundar till monster och fotografera dem. Och det är den enda tiden på året jag kan släppa ut min egen inre demon utan att någon tittar konstigt på mig.

2. Varm choklad

Jag pratar inte om o’ boy upplöst i mjölk och värmd i micron, utan varianten med kakao och socker som rörs ut i mjölk och… ja, värms i micron. Men sakta, det behöver röras med jämna mellanrum. Och sedan spetsas ytterst lite, bara för smak, med whiskey eller kaffelikör.

3. Filtar

Filtar är i och för sig inte unikt för höst och vinter, de går utmärkt att använda året runt, men när det är kallt så är filtar en nödvändighet! Mjuka, tjocka, fluffiga filtar. Mina hundar tycker också om filtarna, så alla mina filtar luktar hund, men mysigheten består.

4. Eld

Braskamin, värmeljus, eldstad – allt som brinner (som är menat att brinna). Eld ger ljus och värme och har extremt hög mysighetsfaktor. Och det gör sig bäst på höst och vinter – det erkänner till och med jag. Plus att Rocket gillar vedträn, de håller honom sysselsatt en bra stund.

5. Black Friday

Jag vet, ytterligare en amerikansk import. Extremt kommersiell dessutom. Men om man har lite koll (och tur) kan man köpa grejer man verkligen vill ha till väldigt bra pris! Jag gillar att shoppa, så enkelt är det. Det här året har jag dessutom en – pytteliten med dock – egen butik i vår träningshall, och vi kommer att ha en LIVE Black Friday! (Jag är uppvuxen i butik. Jag gillar den miljön.)

“Sådär ja! Och om du inte mår bättre efter att ha tvingat dig själv att hitta bra saker med hösten så bara titta på mina Halloween-ögon. Du vet att du gillar dem, morsan!”

Rocket har rätt. Jag avskyr höst och vinter, men jag kan aldrig motstå en hund med extra monsterögon, så jag är på bättre humör. Nu ska jag fixa varm choklad, möjligtvis med extra kaffelikör, och dra en tjock filt över huvudet ihop med kelparna. Snart är vi en dag närmare våren!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.