fbpx

Det ska inte falla på bristande vilja!

Den meningen såg jag på min fb-vägg för många år sedan. Jag kommer inte ihåg vem det var, men det handlade om att hon gått upp kl 05.30 för att träna ett pass innan jobbet, eftersom hon visste att hon inte skulle hinna efter.

Jag vill mycket. Jämt. Inte alltid samma som morsan, men VILL vill jag.

Jag tror att oavsett vad man håller på med för sport, oavsett vart man siktar, så tar det emot ibland. Livet händer. Motivationen sjunker, soffan är väldigt skön, och det regnar ute. Då är det den där envisheten som ska till. Att man gör jobbet helt enkelt, även när det tar emot. Det ska inte falla på bristande vilja.

Ibland behöver man en push för att hjälpa viljan på traven. Jag har varit rejält förkyld, inte covid men feber, halsont, snuva och hosta. Rocket var oerhört snäll och förstående, gosade in sig vid mig i sängen och slickade försiktigt på min varma kind.

Det räckte i hela fyra timmar! Klockan 12 tyckte han att det räckte och började resolut riva huset. Där och då vara vände jag mig i sängen och sov vidare, men redan nästa dag – efter att ha städat strimlade plastpaket ur återvinningen – var vi igång och tränade igen. Ren självbevarelsedrift trumfar förkylning… Och träningen blev av!

Vi ägnade oss bland annat en hel del åt uppletande i skogen. Rejält jobb för honom, ganska lite jobb för mig.

För att hitta den där extra motivationen att träna även när det tar emot finns det bättre sätt än att ha en kelp som förvandlas till en förstörarmaskin när han blir understimulerad. Att göra något (aktivera hunden) för att undkomma något (att hunden blir omöjlig att leva med) fungerar, men det är inte så trevligt och det resulterar i att man gör precis så lite som man kan komma undan med. Därför ser jag till att jag har andra pushar när det känns tungt!

  • Deadlines i form av tävlingar eller uppvisningar
  • Går en kurs, oftast online eftersom jag jobbar som jag gör, för att få nya övningar. Jag gillar att lära nytt!
  • Lägger till coachning på onlinekursen så att jag får korta deadlines att jobba med specifika övningar, och feedback på hur det har gått.
  • Hoppar på en utmaning av något slag.
  • Bokar träningstid ihop med en träningskompis, bestämmer på förhand vad vi ska träna, och berättar det för sagda kompis.

Alla ovanstående punkter jobbar jag med för att jag vill uppnå något, inte komma undan något. Det funkar mycket bättre! Istället för minsta möjliga gör jag ofta mer än jag tänkte mig, när jag väl kommer igång kommer jag ihåg hur kul det är att träna ihop med min kompis – både den tvåbenta och den fyrbenta.

Då blir det till och med så att jag går upp lite tidigare för att hinna träna ett extra pass!

Mer träning please! Alltid mer!

Det finns mängder av saker som kan sätta käppar i hjulet när det gäller prestation. Hunden kan bli skadad, jag kan bli sjuk, hunden blir alltför påverkad av miljön, det känns helt enkelt inte roligt, eller någon annan fullt legitim anledning. Men det ska iallafall inte falla på bristande vilja!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.