fbpx

Mitt.hundflix.se – från start till …mål?

Vi har ju ett ganska digert bibliotek med onlinekurser, och ett ganska awesome medlemskap som ger tillgång till i stort sett hela rubbet. Innehållet? Det är vi väldigt stolta över, vi gör BRA kurser. Men användarvänlighet? Nej. Det har varit ett problem en längre tid. Vi har lappat och lagat, men som ni vet – finns inte grunden så går det inte att bygga!

Så för två veckor sedan bestämde vi oss. Nu fixar vi det här! Våra onlinekunder och våra Hundflixare är värda bättre! Ja, vi har typ 60 kurser att flytta. Och…?

Ni är värda enhörningar och regnbågar och hundvalpar och flygande kelpies! Allt bra som vi kan komma på!

Resan startar

Ett antal gånger har vi gått igenom de system som går att integrera i vår befintliga sida, men den vi använt är (faktiskt) den bästa. Vi insåg att blicken behövde vändas mot en helt annan plattform, en skapad för onlinekurser.

Äntligen skulle vi kunna bygga något som är snabbt, användarvänligt, snyggt, och väl fungerande på BÅDE mobil och dator! Något där man enkelt kan hitta bland både de kurser man är intresserad av att kanske köpa, och de man redan har i sitt kursbibliotek. Något där man inte behöver gå tillbaka till start för att kunna hitta en speciell lektion, och något där man enkelt kan återuppta den kurs man senast höll på med. Och så ville vi kunna lägga in lite uppmuntran på vägen!

Nackdelar med en inte integrerad kursplattform: vi behövde hitta en lösning för alla våra Hundflixare, så att ni inte skulle behöva köpa ett nytt medlemskap i ett annat betalsystem. Klarna krånglar ibland, men det är jämförelsevis ett väldigt enkelt och stabilt system för kunden. Det går inte heller att komma undan att det är en ANNAN plattform än vår hemsida = ytterligare en site att logga in på. Plus att vi visste att vi tittade på en helsikes massa jobb med att flytta kurserna manuellt, WP (som vår hemsida ligger på) samarbetar inte superbra när det gäller att exportera material som andra plattformar kan importera…

Exakt hur mycket tid skulle det hela ta egentligen? Hallå, JAG kräver en del tid faktiskt!

På väg!

Det här med att hitta rätt plattform visade sig vara vårt första hinder. Vi vet ganska bra vilka funktioner vi vill ha, men vissa plattformar visade sig efter tester vara en smula svårjobbade för stackarn som sitter och designar (Åsa) när det är mycket som ska in på en gång, och andra hade delar men inte allt. Efter en veckas trial and error hamnade vi på Thinkific, som har – med lite jobb – i stort sett allt vi söker!

Att bygga en ny plattform innebär mycket som ska göras. Tack och lov jobbar vi bra ihop, och delade upp jobbet mellan oss ganska naturligt: Ulrika har flyttat kursinnehåll och kursdeltagare, och Åsa har jobbat med “make-pretty” och kundsupport. Och information, som tyvärr inte har gått ut så bra som vi hade hoppats! Det här med spamfilter är för det allra mesta en suverän grej, men ibland ger det lite problem…

I mål?

Nope. Vi är INTE i mål, och helt ärligt kommer vi nog aldrig i mål – vi hittar nya stickspår under tiden och vill göra bättre, bättre och ännu bättre.

MEN!

Sidan är fullt fungerande och ser ut (ungefär) som vi vill. Alla viktiga funktioner är på plats. Alla kurser är flyttade. Alla kursdeltagare är flyttade. Inloggningsuppgifter har gått ut. Supporten jobbar non stop för att svara på frågor och hjälpa till där det behövs.

Det här med information är knepigt – hur vi än försöker så missar vi folk! Därför öser vi på med mycket information i många kanaler, och hoppas att vi på så sätt når alla – förr eller senare. Vi ber om ursäkt på förhand till er som får ALLT! Ni kommer att bli lite väl översköljda… Men trösta er med att det är under en väldigt kort period!

Kan inte se för allt blingbling…

Hur funkar det nu då?

Alla som har köpt en onlinekurs hos oss – gratis eller betalkurs spelar ingen roll – ska ha fått ut inloggningsuppgifter från Thinkific. Under dagen kommer ett extra mail från mig med, om att allt är färdigt.

Har du inte fått inloggningsmail trots att du har onlinekurser hos oss? Kontakta Åsa på asa@hundheltenkelt.se så hjälper jag dig!

Vår nya onlineportal finns på MITT.HUNDFLIX.SE. Det är numera där du loggar in för att se de onlinekurser du har köpt. Och har du inga så titta in ändå – du kanske hittar någon du gillar!

Ditt konto på Hund Helt Enkelt finns kvar. Du som är Hundflixare kommer åt alla dina kontouppgifter via ditt konto här på denna sidan, precis som vanligt, men du loggar in på mitt.hundflix.se för att se själva kurserna! Det är för att du ska kunna fortsätta använda Klarna och själva medlemskapet ska vara utan avbrott för dig.

Alla kurser kommer att finnas kvar här på Hund Helt Enkelt i två veckor till, så att vi hinner nå och hjälpa alla utan att riskera att någon inte kommer åt sitt material. Sedan kommer de bara att finnas på mitt.hundflix, vilket gör att DENNA sidan kommer att bli både snabbare och mer överskådlig!

Säkerhetsbälte på…

Ha du frågor? Är det något som inte funkar? Har du önskemål? LÅT OSS VETA! Vi är förberedda på att en flytt av denna storleken inte går helt jämnt, det kommer att bli vägbulor att ta sig över. Därför vill vi verkligen få chansen att hjälpa dig om något blir tokigt! NÄR något blir tokigt…

Om en månad räknar vi med att vägen övergår från smal och slingrig bergsväg med stup på ena sidan till öppen landsväg utan alltför mycket trafik. Inte motorväg, då ser man inte de intressanta sidospåren som gör livet bättre, utan en bred, jämn väg räcker bra.

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.