fbpx

Vad ska du göra när du blir stor?

När jag var liten ville jag bli veterinär. Jag ville det väldigt mycket, jag hade hela planen klar för mig, ända tills jag började sjuan och på allvar insåg hur mycket plugg som skulle krävas. Sedan ville jag jobba med hästar, tills jag provade ett år och kom fram till att lönen inte matchade timmarna. Två stora framtidsplaner, som när jag började titta på dem ordentligt helt enkelt inte kändes värda ansträngningen.

“Matte krånglar till allt. Jag är mer intresserad av hur många köttbullar och tennisbollar som finns i min framtid. Mängder hoppas jag!”

Enter hundträning. Eller re-enter egentligen, jag har tränat hund sedan jag var liten men gjorde en paus för hästarna fram tills att jag köpte min egen första hund. En valpkurs ledde till fler kurser ledde till längre utbildningar ledde till… och många år senare är jag där jag är idag. Både i företaget och i min hundträning.

Många år, många träningstimmar, många kurser (gått och hållit), många böcker, många tävlingar, många inlämnade uppgifter, många uppnådda deadlines, många avklarade prestationer. Antagligen inte lika mycket pluggande som för att bli veterinär (enorm respekt för den yrkeskåren!) men betydligt mer än jag någonsin trodde att jag skulle plugga. Mer jobb än att jobba med hästar (fast jag slipper mocka, det är trevligt).

Och grejen är att även om det stundtals har varit tufft och stressigt så har det alltid, alltid, alltid känts värt jobbet. Min vilja att nå dit jag är idag (och vidare, både Ulrika och jag har kastat bort bromsarna för länge sedan) har varit starkare, jag har varit envisare, och jag har helt enkelt aldrig velat sluta. Det är…rätt.

Jag har använt de här rallybilderna från i somras ganska mycket. Jag är stolt över min Kelpa, och vårt samarbete! Vi har jobbat för att komma hit – det har inte gått av sig självt!

Just nu väntar jag på att få hämta mitt nästa pälsbarn, familjemedlem, förhoppningsvis träningskompis. Min valp! Han är tre veckor gammal idag. Vad ska han bli när han blir stor?

Han blir min femte hund som jag har glädjen att få följa. Tidigare valpar har varit omgivna av framtidsdrömmar om tävlingar och andra prestationer – vissa planer har infriats och andra inte. Med den här lilla individen handlar mina planer mer om att ge honom de bästa förutsättningar jag kan, se honom med ett öppet sinne, lära mig från honom, och följa dit han leder. Vill han tävla? Kul! Vill han inte? Då hittar vi på något annat!

Är det här min blivande kompis? Kanske!

Vad har du för framtidsdrömmar? Vad brinner du för, vad vill du så starkt att det känns värt jobbet? Var vill du vara om fem år, och hur kommer du dit?

Om det har med hundträning att göra tror jag verkligen att vi kan hjälpa dig. Slå en koll, och titta lite extra på vår hundtränarsatsning och instruktörsutbildning om du är sugen på att göra en större utveckling. Även om man är beredd att göra jobbet skadar det inte att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.