fbpx

Hundhall mitt i Skåne – The Unicorn Zone!

Är du nyfiken på hur arbetet med vår hundhall i Stockamöllan fortskrider? Här kommer en uppdatering!

I fredags fick vi tillgång till vår blivande hundhall, The Unicorn Zone, vilket betyder att i tre dagar har vi fogat, målat, och fixat non stop. Det är fortfarande en hel del jobb – men hallen är färdig att använda! Vi kan hålla kurser inomhus, i ljus, utan regn. Det känns ganska amazing!

Parkeringen är till hälften röjd, så ca åtta bilar får plats utan problem. Fasaden ska målas, rören ska bort, och lite mer utebelysning lär det bli.

Vi har mätt ut ungefär var appellplanen kommer att ligga – det är inte prio ett direkt, men till nästa år blir det en inhägnad uteplan på 500 kvm där det just nu växer en mängd buskar och sly.

Vår lokal har tidigare varit en truckfabrik, och en STOR mängd mekaniska prylar av olika slag är nermonterade. Ett mögligt trägolv är också borttaget, och golvytan där det har legat kommer att jämnas till. Sedan blir det en 8 mm tjock gummimatta över alltihop, av samma sort som används på gym och idrottshallar. Den levererades idag: fem ton matta ska rullas ut så fort golvet är klart och rengjort! Så länge har vi betonggolvet att träna på – det fungerar det med, även om det inte är så lyxigt.

500kvm inomhushall med HÖGT i tak är rymligt! Det känns superlyxigt, och hundarna tokälskar att få springa härinne. Uppvärmt blir det också – ca 15 grader har vi ambitionen att hålla. Tre luftvärmepumpar kommer att hjälpa till med den saken. På gipsväggarna kommer det att sättas upp mattor, så att det blir lite mindre eko och behagligare ljudbild. Och i framtiden kommer övriga väggar att målas om (vi drömmer om väggmålningar i stort format) – men det får dröja lite.

MASSOR av yta att träna allt möjligt på! Underlaget lämpar sig för i stort sett allt utom agility – stötdämpningen räcker inte till för träning på bana. Hoopers, rallylydnad och tävlingslydnad fungerar däremot perfekt, och vi kommer att ha utrustning till låns för den som hyr hallen.

Själva träningsytan jobbar våra hyresvärdar Viktor och Mattias med. Ulrika och jag har hittills hållit till inne i teorilokalen. JA! Vi har en separat teorilokal! 85 kvm med kök och toa, uppvärmd till ca 19 grader så att det blir bekvämt att sitta härinne.

Köket har hittills fått minst kärlek, eftersom färgen tog slut tidigare än vi trodde…Men mer färg kommer imorgon, så blir här lika vitt och fint som övriga rum! Kaffekokare och vattenkokare flyttar in imorgon, och micro och kyl införskaffas snarast. Allt stöket på vasken kommer att flytta ut så fort vi har avslutat målandet. Träskivan kommer att få ett skyddande lager olja. Ordentligt med plats i skåpen för diverse prylar och pryttlar, som hundtränare samlar man ju på sig en hel del.

Utanför teorilokalen blir det en liten butiksdel – vi tjänar inga stora pengar på butiken men det är kul att kunna erbjuda lite leksaker, tuggisar och hundgodis, viktiga saker som reflexer och silvershadedukar, och lite smått och gott till fikat. All vinst återinvesteras i lokalen.

Här hittar du så småningom också allt lånematerial och några bord och stolar för fika och planeringspausen (eller sitta och snacka strunt-pausen, den är lika viktig!).

Så fort vi får en tidsram på det ojämna golvet kommer vi att lägga ut en INVIGNINGSFEST! Om allt går i lås redan i slutet av oktober. Och i november har vi helgkurser, två stycken! Agility right from the start och Lugn och fokus. Det är också här vi kommer att ha vår Hundtränarsatsning!

Innan dess har vi en del kvar att göra…så ni får dras med uppdateringar från The Unicorn Zone ett tag till – vi hänger här ganska exakt hela dagarna ett tag framöver 😁

Och EFTER det – då kommer det att finnas möjlighet att hyra in sig här. Visst låter det lockande? Inomhusträning i vinter, i en hundhall mitt i Skåne!

(…och är det vackert väder, då rekommenderar vi en promenad i vandringsområdet som ligger fem minuter bort. Här finns allt!)

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

2 Kommentarer

 1. Jill Malmgren Blixt

  Hej!
  Har ni rallybana imorgon fre 8/10?

  Mvh
  Jill med bruna storpudeln Truls😊

  Svara
  • Ulrika Högbom

   Hej!
   Det blir inga fler rallybanor förrän vi blivit lite mer klara med hallen, just nu tar det upp all vår vakna tid (och lite till 😅). Men de kommer att komma tillbaka så fort det bara går, du och Truls är varmt välkomna då! 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.