fbpx

Valp på väg! ÄNTLIGEN!

Valp! Valp! Vaaaaaaaaaaaalp! Jag är så glad att jag dansar små vändor med jämna mellanrum. I natt (eller i morse) föddes nämligen en ny liten kompis som flyttar in hos mig om åtta veckor.

Kanske blir det den här lille killen?

Jag har längtat efter valp sedan december 2020, och flera kullar har av olika anledningar inte blivit av. Varje gång har jag blivit lika besviken. Så att se åtta fina friska valpar i en kull som jag tror kommer att passa mig perfekt känns nästan overkligt…

Kullen finns hos kennel Ooo, mamma är Peach och pappa är Tjifen.

Trött och nöjd Peach med alla åtta valparna!

Jag ser med lätt skräckblandad förtjusning fram emot framtiden. Att få lära känna en ny individ, göra mitt bästa för att han ska hitta sin egen plats i världen och utveckla sin egen personlighet. Jag vill ge honom trygghet, upptäckarglädje, gemenskap (med både tvåbenta och fyrbenta i familjen), självförtroende, och så oerhört mycket kärlek och glädje. Jag ser så mycket fram emot att lära känna honom och se vad han kommer att lära mig om livet!

Kanske är det här valpen som flyttar hem till mig?

“Skräck” i skräckblandad kommer från vissa minnesfragment om hur Midori var som liten. Och unghund. Och halvvuxen… Jag förväntar mig inget annat än ytterligare en liten Taz, den tecknade tasmanska djävulen. Och en stor del av jobbet kommer att handla om att övriga familjen ska få lika mycket tid och uppmärksamhet, och att ingen individ ska bli trakasserad av vassa valptänder i öronen eller plötsliga kamikazehopp mot nosen.

Eller kanske är detta min blivande nya kompis?

Det är över åtta år sedan jag hade valp sist. Nu ser jag mig omkring i rummet och ser typ tusen dödsfällor för valpar…Först på listan: valpsäkra hemmet. Resten löser sig nog efterhand!

Alla fina bilder är tagna av uppfödaren Helena Isolde Sundsgård.

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.