fbpx

No-brainer aktivering

Mycket att göra? Lite ork. Dåligt samvete för hunden? Samma här! Så här kommer fem tips på roliga, enkla saker att göra med hunden när idéerna tryter.

Ge mig något att göra annars hittar jag på något själv!

  • Göm något att leta efter! I Hundflix har vi flera kurser med nostips, allt från nosework för tävling till att hitta nycklar och andra hjälpsamma saker, men om inte annat funkar det att gömma lite godis i vardagsrummet – det ger inte fullt lika nöjda hundar som något med lite mer utmaning, men lite är mycket mer än inget.
  • Tricks! Vi har – hittills – alla trick för Svenska Hundtrickklubbens klass 1 & 2, dessa kurser finns enbart för Hundflixare och fler kommer det att bli. Små trick som inte ska leda till något mer kan vara betydligt roligare och mer utmanande att träna än man kanske tror, utan att det behöver ta så mycket tid. Med ett regelverk att följa behöver man dessutom inte lägga någon tid på att fundera exakt hur tricket ska se ut egentligen.
  • Kroppskontroll! Positionsväxlingar sitt-stå-ligg ger mer gympa än vi kanske tror, fotutmaningar för att hålla position kan utmana bakdelskontrollen, och rallylydnadens grundträning ger en utmärkt genomgång för hela kroppen. (Hundflix har såklart kurser i tävlingslydnad, fotgående och rallylydnad…)
  • Aktiva promenader! Promenera hunden måste vi ju ändå hitta tid till, och den tiden går att utnyttja lite mer effektivt genom några roliga parkourövningar. Hoppa upp här, balansera där, runda den, och mycket mer! Parkour behöver givetvis ett gediget säkerhetstänk så hunden inte blir skadad, vill du komma igång finns flera parkourkurser i Hundflix.
  • Få en medhjälpare! Det här kräver lite mer tid i början än de andra, men det är väl värt det. Lär din hund att vara din assistent, hämta saker åt dig, städa undan, tända lampor, med mera. Och i Hundflix finns såklart flera kurser för att lära hunden hjälpa till.

Nu är jag snäll som en ängel igen…

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.