fbpx

DON’T PANIC

Idag blir det ett kort blogginlägg. Det är sol ute, jag har några timmars ledigt och tänker gå ut i skogen med mina vovs. Men jag vill skicka med alla som läser den här bloggen en påminnelse: don’t panic.

Citatet är från Liftarens guide till galaxen, svenska översättningen är “ta det lugnt”. Jag föredrar “don’t panic”, det är en liten med definitiv skillnad i betydelsen.

Har du precis skaffat valp och vill förvalta din lilla dyrgrip på bästa sätt? Don’t panic.
Ni har, med lite tur, många år tillsammans framför er. Valpen kommer att mogna och mycket löser sig av sig självt. Allt behöver inte tränas och fixas just precis nu.

Börjar du träna mot någon sport och kör fast i träningen? Don’t panic.
Ibland glömmer vi att hundsport inte är på allvar – det är på kul. So what om din hund inte går perfekt fot? Det tar tid att träna in. Uthållighet och fokus behöver utvecklas under tid för de flesta hundar, muskelstyrka för till exempel perfekta sättanden och lägganden likaså.

Är det dags att tävla? Don’t panic.
Ärligt talat, bara att du har kommit så långt att ni är ute på tävlingsbanan är en prestation. Nollar ni moment? Får minus på rallybanan? Missar gömmorna? Snor din hund en kon och vägrar släppa? Jag vet att det är svårt i ögonblicket (speciellt konsituationen) men ta det lugnt! Det är inte universums undergång.

Hittar din hund på något som är ett problem i vardagen? Don’t panic.
Jag menar inte att ni inte ska ta hjälp och jobba för att lösa problemet, jag menar att ni ska göra annat också. Mycket annat. Problem har en tendens att ta över, och livet med hund är så mycket mer även om vissa situationer medför problem. Glöm inte det.

Hej, jag heter Valle och jag gillar att skälla och bita sönder grejer.

Och har du vanligtvis väldigt mycket att göra och har ett par timmar över? Don’t panic.
Tro mig, jag vet hur frestande det är att passa på att fixa sådant som borde göras när man har oväntad ledig tid. Men det du antagligen behöver, och det som gör mest nytta långsiktigt, är att faktiskt ta det lugnt ett tag.

Så det är precis det jag gör nu.

Du kanske också gillar…

Förebereda inför tävling

Förebereda inför tävling

Om knappt en vecka debuterar vi i både HtM och Freestyle, Midori och jag. För en gångs skull har jag faktiskt haft en...

Hantera tävlingsnerver

Hantera tävlingsnerver

Under dagens banvandring på vår öppna rallyträning kommenterade en av deltagarna "Så skönt att se att det inte bara är...

Lär du hunden vakta sina grejer?

Lär du hunden vakta sina grejer?

Resursförsvar kallar vi det när hunden försvarar sådant som är viktigt för den. Det är något som är helt naturligt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.