fbpx

Nystart

Sommar och semester är trevligt. Vilsamt. Inga kurser, hemmakvällar med familjen, tid att träna egna hundar. OK, jag kanske har skapat tre onlinekurser, planerat instruktörsutbildning, skapat marknadsföring, haft några fotojobb, satt igång med att omdesigna alla våra hemsidor, och haft två sommarläger, men det är bara för att inte bli knäpp av sysslolöshet… (Jag är inte knäpp. Jag bara gillar att göra grejer, och grejer jag gillar att göra råkar sammanfalla med det jag jobbar med.)

Men lite “ren” semester har jag hunnit med! Bildbevis (pics or it didn’t happen, ni vet…):

Så nu när semestern är över är jag helpepp på resten av hösten! Vi har SÅ MYCKET KUL som väntar under månaderna som kommer!

Hundflix

Hundflix fortsätter växa! Vi lägger till nytt material varje månad och ingenting försvinner. September blir det fokus på behärskning: omvänt lockande, externbelöning och rallymomentet åttans frestelse får varsin specialkurs. Eftersom vi jobbar med heta, häftiga, coola belöningar och bygger självsäkra hundar som tar för sig av världen, så behöver vi balansera upp med en broms. Aktiva hundar är KUL! Men för allas sinnesfrid behövs lite behärskning som motvikt…

The Unicorn Zone

Våra alldeles egna träningslokaler håller på att iordningställas! Exakt datum är fortfarande lite ovisst, men en tidsplan ska finnas klar denna veckan så att vi kan släppa våra superkul höstkurser. Första september öppnar alla höstens kurser för anmälan, slå en koll här på vad som väntar! (Är du nyfiken på hur arbetet framskrider? Vi uppdaterar efterhand.)

Hundtränarsatsning 2022

Vår hundtränarsatsning drar igång i två versioner i vår: en IRL som består av fem helger och startar i januari, och en online som startar i mars. Vi har hållit hundtränarsatsningen i tre år nu, och det är väldigt, väldigt, VÄLDIGT roligt att se framstegen hos hundar och förare!

Instruktörsutbildning 2022

Vi smygstartar faktiskt vår instruktörsutbildning redan nu i september med vårt “testekipage”! Att ha någon som får gå igenom materialet och göra uppgifterna på utvärderingsbas är en nödvändighet – det som är självklart för oss är kanske inte alls självklart för någon annan. På detta sättet säkerställer vi att det material som sedan används både är enkelt att förstå och ger goda resultat!

Vi är väldigt, väldigt pepp på att få dela med oss av vår kunskap om hur det är att jobba som instruktör och vad man behöver kunna både som pedagog och som företagare. Så många duktiga hundmänniskor faller på vägen pga bristande kunskapar i just företagardelen, vi vill erbjuda en utbildning som faktiskt lär dig själva yrket.

Vi lever på vårt företag. Båda två. Vi har byggt upp det från noll, och vi kan lära dig hur man gör. Ja, jag skryter lite – jag är stolt över det vi gör!

För egen del då?

Efter att ha varit ute och tävlat igår vet jag ganska bra var vi står, och är väldigt sugen på att ta tag i de problem som har smugit sig in i träningen. Problemlösning är kul! Kelpan och jag ser fram emot att få tävla vidare i några år till, och träningen inför tävling är den bästa träningen.

Valp kommer när den kommer…Så fort rätt föräldrar får en kull där en valp har mitt namn på sig så kommer det att bli fyra nya små tassar som springer hemma hos mig. Jag hoppas på senhösten, men det finns inga garantier. Mycket ska stämma!

Jag roar mig med en fotoutbildning i kreativt fotograferande under hösten, en motvikt till allt det uppstyrda och strukturerade som jag vanligtvis pysslar med. Jag gillar att skapa och vill ta mig tid att göra det lite oftare. Hundar dyker garanterat upp i någon form.

Hur känner du inför hösten?

Har du projekt att se fram emot? Vill du träna något nytt med vovven, eller utveckla något ni redan har påbörjat? Kanske har du planer som känns helt vilda och galna, eller så är detta en höst för återhämtning och en tid att landa? Jag hoppas att hur din höst än ser ut så känner du åtminstone lite av samma glädje och förväntan som jag gör när jag blickar framåt.

Jag tänker ibland att året går i cykler. Våren för att komma igång med saker, sommaren för att ta ett steg tillbaka och ladda om, hösten blir en nystart, och vintern är till slut en period för dvala – innan allt startar om igen.

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.