fbpx

Full fart!

För bara ett par år sedan bestämde sig Åsa och jag för att börja jobba tillsammans. Det var ett experiment till en början, jobba med andra är sällan lätt och inte alltid värt det. Ibland kräver det helt enkelt mer än det ger – men om vi kunde få det att funka någorlunda så tänkte vi att vi skulle kunna hjälpas åt att i alla fall nå ut. Kanske börja producera lite mer onlinematerial också…

Till vår stora överraskning flöt samarbetet bara på! Det krävdes väldigt lite för att synka våra stilar och riktningar (“mycket” och “åt alla håll”…), och det blev snabbt allt tydligare att det inte bara gick att samarbeta. Det blev bättre! Vem hade väntat sig det!? Inte då vi i alla fall.

Passar överraskande bra ihop!

Vi lyckas definitivt inte med allt vi företar oss. Vi får inte ens färdigt allt vi börjar med. Men vi siktar på mycket, och en del av det ror vi i hamn – och mycket av det blir riktigt, riktigt bra. Vår onlinetjänst Hundflix var en avlägsen dröm när vi började prata om den (för sisådär tvåhundra år sedan). Efter bara ett år sa vi en dag att nu kör vi – vi måste testa, vi ser hur det blir och anpassar det som behövs. Såklart!

Tekniskt var det betydligt svårare än vi var beredda på, men det hade vi ändå aldrig kunnat lära oss i förväg genom att tänka mer på saken. Och det blev bra – nej, det blev fantastiskt! Hundflix är det vi är mest stolta över hittills, där finns mycket kul – och nyttigt! – att göra med sin hund. Och vi lägger till mer varje månad, Hundflix växer, och växer, och växer, och kommer att fortsätta växa.

Bara en av oss hade aldrig kunnat skapa Hundflix, det är tack vare vårt samarbete i Hund Helt Enkelt som det existerar.

Hundproffs

En av de främsta anledningarna till att vi ville testa att jobba ihop var en önskan att kunna erbjuda grund- och vidareutbildningar för hundinstruktörer. Vi vill hjälpa till att skapa både duktiga, kunniga och drivna tränare som hjälper hundar och människor utvecklas, och duktiga, kunniga och drivna företagare. För utan kunskapen i att driva och utveckla sitt företag går många nya tränare från branschen efter bara några år, utslitna och stukade. Det är en förlust för hundsverige, och det behöver inte vara så!

Hundproffs!

Mycket snabbare än vi först hade trott fick vi Hundproffs på plats i år. Vår Hundtränarsatsning (grunden för att bli riktigt bra på att träna hund) rullar på bra och vår Instruktörsutbildning är i startfasen. Mer kommer allteftersom – så mycket mer!

Det hade vi inte kunnat göra ensamma.

The Unicorn Zone

Något vi drömt om länge – längre var för sig än tillsammans – har varit att få en träningslokal. En plats att hålla kurser på vintern undan från isregnet, mörkret och leran. En plats att komma undan den stekande solen på sommaren. En trygg, ljus och glad plats som vi kan göra allt vi kan tänka oss med! (Och vi kan tänka oss mycket…)

Vi har letat redan från Hund Helt Enkelts start, men det har sannerligen inte varit lätt. Vi har haft vår tillfälliga minienhörningszon i Smedjan, men den är för liten och på tok för kall på vintern. Smedjan har varit bättre än inget, absolut! Men… Inte vad vi egentligen drömde om.

Nu?

THE Unicorn Zone! (… snart)

I veckan skrev vi kontrakt, vi har en lokal! Den är ett absolut ruckel just nu, vi hoppas att renoveringen och ombyggnaden går snabbt och smidigt och blir så bra som vi önskar, men vad den än blir… Den blir fantastisk! Den ska bli fantastisk! Vi får inomhushall, utomhusplan, värme, kök, toa och teorisal. Visst är det läskigt – nu har vi bundit oss till ett långt kontrakt och en hyra som måste betalas vad som än händer. Men det här är vad vi behöver och vill ha, och kommer att ge oss ännu fler möjligheter framåt. Så det är värt det.

Åsa eller Ulrika hade aldrig klarat av det här enskilt. Men Åsa och Ulrika har fixat en hall. Hund Helt Enkelt, helt enkelt.

Fundera

Finns det något du drömmer om? Hur ska du nå dit? För det mesta går det! Ibland går det inte ensam, men det kan finnas en Åsa till dig med om du vågar testa! (Eller tvärtom – bryt dig loss från samarbeten som håller dig tillbaka.)

Och handlar dina drömmar om att lära din hund något? Kolla in Hundflix. Drömmer du om att utvecklas som hundtränare, eller rentav börja jobba med det? Kolla in Hundproffs. För vi gör bra grejer – helt enkelt. 😁

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

2 Kommentarer

 1. Britt-Marie Molin

  Ni är 2 helt fantastiska människor. Personligen känner jag ju bara Åsa, men det ni åstadkommer är otroligt. De få tillfällen jag träffat Åsa med hund har gett mig så otroligt mycket. Idag sitter jag med min åldrande hane, 11,5 år, Som fått sin grunduppfostran av Åsa. Dessutom som en duktig fotograf fotade hon valpen efter min hane och som ger mig så fina minnen på den tiden jag hade henne i min ägo. Tyvärr kunde jag inte ha henne kvar, och delvis skyller jag på att jag bytte Brukshundklubb för valpkursen då tiden inte räckte till att åka till Eslöv. Deras sätt att “uppfostra” trotsig hund var inte vad jag lärde mig av Åsa, så jag avbröt. Men tyvärr fixade jag inte på egen hand att lära henne rätt. Hon flyttade tillbaka till sin uppfödare, besöker henne ibland och trots att hon nu är 5 år, så känner hon igen mig även om det är långt mellan besöken. Hon tog en stor bit av mitt hjärta när hon flyttade, men jag kunde inte offra min hund som var här från börjar. Detta har gnagt i mig i 5 år nu. TACK Åsa för den fina instruktör du är.

  Svara
  • Åsa

   Tack snälla, vilka fina ord! Nospussar till Herkules, och du vet att du tog rätt beslut även om jag förstår att det gjorde ont.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.