fbpx

Bara vara

Vi har haft en ganska fullmatad helg, med en väldigt lyckad online helgkurs och två dagars heldagshäng tillsammans för Totoro och Midori. Idag är både jag och Mi ganska utslagna. Så vi gör…i stort sett ingenting. Tillsammans. Bara vara.

Jag tror att det är underskattat, åtminstone i vissa kretsar. Att inte GÖRA något. Att bara hänga. Utan tankar på prestation, miljöträning, socialisering, eller vad det nu kan vara som vi ändå vill passa på att få in. Bara vara.

När Midori var lite åkte vi på picknick. Packade en korg med fika, en filt, tuggisar, vattenskål, ett par böcker. Sedan åkte vi till något trevligt ställe och tillbringade ett par timmar där. Utan att göra någonting annat än att bara finnas till, fika, slappna av, titta på grejer inom en radie av fem kvadratmeter.

Jag tror jag ska ta upp det igen denna sommaren. Och man behöver inte ens åka någonstans, det är inte miljöbytet som är grejen! Men det kan göra det enklare att låta bli att fixa med saker om man rent fysiskt är borta från dator och hemmapyssel. Eller inte – det beror på vem man är och vilken hund man har. Trädgården eller balkongen fungerar utmärkt.

Så idag blir det en kort blogg. Jag ska återgå till att bara vara ihop med mina kelpar resten av dagen 😁

Du kanske också gillar…

Förebereda inför tävling

Förebereda inför tävling

Om knappt en vecka debuterar vi i både HtM och Freestyle, Midori och jag. För en gångs skull har jag faktiskt haft en...

Hantera tävlingsnerver

Hantera tävlingsnerver

Under dagens banvandring på vår öppna rallyträning kommenterade en av deltagarna "Så skönt att se att det inte bara är...

Lär du hunden vakta sina grejer?

Lär du hunden vakta sina grejer?

Resursförsvar kallar vi det när hunden försvarar sådant som är viktigt för den. Det är något som är helt naturligt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.