fbpx

Träna med kärlek

Att träna med kärlek till hunden är en självklarhet, det är inte det jag menar. Jag pratar bom kärleken till träningen i sig! Jag får ofta frågan om det inte går ut över min egen träningsglädje att jobba med det jag gör. Svaret är NOPE! Jag älskar att träna hund!

Den här filmen är över ett år gammal och jag älskar att titta på den. Det är är träningsglädje! Fyra individer som har genuint roligt tillsammans.

Men varför?

Vad är det egentligen som gör att just hundträning är så mycket roligare än makramé eller bergsklättring?

Jag ska ge MINA fem främsta anledningar till att hundträning är så galet kul att hålla på med:

1. Jag måste tänka

Vissa gillar korsord, andra gillar deckargåtor – de flesta av oss gillar att stimulera sina hjärnceller emellanåt. För mig är det en STOR del av tjusningen i hundträning! Att fundera, testa, ändra upplägget, testa igen, och bit för bit lösa mysteriet med hur jag kan lära hunden det jag hade tänkt mig. Vägen är sällan spikrak, svaret är aldrig givet.

2. Delad glädje

Jag gillar att hänga med mina hundar. Men vi tycker allihopa att det blir lite tråkigt att “bara” gå på promenad, eller mysa i soffan. När vi tränar tillsammans turas vi liksom om att göra något som den andra gillar. Jag ger en belöning – min hund ger ett beteende – jag ger en belöning – min hund ger ett beteende – osv. Alla är engagerade.

3. Resultaten gör vårt liv trevligare

Resultaten av träningen kommer faktiskt inte förren på tredje plats inser jag! Men givetvis tränar vi för att vår vardag ska bli bättre. Gå i koppel, komma på inkallning, hantering, vänta på sin tur. Ta bort gnisslet helt enkelt.

4. En nöjd hund är en trevlig hund

Man kan givetvis göra sin hund nöjd med livet på fler sätt än träning, men jag märker verkligen stor skillnad när mina hundar får jobba med huvud och kropp regelbundet. De GILLAR att “jobba” – det är det ingen tvekan om! Och när mina hundar är nöjda, då är jag nöjd.

5. Utmaningens tjusning

Varför klättrar folk i berg? För att det står där, och helt plötsligt är det någon som ställer sig frågan “Undrar om jag kan klättra till toppen?” Samma sak för mig och hundträning. Helt plötsligt börjar jag fundera över “Undrar om jag kan lära min hund…?” Och sedan är vi tillbaka till punkt 1.

“Jag gillar att lära mig saker. Matte gillar att lära ut. Perfect match!

Du kanske också gillar…

Vad är syftet med träningspasset?

Vad är syftet med träningspasset?

Det är många saker som behöver byggas för att få en både hållbar och högpresterande tävlingshund. Att klämma in ALLT i...

We are the Champions!

Igår tävlade vi, idag firar vi! Lite avslagna, lite dagen efter, men väldigt nöjda. Rocket är freestylechampion! "Ja...

Ensam är inte stark.

För andra gången i mitt hundliv siktar jag högt tävlingsmässigt. Förra gången var 12 år sedan, då jag valde Valle för...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.