fbpx

Men sen då?

Vårt tema har varit “nystart” i två veckor nu, eftersom vi inte kommit oss för att ändra det – mycket passande för dagens ämne! För det är en sak att komma igång med idéerna, sätta upp mål och känna motivationen närma sig igen. Det är en annan att faktiskt kliva upp och göra saker!

hund stor nos nosework
Hm? Kliva upp? Men… varför?

Det märktes väldigt tydligt idag (igen) när Åsa och jag diskuterar nya planer, jag ser fram mot mycket av det men det som ska göras just imorgon…? Det känns inte alls lika roligt som det som ligger några månader bort. Planer vs verklighet, just nu vinner planerna stort!

Jag har problem såhär års. Det har visserligen börjat bli ljusare men inte så det gör någon skillnad än (särskilt inte här där solen är gömd bakom ett tjockt molntäcke månader i sträck) och det är fortfarande långt kvar till värmen är något att hoppas på. Jag blir motig helt enkelt, de minsta sakerna känns som gigantiska berg. Jag vill inte! Det spelar ingen större roll vad det är, jag bara vill inte. Det är inte varken roligt eller produktivt, och det är inte precis tid i livet väl spenderad.

Så det krävs strategier!

The pepp!

Jag har ju levt några år vid det här laget, så jag har lärt mig några knep som lättar upp. De fixar kanske inget, men de gör så att liiiiite mer blir gjort idag än inget alls i alla fall. Och något är mycket mer än inget, så det så!

  • Musik! För mig är musik till stor hjälp, och jag är rätt lätt hjärntvättbar när det kommer till musik så väljer jag låtar som beordrar mig att göra saker så kommer jag faktiskt igång. Just nu har jag en rullande spellista med Move Bitch (Ludacris), Dance Sucka (Zebrahead), Mister Cool (Snook), Strut Your Funky Stuff (Frantique), Move Your Feet (Junior Senior), Weapon of Choice (Fatboy Slim), Smile Bitch (Widow LC), Get Up Offa That Thing (James Brown), och… ja, ni fattar. Inget långsamt och smäktande eller sorgligt i alla fall!
  • Släpp saker… Går det inte att göra allt just nu? Jamen försök inte då. Om det ändå inte kommer att bli gjort, är det bättre att våndas över det och må extra dåligt? Eller bara att acceptera att ja det är jättetråkigt men nu är det såhär. Om det ändå inte gör någon skillnad i om saker blir gjort (jag skulle nog säga att det snarare fungerar tvärtom, ju mer ångest desto svårare blir allting annat också), försök förlåta dig själv och bara… Bara släpp det. Det är inte lätt men om det går är det faktiskt det bästa.
  • Hitta enkla lösningar! Jag har köpt en mopprobot. Den dammsuger och moppar golvet medan jag är ute på hundpromenad och när vi sover. Jag är kär i den här apparaten! Att städa är absolut sist på min lista, vilket betyder att när jag mår såhär bor vi praktiskt taget i misär. (När läget är lite bättre är det bara brutalt stökigt.) Och även om jag inte är störd av lite röra så lättar det inte precis upp vardagen att det är smutsigt och bedrövligt hemma – men jag orkar bara inte städa. Så vår nya robotkompis – som Totoro inte var jätteförtjust i från början – har verkligen gjort livet lite lättare. Jag skickade en bild på vårt rena golv till Åsa idag när vi kom hem från lunchpromenaden, inte för att jag tror hon är jätteintresserad av mitt hallgolv men för att det gjorde mig glad att öppna dörren. Och det är inte fy skam!
  • Gå med i gruppaktiviteter. Vi har ju en utmanings-/aktiveringsgrupp på facebook (du är väl med?) och även fast det är våra utmaningar ser jag till att även göra dem själv med Totoro. Dessutom har vi ett par aktiviteter på gång i vår medlemsgrupp, igen saker vi själva hittar på men det ger ändå pepp att göra dem tillsammans med andra! I den gruppen kör vi också saker som vi själva är nybörjare på vilket gör det ännu lite roligare såklart – men oavsett, att göra saker med andra gör skillnad!
  • Bra kompisar! Umgås med folk som ger energi. Inte nödvändigtvis superpeppiga peoples, de kan istället vara jobbiga – i alla fall för en del av oss. Men folk som får dig att känna att det är lätt att komma igång med något. Åsa är såklart en självklar superkompis för mig, men jag har fler också. Vare sig man träffas irl eller “bara” över nätet så är det väldigt nyttigt att se till att de man umgås med gör livet lite bättre. (Givetvis är det helt ok att en kompis behöver extra stöd ibland och inte bara finns för vår skull! Jag menar personkemi här, inte livsomständigheter.)
  • Våga drömma. Jag har som sagt just nu mycket lättare för att planera saker som ligger längre fram i tiden, fast jag har saker som behöver göras nu-nu-nu också. Men om det ger energi och får oss att se fram mot saker så är det något bra! Vi ska givetvis inte försvinna in i drömmar och lägga all energi där, men om en stunds fantiserande om vad du ska göra i sommar får dig att orka kliva upp och vattna blommorna? Super! (Blommor är dock något jag rationaliserat bort under punkt 2 eller kanske 3 – inga blommor? Inget att vattna. Eller att städa upp sedan hunden vält ut dem och kastat dem över hela huset…)
  • Lek! LEK MED HUNDARNA! Ja, det är asjobbigt och man är helt slut efter typ fem sekunder – men glädjen! Finns det någon som kan ge glädje så är det våra hundar, och den ratten vrids upp till 11 vid just lek. Det finns faktiskt inget som slår det, i alla fall enligt mig.

Har du också problem med att komma dig för eller orka med? Vad gör du för att klara dig en dag till?

glad hund med sko
Jag utmanar dig att inte skratta!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.