fbpx

Aktivera hunden i vinter

Det är fler än jag som känner vintermörkret trycka runt oss vid det här laget – och det är bara oktober! Hur ska vi orka aktivera hundarna när det är mörkt och lerigt hela tiden? Mental aktivering, fysisk aktivering, något måste vi hitta på. Att gå i ide är inte ett alternativ… Hela jag blir långsammare, tröttare och helt ärligt buttrare ju mörkare det blir. Men det betyder ju inte att hunden inte längre behöver ha kul! Så vad kan man göra?

Hellööööö! Jag behöver saker att göööra!

Här kommer helt enkelt några tips, rakt upp och ner, för jag vet att det är fler som har det som jag.

Saker att hitta på

  • Ta itu med något litet irritationsmoment i vardagen, en sådan där sak som aldrig varit akut nog att nu måste du fixa det, utan “bara” något som ligger och stör. Kanske torkar hunden av dreglet på soffan när han druckit vatten? Läge att träna in en “torka dig på den här handduken” då! Kanske segdrar ni i kopplet på promenaderna? Utmärkt sak att ta itu med när det dessutom kan vara halt. (Behöver du tips finns det i vår allmänlydnadskurs.)
  • Blunda och peka! Det tänker jag göra, randomiserat välja en sak ur vårt prenumerationssortiment att träna på – vaddå träna på kurser jag eller Åsa har skapat? Japp. Dels är det om inte annat aktivering, men dels har jag en tvååring. Bara för att jag kan materialet betyder det inte att han kan det. Och sannerligen inte med flyt!
  • Lär hunden hjälpa till med något som gör livet lättare – eller i alla fall roligare – för dig. Hämta fjärrkontrollen, släcka lampan när ni går och lägger er, hålla reda på dina nycklar… Vad behöver du? Din hund kan hjälpa dig, på något sätt – och det kommer att vara superkul!
  • Gå en kurs! Det är guld värt att bara ha någon som säger åt en “gör det här” när man själv har svårt att hitta både idéer och motivation.
  • Utmana er, välj en sport – gärna en ni aldrig sysslat med tidigare – och sikta på att kunna tävla i den i vår. Jag säger inte att ni faktiskt måste ut och tävla, men att träna för tävling gör det mycket lättare att fokusera och hålla igång. Kan du inte välja en sport, kika på vad vi har – men det finns fler om ni redan är experter på dessa.
  • Hitta träningskompisar, online eller IRL. Det gör skillnad bara att höra om att någon annan har haft roligt med sin hund, då blir det lite lättare att komma igång själv. (Är du inte så social? Gå med i en grupp bara för att titta på vad andra gör om inte annat.)

Mer?

Det här är såklart inte en komplett lista – tvärtom, det var vad jag råkade komma på just nu. Det finns fler saker att göra, och fler sätt att hålla igång. Har du något bra tips? Kommentera! Jag blir tacksam, min hund blir tacksam, och andra som läser blir tacksamma.

Ja, berätta för min matte också – jag har tråååååååååkigt…

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.