fbpx

Make it work-time

Jag har sett alla säsonger av Project Runway, de flesta två gånger. Jag tycker att det är fascinerande att se extremt begåvade människor skapa fantastiska plagg! Kreativitet och konstnärsskap på hög nivå. Project Runway är hårt förknippad med en av sina frontfigurer, Tim Gunn, som är deltagarnas mentor. Han har tre ord som återkommer om och om igen: MAKE IT WORK!

Make it work

Vad det betyder – för mig – är att ibland så handlar det inte om att få saker gjorda på det absolut bästa sättet, utan ibland handlar det om att få saker gjorda. Punkt.

För min egen del så fastnar jag ibland i att fundera och förbereda för mycket. Absolut, fundera igenom och förbereda saker är bra, men när det går över i att jag fastnar i huvudet och inte börjar GÖRA saker – då har jag ett problem. Då behöver jag sparka lite på mig själv och höra Tim inuti huvudet: MAKE IT WORK! Det behöver inte vara fantastiskt, perfekt, nyskapande, prisvinnande. Men det behöver funka!

När att-göra listan går i taket

Igår vilade jag. Det betyder att dagens lista på grejer som måste göras är lååååång… Det betyder i sin tur att hundarnas träning inte blir det ambitiösa och välplanerade pass som jag hade velat göra. Men istället för att fastna i perfekta detaljer så går jag ut (eller in) och får det att funka.
Nej, det blev inte tränat på en annan plats idag heller – MEN det blev tränat!
Nej, jag riggade inte kameran och filmade för att kunna analysera rörelserna i slomo som jag hade tänkt – MEN vi fick påbörjat övningen och lärde oss en del på vägen. (Mest hur vi inte ska göra, men det betyder ju att nästa gång blir bättre!)
Nej, jag fick inte kollat upp exakta handgrepp och massagetekniker – MEN vi har masserat efter bästa förmåga i soffan framför TV:n och Valle tyckte att det var mysigt.

Fortsätt simma

Ärligt talat så är den här bloggen på samma tema. Det är inte det djupgående, välskrivna, insiktsfulla stycke text jag egentligen hade velat skriva. Inga nya bilder. Inte ens vidare nya tankar – MEN den var på min att-göra-lista, och nu är den gjord.

Och förhoppningsvis så funkar någon annan på samma sätt som jag, och behöver få höra JUST MAKE IT WORK idag! Vill du ha lite hjälp? Bli medlem!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.