fbpx

Tillbaka till skolan

Denna veckan är det skolstart för många. En ny termin kändes alltid som en ny start för mig, och den känslan har hållit i sig !

“Jag är redo! Hit me med kunskap!”

Tillbaka till skolan för egen del

Jag sätter mig också på skolbänken igen, åtminstone bildligt talat. För tillfället finns inte så mycket tid som jag skulle velat åt att själv gå kurs IRL, men det blir en satsning på agility och friskvård under hösten. En onlinekurs i slalom, en onlinekurs i hoppteknik, (lyckan i att vara nybörjare!) och sedan vår fantastiska kurs-trio med Annika Falkenberg om massage, rörelseanalys och hoppteknik!

Det mesta är sig likt

Träning är träning, oavsett om jag tränar hundar eller människor. Eller mig själv! Det är kanske svårast. Det här ska jag försöka tänka på i min egen träning i höst:

Så gott jag kan skapa bra förutsättningar, oavsett om jag är i klassrum eller på appellplan. Ha min plan någorlunda klar, undvika att stressa, ge oss båda tid att landa, börja träningen enkelt.

Grundträning först. När jag tränar sådant som jag inte kan – till exempel agilityslalom – behöver jag dessutom hjälp med att veta vilka grunderna är…

Lägger jag på en ny svårighet så släpper jag på andra, varken jag eller min hund kan tänka på allt på en gång.

Att säga “låt bli att…” till mig själv är en fälla som jag fortfarande faller i ibland, trots att jag VET att det är ineffektivt. Men jag försöker så mycket som möjligt hitta andra alternativ att göra istället! Det fungerar så mycket bättre. Det är enklare att ersätta en dålig vana med en bättre vana än att ta bort den helt.

Och vi jobbar ALLA bäst med positiv förstärkning. Jag övar mig i att se vad som var bra med passet, vad som har utvecklats, vad som fungerar. Självklart kan allt bli BÄTTRE, men att faktiskt vara nöjd med det jag gör är viktigt.

Rörelseanalys var det!

En intressant höst närmar sig! Vad ska du hitta på?

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.