fbpx

Tillbaka till skolan

Denna veckan är det skolstart för många. En ny termin kändes alltid som en ny start för mig, och den känslan har hållit i sig !

“Jag är redo! Hit me med kunskap!”

Tillbaka till skolan för egen del

Jag sätter mig också på skolbänken igen, åtminstone bildligt talat. För tillfället finns inte så mycket tid som jag skulle velat åt att själv gå kurs IRL, men det blir en satsning på agility och friskvård under hösten. En onlinekurs i slalom, en onlinekurs i hoppteknik, (lyckan i att vara nybörjare!) och sedan vår fantastiska kurs-trio med Annika Falkenberg om massage, rörelseanalys och hoppteknik!

Det mesta är sig likt

Träning är träning, oavsett om jag tränar hundar eller människor. Eller mig själv! Det är kanske svårast. Det här ska jag försöka tänka på i min egen träning i höst:

Så gott jag kan skapa bra förutsättningar, oavsett om jag är i klassrum eller på appellplan. Ha min plan någorlunda klar, undvika att stressa, ge oss båda tid att landa, börja träningen enkelt.

Grundträning först. När jag tränar sådant som jag inte kan – till exempel agilityslalom – behöver jag dessutom hjälp med att veta vilka grunderna är…

Lägger jag på en ny svårighet så släpper jag på andra, varken jag eller min hund kan tänka på allt på en gång.

Att säga “låt bli att…” till mig själv är en fälla som jag fortfarande faller i ibland, trots att jag VET att det är ineffektivt. Men jag försöker så mycket som möjligt hitta andra alternativ att göra istället! Det fungerar så mycket bättre. Det är enklare att ersätta en dålig vana med en bättre vana än att ta bort den helt.

Och vi jobbar ALLA bäst med positiv förstärkning. Jag övar mig i att se vad som var bra med passet, vad som har utvecklats, vad som fungerar. Självklart kan allt bli BÄTTRE, men att faktiskt vara nöjd med det jag gör är viktigt.

Rörelseanalys var det!

En intressant höst närmar sig! Vad ska du hitta på?

Du kanske också gillar…

Förebereda inför tävling

Förebereda inför tävling

Om knappt en vecka debuterar vi i både HtM och Freestyle, Midori och jag. För en gångs skull har jag faktiskt haft en...

Hantera tävlingsnerver

Hantera tävlingsnerver

Under dagens banvandring på vår öppna rallyträning kommenterade en av deltagarna "Så skönt att se att det inte bara är...

Lär du hunden vakta sina grejer?

Lär du hunden vakta sina grejer?

Resursförsvar kallar vi det när hunden försvarar sådant som är viktigt för den. Det är något som är helt naturligt,...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.