fbpx

Lifehacks för hundägare

Världen är full av kreativa människor som kommer på kreativa lösningar på vardagsproblem. Jag är lat och gillar när saker blir lite enklare, därför har jag dammsugit nätet efter lifehacks och samlat ihop dem som jag gillar bäst. Allt passar inte alla, men kanske hittar du något du inte tänkt på?

“Hirrejisses så mycket tid tvåbeningar har att fundera ut saker!”

Vattenskål för hundar som dricker mycket

Mina hundar dricker ur samma skål, och de slabbar dessutom ganska mycket om skålen är full så jag håller den halvfull. Alltså fyller jag på ofta. Men nu är jag sugen på att testa det här! Instruktioner finns i det länkade blogginlägget. Till och med jag borde klara detta!

https://www.instructables.com/id/The-Awesomest-Coolest-Easiest-Water-Bowl-for-DOGS-/

En egen sandlåda

Vissa hundar älskar att gräva. Min terrier var sådan – hon grävde diverse stora fina hål i gräsmattan… Nästa grävmonster ska få en egen sandlåda. Det finns ju till och med färdiga att köpa! Genom att gömma lite leksaker i sanden när hunden inte ser hålls intresset uppe.

För varma dagar och pälsade hundar

Om det blir en lång varm sommar i år så klipper jag Midori. Hon blir lätt varm (tjockare päls än man tror) och jag ser hellre att hon är sval och ful än varm och snygg (en klippt kelpie ser lite…lustig…ut). Men om det blir en normal sommar med bara några varma dagar insprängda här och där, då plockar jag nog fram min symaskin och ett par gamla byxor istället.

https://www.instructables.com/id/Doggy-Cooling-Vest-Backpack-from-cargo-pants/

För snö och pälsiga tassar

Min gamla Mårran hade päls mellan tårna där snö brukade fastna och både bygga obehagliga snökakor och leda till köldkramp i känsliga trampdynor. Jag har inte testat själv, men vaselin ska vara ett billigt och enkelt sätt att bli av med problemet. Någon som har testat?

Plocka päls med gummihandskar

Den där terriern jag hade var vit med bruna och svarta fläckar. Släthårig. Vita pälsstrån fanns ÖVERALLT på mina kläder! De satte sig fast som små spjut och undkom också den ivrigaste klisterrulle. Gummihandskar hjälper, både för att få tag på enstaka strån, och för att gnugga blöta över tex soffan för att sedan kunna plocka bort små blöta pälshögar.

Bind upp hunden säkert, få loss den snabbt

Med två hundar tränar jag en hund i taget och den andra väntar på sin tur. Oftast kan jag bara be dem hålla sig vid sidan, men ibland är jag i områden där jag vill binda upp dem. En karbinhake fäst i koppelöglan gör det så mycket enklare.

Ofrivilligt blodbad

Det händer inte ofta, men det händer: jag klipper klon lite för långt. Det blöder. Istället för blodstopp som ofta är dyrt och dessutom verkar svida (baserat på mina hundars reaktion): doppa klon i potatismjöl. Eller blanda med vatten till en pasta och lägg på.

Aktiveringsleksak för hunden som gillar att slita sönder grejer

Du behöver: en nätboll, ett antal trasor, några godisbitar. Blanda godis och trasor. Låt hunden slita ut trasorna för att komma åt godiset (eller för den ultimata lyckan att slita ut dem). En sådan här måste jag tillverka redan ikväll!

Semi-destructible stuffed toy

Ta din tablett, enkelt och lätt!

Valle lyckas alltid äta köttbullen och spotta ut tabletten, oavsett hur noga jag gömt den. MEN! Om jag istället smetar på något kletigt och oemotståndligt – för Valle är det kaviar – så sväljer han utan att tänka!

Insert treat here!

Det finns många, många, MÅNGA fler smarta tips och tricks. Lika många som det finns smarta hundägare. Eller som jag, lata, hundägare…?

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.