fbpx

Vår? Suck…

Jag måste börja med att säga att jag faktiskt – egentligen – gillar våren. Jag älskar att det blir ljust igen, värmen ger mig hopp om livet och grönskan höjer humöret 2000 procent. Men.

Pollen.

Jag är allergisk mot ungefär allt. Det värsta är pälsdjur (ja, inklusive hundar), kvalster och pollen. Så samtidigt som jag äntligen känner energin komma tillbaka efter vintern – den som inte levt genom skånska vintrar kan inte föreställa sig vilket nattsvart, fruset lerarmageddon det är – går den i botten pga att luften i princip blir giftig att andas.

Det här var jag för några månader sedan, det är värre nu.

Jag är så svullen att jag knappt får upp ögonen och jag känner mig som en överpumpad fotboll… Det går inte att andas och allting kliar.

Gnäll, gnäll, gnäll…

Så som ni hör, det är jättesynd om mig! Ingen har någonsin tvingats genomlida en värre orättvisa!

Verkligen?

Så orkar jag inte hålla på! Jag vill, herregud tro mig, något inom mig är övertygad om att det känns bättre om jag bara får vara bitter och gnälla. Men det gör verkligen ingenting ett dugg bättre – tvärtom.

Jag mår dåligt oavsett. Jag sover för lite, drömmer om att drunkna och har ständig huvudvärk. Det visslar när jag andas och klådan driver mig vansinnig – och när jag skriver det här ökar huvudvärken och det kryper i hela mig av hur mycket det plötsligt kliar!

Ju större plats jag ger eländet, desto mer plats tar det.

Jag kan

Jag tänkte skriva en lista här på saker jag kan göra med Totoro som jag klarar av trots allergin och som gör mig glad, men upptäckte att det finns inget jag inte kan sätta på den här listan. Vi kan göra allt vi gör i vanliga fall! En del av det går lite långsammare eller jag får hålla på kortare tid, men vi kan göra det. Vi kan gå promenader, leka, träna, i stort sett precis som vanligt. Och allt vi gör gör mig glad.

Jag kan inte göra något åt allergin, men jag kan göra något åt vad den gör med mitt humör. Faktiskt. Jag vill inte riktigt – helst vill jag bara gnälla och tycka synd om mig – men det kommer ju bara att göra mig tröttare och surare?

Så nu tänker jag gå en promenad genom pollenhelvetet, lyssna på musik och ge Totoro minst 100 belöningar längs vägen. Det är något jag kan göra, och som kommer att göra mig glad.

Mig med!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.