fbpx

Det är VÅÅÅÅÅR!!!

Det är faktiskt ingen tvekan längre – våren har intagit skogen. Jag har kåda på knäna och barr i håret efter att ha krupit runt med kameran och fixt bildbevis. Visst – jag skrapade rutan på bilen senast i förrgår – men på dagarna är det SOL och igår satt jag ute och drack kaffe och jag kan träna hund (på valda ställen) utan jacka och…

Märks det att jag har längtat?

Kolla här! BEVIS!!!

Vintern är inte min grej. Jag behöver ljus och sol och värme. Nu när jag får två av tre går jag från mitt vintertrötta jag som helst vill bo i ide med en kopp kaffe med mycket varm mjölk, till mitt irriterande peppiga sommarjag som envisas med att livet är ganska suveränt ändå.

Och vad gör jag med mitt glada humör och nyvaknade energi (förutom skrämmer min omgivning)?

  1. Gör Kelpan till viljes och går upp senast klockan sex på morgnarna. Jag gillar morgnar! Och jag gillar ännu mer att undvika en hund som studsar på mig och försöker mosa in gamla tuggben eller smutsiga strumpor i min mun.
  2. Morgonpromenaden har blivit längre. Dagens promenader har blivit fler. Vi kollar alla stigar i skogen och ser hur det växer.
  3. Pluggar! Jag tror på fullt allvar att jag kan hålla jämnt tempo i två utbildningar parallellt. Jag menar, vem kan låta bli en universitetskurs i grafisk design som liksom bara dyker upp framför nosen? Och marknadsföring och sociala medier läser jag ju för jobbets skull (och ganska mycket för att det är intressant). Jag har säkert tid för en kurs till när jag tänker efter.
  4. Jobbar. Men det gör jag ju jämt. Filmar till onlinekurser, håller vanliga kurser, planerar för nytt kursmaterial, fixar event, håller ihop sociala media. Här är vi ju dessutom två, vilket gör det både enklare och roligare.
  5. Tränar hund. Förutom det som behöver tränas för kurser (oavsett vad jag ibland får höra så föds inte kelpies färdigtränade och de har en viss egen syn på hur saker och ting ska göras ?) så tränar vi för fullt inför coronamästerskapen i freestyle och HtM nu när alla vanliga tävlingar är inställda.
  6. Tankar ny energi. Jag känner mig själv. När jag är full fart på femmans växel så lägger jag in pauser INNAN jag får motorstopp. Ockuperar hjärnan med något att titta på (filmer och serier) eller pyssla med (fotografera, redigera, rita/måla) och klappar päls samtidigt. Jag hittade mitt alter ego i Poppy i filmen Trolls för någon vecka sedan…(Filmen rekommenderas varmt för alla som älskar färger, glitter och knäppa former!)
Och snart är det påsk! Som vuxen får man tydligen ingen påskägg, men man kan ju fortsätta hoppas…

En av de saker som verkligen ger mig ny energi är att lyssna på, eller ännu hellre träna för, någon som ger ny input. Nya tankar. Skakar om mitt huvud lite.

I fredags anordnade vi en onlineföreläsning med Anna Larsson som gav mersmak – fler samarbeten är på väg! Så förutom att Anna kommer till Skåne i höst och håller en helg om freestyle och HtM, så har vi bokat in ytterligare en riktigt skicklig instruktör: Ann-Louise Ryrvik håller en helgkurs i nosework hos oss 1-2 augusti! Dags att boka i kalendern redan nu ?

Och så har vi ju medlemskapet – hurra för medlemskapet!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.