fbpx

Vad vill du utveckla?

En sak jag älskar – och ibland tycker är lite jobbigt – med hundträning är att jag är i ständig utveckling. Jag kan bli bättre på det här! Jag kan lära mig mer om det där! Och helt plötsligt snubblar jag över något helt nytt att fördjupa mig i. Hundarna tar mig på äventyr inom allt möjligt. Senaste veckorna har jag försökt sätta mig in i flödesmekanikens mysterier, samtidigt som jag läser nya forskningsrapporter om specifika hjärnstrukturer. Jag har finslipat på min teknik att hålla kopplet fast det nästan blåser ur mina frusna händer. Och jag har hittat ett nytt favoritställe där Totoro älskar att bli kliad.

Allt det där är lika värdefullt, för det har ett praktiskt värde för mig. Det gör mig, mitt liv, och min förmåga att vara en bra människa för min hund, bättre och starkare. Vilket faktiskt, inser jag när jag sitter här och försöker formulera mig, gör mig lycklig. Just känslan av att jag försöker! Jag är inte bra på särskilt mycket, men jag kan bli bättre. Inte bättre än någon annan, och det finns inget jag någonsin kommer att bli bäst på, men jag kan bli lite, lite, lite bättre idag än jag var igår. Jag gör massor med misstag, i stort och smått! Men några gör jag kanske aldrig om igen?

Du duger… Men nog finns det förbättringsutrymme också!

Mina utvecklingsmål

I mitt jobb har jag massor av saker jag strävar mot, men här tänker jag mer personligt. Jag som Totoros människa, vad vill jag framåt?

  • Jag vill fokusera lite mer på grunder som inte fått utvecklas ordentligt, så det är lättare för Totoro att chilla och vara intresserad av mig. Just nu är det ett betydligt svårare trick än att gå baklänges slalom, uppenbarligen har jag klantat mig där.
  • Jag vill bli bättre på att variera hans belöningar, det är så himla lätt att bara kasta dit en godbit istället för att leka, springa, klia, osv. Jag har fastnat i ett mönster som jag vill bryta.
  • Jag vill utveckla hans förståelse för avancerade koncept. Dels tycker jag det är roligt att träna, men jag anser också att det är viktigt för hundens utveckling – och förmodligen också för att han ska få lite fler verktyg att förstå den märkliga värld han lever i. Totoro är svag redan i ordförståelse, tex härma och begreppskategorier är en bra bit bort…
  • Lite mer fokus i vad vi tränar mot, en period. Jag har den långsiktiga planen (startklara i nästan alla sporter på i alla fall grundnivå ?), men den vet inte Totoro något om. Det skulle nog vara skönt för honom att vi hattar lite mindre ett tag.
  • Vi behöver bättre kondis, båda två. Och hans är beroende av min… ?

Jag vet hur jag kan jobba för att nå de här målen, flera av dem går dessutom att kombinera träningsmässigt. Så nu är det “bara” att sätta igång! ?

Inte imorgon – NU!

Dina utvecklingsmål?

Jag gissar att du är som jag, det känns viktigt att utvecklas. Det behöver inte vara någon enorm, utåt märkbar förändring, men du vill utvecklas idag jämfört med den du var igår. Har du några konkreta saker du vill utvecklas inom när det gäller din hund? Vad i så fall? Eller är det svårt att sätta målen, inte “bara” att konkretisera dem i träning och genomförande?

Det är inte lätt, och du är sannerligen inte ensam! Åsa och jag ser de här svårigheterna hela tiden, och vi har dem själva också givetvis. Numera har vi varandra, som hjälp, träningskompis, bollplank, hejaklack, coach, och i stort sett allt vi behöver. Och ni har oss!

Känner du att du vill utvecklas, på något sätt, men är inte helt säker på att du når dit helt på egen hand? Anmäl till vår tränarsatsning som startar i mars! Det kommer att bli fantastiskt. Tänk var du står idag, och vilken utveckling du kan uppnå från den här utgångspunkten.

Tveka inte, sista anmälningsdag är 29 februari. (Betalningsalternativ genom Klarna så du betalar i den takt som passar dig.) Du kommer att få fem hela helger spridda över året där vi fokuserar på din utveckling. Alltifrån det mest grundläggande – det finns alltid potential att göra grunderna ännu starkare även om de redan är på plats – till absolut precision och avancerade koncept.

Pussar är kul! Men att matte blir bättre på att göra sig förstådd är ännu mer kul!

Hann du inte med? Det kommer fler chanser, men så länge – bli medlem!

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

1 kommentar

  1. hundproplus

    M I X X A saknas. Saknar du info om den så bistår jag gärna. ?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.