fbpx

Party on!

På onsdag fyller Hund Helt Enkelt två månader.

Bara två månader! OJ vad vi har hunnit med under den tiden! Det känns som mycket längre…
Men det känns ju bra att vi har stått ut med varandra så länge som två månader, jag och Ulrika! Först nu börjar vi lära känna varandra, åtminstone litegrann. Hittills väger våra styrkor och svagheter upp varandra bra, och även om vi ibland tränar helt olika så har ingen av oss något behov av att ändra på den andre. Att vi har en stark gemensam värdegrund visste vi från början, och det blir liksom ännu tydligare efterhand som vi gör fler projekt ihop. Det vi gör gemensamt blir helt enkelt bättte än det vi gör var för sig!

Jag tänker att det jag vill ha i relationen med min kollega är ganska likt det jag vill ha i relationen med min hund. Business eller träning spelar ingen roll – för mig är huvudanledningen till att göra något att jag faktiskt tycker att det är roligt. Givande. Utmanande. Det behöver inte vara haha-roligt hela tiden, men ganska ofta! Ulrika och jag skrattar ofta och mycket. Vi håller partystämningen hög. Det liksom både lättare och roligare att få saker och ting gjorda då.

Visst kan hundar skratta! Kelpan skrattar ofta.

Likadant i hundträningen. Jag vill skratta ihop med mina hundar. Det behöver inte vara så allvarligt! Det är lätt att glömma ibland, att gå vilse i alla “borden” och “måsten”. Att fastna i problem och prestation och glömma glädjen på vägen. Och när det händer, då skrattar vi inte längre så mycket på träningen jag och mina hundar. Det är för mig den första varningssignalen: det blir inte lika roligt att träna. Och jag har lärt mig lyssna på den.

Så i sann party-anda så kommer här mina tio bästa tips för att krydda till hundträningen! Vissa kan eventuellt vara skrivna med ett stort leende…

  • Träna till musik! Vilken låt kommer att vara den låten som spelas när du och din hund gör entre i en TV-serie? Min låt är “I’m bossy” med Kelis. För att jag är pyttelite bossig av mig… kanske… ibland…
  • Träna med en kompis.
  • Utrusta kompisen med cheerleaderoutfit och en hejaklacksramsa. Perfekt störningsträning!
  • Träna i kläder som är svåra att gå i, typ långklänning eller platåskor (akta hundtassar!). Dina försök att hålla styr på långkjol samtidigt som du håller balansen är oemotståndligt roliga. Åtminstone för andra. Och detta tipset gäller i ännu högra grad för män! Få inspiration från RuPauls Drag Race.
  • Skapa en FB-grupp med utmaningar, där ni turas om att utmana varandra.
  • Köp en enhörning i en leksaksaffär (om du inte får tag på en riktig). Placera enhörningen på plan. Dess magiska vishet kommer att sprida sig till både dig och din hund. (Och återigen – bra störningsträning!)
  • Ta på en mantel – en handduk går bra – och låtsas att du är en superhjälte. Hur hade en superhjälte tränat? Superbra så klart!
  • Lär din hund ett helt onödigt idiottrick. Bara för att.
  • Tillverka en egen leksak av gamla strumpor (underkläder för den som är mer vågad). Använde leksaken offentligt. Se hur konstiga miner folk i allmänhet får när man kampar med sin hund med en BH.
  • Få din hund att skratta. Alltså, jag vet att hundar inte skrattar som vi, men jag är helt säker på att de skrattar på hundvis när de är riktigt glada! Hur kan du få fram det?
Lite mer diskret skratt, kanske mer av ett gemensamt fnissande över en hemlig lek som inga andra fattar.

Hela veckan att gå i festligheternas tecken. Därför att varför inte? Två månader! Det är kanske inte jättestort, men det är definitivt en anledning så god som någon att få fira lite!

Vill du ha mer party i sommar?


Gillar du tanken på att få in mer party i hundträningen? Då har vi den bästa lösningen!


Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.