Publicerad 2 kommentarer

Lär hunden “slalom mellan benen”

Ett roligt trix, som dessutom dyker upp i freestyle ganska ofta, är slalom mellan benen. Det är ganska enkelt att börja lära in, men lite knepigare att få hunden att utföra självständigt och i takt till musik. Vilken nivå du vill ligga på väljer du själv, så klart!

lär hunden slalom mellan benen
“Snubbla inte över mig, matte!”

Varför lära hunden slalom mellan benen?

Förutom att all inlärning är bra, så gillar jag just slalom mellan benen av flera anledningar:

  • Hunden blir smidig och tränar båda sidorna lika mycket
  • Att vara nära våra ben och fötter blir positivt laddat
  • Det kräver att föraren också jobbar med sin egen koordination

Dessutom är det ett rackarns snyggt trix när det utförs riktigt väl, och det kan ändras på och kombineras på en massa roliga sätt!

Hur gör man?

Det finns inga direkta regler, så klart. Jag gör såhär:

Det finns MASSOR av tutorials på youtube om hur man lär hunden alla möjliga trix. Jag gillar Kikopup, eftersom hon visar från grunden, får svåra trick att se enkla ut, och är en stark representant för belöningsbaserad hundträning. Här visar hon baklänges slalom:

Människan först!

Slalom mellan benen har potential att bli katastrof – du vill helst undvika att snubbla över hunden. Träna därför med Lufthunden Fluffy (Fluffy the perfect dog) INNAN du blandar in din egen hund.
“Lufthund?”
Jepp, lufthund. Alltså en låtsashund. Utför rörelserna, precis som du tänker göra med din hund, men UTAN din hund. På så sätt får du lite flyt i din egen kropp och reder ut hur du ska flytta ben och händer – utan att riskera att förvirra din hund.

Lär dig freestyle

Slalom mellan benen är en rörelse som man ofta använder inom freestyle – ni vet sporten där man dansar ihop med sin hund. Vi ni lära er mer om freestyle så har vi en jätterolig helgkurs att se fram emot! 1-2 juni är det dags.

2 reaktioner på “Lär hunden “slalom mellan benen”

  1. Hej ! Gillar verkligen hur du visar på videon 👍🏽👍🏽😀😀😀

    1. Tack snälla, så roligt att du tycker det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *