fbpx

Backspegel 2021

I slutet av varje år gör jag en målsättning för nästa år, och en sammanfattning av året som gått som tittar tillbaka på förra årets målsättning. Vår målsättning efter 2020 var helt enkelt “fortsätta överleva”, något jag tror vi delade med många småföretagare. Det har vi ju lyckats med, och det med besked!

Två av de största händelserna för oss 2021: The Unicorn Zone, och sovandes på en rosa filt lille Rocket.

Januari: Restriktioner mot att träffas inomhus gör att vi håller kurser ute i 15 graders kyla och snö. Mörkt är det på vår “vanliga” fotbollsplan så vi flyttar runt på olika parkeringar. “Make it work!” för att citera Tim Gunn, och det gör vi efter bästa förmåga. Samtidigt bestämmer vi oss för att på allvar börja leta efter en inomhuslokal, mitt i uppskjutna events och osäkerhet för framtiden är vi övertygade om att den enda vägen är framåt.

Februari: med slutsålda sommarläger och full hundtränarsatsning fortsätter vi anpassa oss efter rådande läge. Vissa kurser delas på två för att ha mindre grupper. Andra skjuts framåt. Vi möts genomgående av förstående hundägare som går oss till mötes, hundfolk är faktiskt ganska fantastiska! I övrigt leker vi agility och håller en “fånga dagen”-utmaning.

Mars: sakta börjar tron på våren återkomma. Vi leker med gymnasieelever från Realgymnasiet både online och IRL, vilket är både roligt och givande. Ljuset återvänder lite i taget.

April: Med ljuset och värmen blir kurserna enklare att hålla, vi har turen att ha en lämplig fotbollsplan i närheten där vi försiktigt håller till i hopp om att ingen klagar (det gjorde ingen). Andra kurser får som en del i sitt upplägg att vi byter plats varje gång. Mycket online blir det samtidigt! Vi letar efter lämpliga lokaler med ljus och lykta, och passar på att göra livet enklare och bilda ett AB ihop. Hund Helt Enkelt Sverige AB heter vi, när allt väl är klart (byråkratin tar ett par månader…).

Maj: livet snurrar på som det ska! Våra kurser är fulla, det är vår. Vi utbildar oss inom hoopers, en sport som vi båda fastnar totalt för. Åsa åker iväg på en fyra dagars semester, och lyckas låta bli att jobba nääästan hela tiden.

Juni: sommar! Vi hittar efter flera månaders letande det som så småningom blir The Unicorn Zone. Som vanligt hoppar vi huvudstupa in i grejer och helt plötsligt förhandlar vi om ett femårskontrakt. Ingen av oss vill bromsa, men vi skriker lite i kurvorna…

Juli: läger, hoopershelg och en efterlängtad rörelsehelg med Annika Falkenberg blir ÄNTLIGEN av. Andra vaccineringen däckar oss båda i en dag, oerhört lämpligt att lägga den mitt i en kurs…men tur att vi blev stuckna dagarna efter varandra så att åtminstone en av oss var helt hundra varje dag! Vi tjuvstartar upp verksamheten i Stockamöllan och njuter av den underbara naturen i omgivningarna.

Augusti: semester (förutom ett läger). Eller åtminstone betydligt mindre verksamhet. Ulrika hälsar på sina föräldrar, Åsa åker iväg med husbilen.

September: kurserna startar upp, än så länge har vi inte tillgång till våra lokaler men håller till på lämplig gräsplan precis i närheten. Åsa testar att tävla i hoopers och placerar sig i tre av fyra lopp. Tävling i både rallylydnad och nosework blir det dessutom för Åsa, med olika hundar. Tävla är kul! Och inte minst viktigt: en kull valpar ser världens ljus, och vi får se Rocket för första gången. Två minuter gammal har han uppochner ett rejält tag om spenen, och han släpper inte!

Oktober: Vi jobbar som uttrar för att fixa till The Unicorn Zone! Måla, lägga golvmatta, spackla, täta, bygga grejer… Värme in, ny dörr, fixa elen, INVIGNING! Vi är fortfarande långt ifrån klara, men det är fullt fungerande. Kurser med hantverkarstörning har sin egen speciella charm…

November: vi har knappt tid att tänka. Fulla kurser. Två turer till Stockholm för att först hälsa på valp och sedan hämta valp. Helgkurs i Lugn och Fokus. Helgkurs med Emelie Johnson Vegh, Agility rätt från början. Vi får låna ett gäng helt gröna hundar för att filma till en onlinekurs för helt nya hundägare (kommer snart!), vilket verkligen är roligt! Vi börjar hyra ut hallen på timmar för träningssugna hundägare, och får upp några rejäla speglar.

December: sammanfattas med Rocket. Han har placerat sig mitt i centrum och flyttar sig inte. Backad av sin bästa kompis Totoro, sin storasyster Midori och sin storebror Valle möter han världen med enormt självförtroende och vassa tänder. Såhär på sluttampen roar vi oss med ett miniläger med awesome deltagare, och avslutar året traditionsenligt med NyårsNosen. Oerhört tacksamma för vår inomhushall när det är 15 minus och 20 cm snö ute, och vi har börjat landa ordentligt på vår nya plats. Fler kursare än vi vågade hoppas på har följt med oss i flytten och vi hittar vår nya kundkrets lite i taget. Vi trivs, helt enkelt!

Stor och liten, bästa vänner.

Planer för 2022 då?

Det låter vi bli en cliffhanger…😎

Du kanske också gillar…

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror...

Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst...

Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.