fbpx

Ulrika: Cane Corso-delen av Hund Helt Enkelt

Det är lite kutym att presentera sig i början på bloggen. Låta folk få veta vem man är, bygga relation, skryta lite. Varken Ulrika eller jag är vidare intresserade av att prata om oss själva (våra hundar är en helt annan femma), vi vet ju redan vilka vi är liksom.

Därför kommer vi istället att presentera varandra! Vilket blir extra intressant eftersom vi ju faktiskt inte vet sådär mycket om varandra utanför hunderiet 😀

Ulrika känns igen på det rosalila hårbandet, och på att hon alltid har en Cane Corso i släptåg.

Not all those who wander are lost

2017 gick Ulrika flera kurser för mig, med tema tävlingslydnad och rallylydnad. Sista gången gav jag bort anteckningsböcker i present, med citat valda till var och en på framsidan. På Ulrikas skrev jag J.R.R. Tolkiens citat “Not all those who wander are lost”.

För det är en av de saker som jag verkligen gillar hos Ulrika – hon vet ganska bra var hon står träningsmässigt, men hon slutar aldrig söka nytt! Nya sporter, nya metoder, nya lekar, nya tankar. Sedan tar hon det där nya, analyserar det, och antingen förkastar eller integrerar det i resten av sitt digra kunnande. Hon diskuterar ofta och gärna, och har inga problem med att ha varken rätt eller fel. Målet är aldrig att “vinna” eller ens att tycka likadant, målet är att utvecklas!

Som en Cane Corso…

Vi har ganska tät kontakt via nätet, och har haft det ett tag – till bådas glädje (utgår jag ifrån eftersom hon fortsätter ta och besvara kontakt). Jag är nu ganska säker på att hon är en mänsklig Cane Corso. Snäll, stundtals bufflig men menar alltid väl, envis som…en Cane Corso, lätt frustrerad men ger sig ALDRIG, och med ett stort hjärta. Något lättdistraherad, stundtals ostrukturerad, väldigt lättbelönad. Och ganska känslig för när individer far illa, både hundar och människor (och alla andra djur – nämnde jag att hon är vegan?).

Läser både människa och hund

Just den känsligheten gör henne till en väldigt bra instruktör. Hon fastnar inte på BARA hunden (som jag har väldigt lätt att göra), utan tittar på hela ekipaget. Alla inblandade ska må bra. Annars blir det inte hållbart i längden!
Det gör också att hennes kurser är väl uppbyggda och fulla av roliga övningar. Hon bjuder gärna på sig själv, hittar kreativa lösningar på problem, ger alltid lite för mycket, och har väldigt svårt att ta betalt…

En ganska knäpp humor…

Jag hade aldrig kunnat jobba ihop med något som är för allvarlig. Ingen risk här! Hennes hjärna håller igång tio spår samtidigt, tankar hoppar hit och dit, och jag spänner fast säkerhetsbältet och hänger på. När vi börjar kommunicera med enbart GIF:ar vet man att det är dags att ta en paus… ändå kör vi båda på. Mot bättre vetande. För att det är KUL!

Ulrika: Jag ska bara ta mig över stenen… Åsa: GÅ RUNT! Ulrika: Ska bara testa liiiite till…

Titta på de citat som vi har fått från våra älskade kursdeltagare, längst ner på sidan. De talar sitt tydliga språk. Ulrika är inte bara kunnig, hon är också trevlig och förmögen att sprida sitt kunnande till de som lär av henne. En vinnande kombination!

Du kanske också gillar…

Vår? Suck…

Jag måste börja med att säga att jag faktiskt - egentligen - gillar våren. Jag älskar att det blir ljust igen, värmen...

20 mål för 2020

Det är lätt att bara springa på från en händelse till nästa - speciellt om man har mycket igång. Runt nyår brukar jag...

Ringar på vattnet

För tio dagar sedan förlorade jag min vän. Min ledslagerska, min träningskompis, min sängvärmare. Min Mårran. Det gick...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.