fbpx

Gästblogg från TormarpaLilly

Vem är jag? Lilly Norfeldt heter jag, och jag driver en av Sveriges största hundbloggar. En Göteborgare som pluggade konst och litteratur i Paris och sedan hamnade i Våxtorp. En kontrast som gjorde min förvirrade och ledsna hjärna gott och även möjliggjorde hundägarskapet. Hundägarskapet blev till hundföretagande, livet i Våxtorp blev familjeliv och min konstnärliga sida får jag ut genom mina sociala medier.

Förutom att skapa innehåll till blogg, instagram och youtube jobbar jag som hundinstruktör och är även mamma 24/7. Detta inlägg kommer att handla om bloggande och varför jag anser att vi behöver bli fler inom hunderiet!

Hur många träningsbloggar finns det? Och hur många matbloggar? Mode? Oändligt, om du frågar mig. Och jag undrar varför det inte finns så många hundbloggar. Jag tänker inte att det ska finnas lika många – men fler än vad vi har nu åtminstone.

Man kan säga att jag startade mina kanaler för att jag själv saknade dem när jag skaffade min första hund. Så min drivkraft ligger i att skapa lättillgängligt innehåll för folk som INTE vanligtvis skulle följa hundkonton. Med andra ord, de som förmodligen behöver det mest. Och som jag själv, när jag var nybliven hundägare.

Och även om jag många gånger tänker att det finns så himla många som skulle kunna säga bättre saker än jag så orkade jag inte vänta mer. ”Jag får väl göra det själv då”, tänkte jag. För jag behövde en hundblogg. En som inte dömer, som inte är präktig – men som ändå ger bra kunskap och kanske en trevlig stund att inspireras av. En klassisk blogg – fast med hundträning.

Och jag vill ha fler! Jag blir SÅ glad när jag ser att grymma hundtränare startar bloggar (som den ni läser nu!). Det behövs! Olika människor behöver höra samma sak från olika personer för att förstå. Så är det ju, samma mattelärare i skolan kunde förklara för din bänkkompis så hen förstod, medan du satt och slet. Och så var det ombytta roller med någon annan lärare.

Om vi tänker att målet är att nå ut med kul och glad hundträning – då behöver vi vara fler olika hundbloggare. Eller för all del – instagram och facebook och youtube. Hundägarna finns överallt och vi behöver nå dem! Det finns plats. Jag vill ha fler konton och kanaler inom hunderiet. Fler som ”bara” är trevliga att läsa med fina bilder, och fler som ger tips om aktivering, och fler som visar träning. Och det är bra om vi som tränar modernt visar detta!

Här är några tips från mig om du funderar på att börja blogga, eller som blir taggad på att nå ut på instagram eller facebook:

 • Visa vem du är. Ditt ansikte. Jag vill veta vem som skriver till mig. Vems text jag läser. Seriöst, detta är viktigt.
 • Blogga hellre en gång per månad men varje månad än att skriva 3 inlägg ena veckan och sen ingenting på en vecka. Man måste inte publicera direkt, men att jag som läsare vet när nästa inlägg kommer är viktigt.
 • Bara gör det! Hallå, tror ni Paulo Roberto tänker att ”åh nej, Kalle Zackari la upp om marklyft i måndags, då kan inte jag skriva om samma”? Knappast. Gör din grej. Det finns inte obegränsat med övningar och tips, men DU kan göra dem på DITT sätt. Och om många olika sätt visas så kommer de att bli mer tillgängliga för fler.

Klara, färdiga, GÅ!

/Lilly

Här hittar du mig:
Bloggen
Instagram
Youtube

Du kanske också gillar…

1 kommentar

 1. Tina

  Härligt att läsa Lilly! Jag bloggar också men inte fullt ut med hunderiet. Jag lägger in något inlägg här och därom hundliv, hur det var att vara uppfödare och tankar vid köp av hund. Helt enkelt livet med hund.
  Sedan följer jag ju dig och inspireras av din blogg och träning med hund ??
  Du är så duktig i det du gör Lilly!

  Vänlig Tina

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.