Valpkurs i Skåne

Landningsplats för pussar

Grattis till din nya familjemedlem! Vi har tre olika valp/unghundskurser, som är designade som ett “valpprogram” för att ge dig och din valp den bästa tänkbara starten på ert liv tillsammans.
Ni börjar på Valplekis, går vidare till Valpens Grundskola, och sist så blir det Unghundsexamen. Välj att vara med på den del som känns aktuell, eller få rabatt om du går alla tre!

I alla valpkurser ingår vår e-bok “Valp Helt Enkelt” och ett litet belöningskit. Med godkänd Unghundsexamen har ni också 10% rabatt på alla våra kurser resten av hundens liv.

Hårda fakta

Valplekis startar 6/6 med Ulrika
Sex tillfällen, en gång varje vecka
Tid: 14-15
Platser varierar för att valpen ska få bra miljöträning, Eslöv/Höör
Pris: 1200:-

Valpens Grundskola startar 9/8 med Åsa
Åtta tillfällen, en gång varje vecka
Tid: 18.30-20
Plats: Eslövs Brukshundklubb
Pris: 1800:-

Unghundskurs mot unghundsexamen startar 2/9 med Ulrika och vid vissa tillfällen Åsa
Åtta tillfällen, en gång varje vecka
Tid: 18.30 – 20, sista tillfället 18.30-20.30
Plats: Eslövs Brukshundklubb
Pris: 1800:-

För vem?

Alla valpar mår bra av att gå valpkurs, och vi vågar drista oss att säga alla ägare också gör det.

Valplekis är för de yngsta, valpen får vara högst 16 veckor när den startar. Sex tillfällen på en timme, en gång i veckan, då ni bygger grunden för er relation. Valpmingel, belöningsutveckling, socialisering, förberedande hantering, följsamhet, och “bara vara”. Fokus ligger på trygghet och glädje, upptäcka nytt i valpens takt, och lära sig umgås med andra hundar och människor på ett lugnt och naturligt sätt.

Valpens Grundskola är uppbyggd mer som en klassisk “valpkurs”, och är öppen för valpar som är minst 12 veckor och max sju månader vid kursstart. Vi träffas åtta tillfällen, en gång i veckan, 90 minuter varje gång. Vi varvar teori och praktik, och håller passen korta och pauserna många.

Unghundsexamen är för dig som vill fördjupa grunderna och samarbetet i vardagen. Här tar vi emot valpar och unghundar från 10 månader till två år. Under åtta tillfällen på 90 minuter, en gång varje vecka, jobbar ni mot vår egenframtagna “Unghundsexamen”. Ni tränar strukturerat mot att klara ett antal vardagsmoment och sista gången testar vi av era kunskaper under lekfulla former.
En Unghundsexamen är alltid på skoj, men med ett godkänt “examensbevis” så vet du att din hund är mycket väl rustad att klara er vardag!

En valpkurs är så mycket mer än “bara en kurs”. För valpen handlar det lika mycket om miljöträning, träffa andra valpar och få egentid med sin ägare, som att ni tränar på olika valpanpassade övningar. Och det är viktiga saker för någon som är helt ny i världen!

Kursinnehåll

Våra valpkurser precis som alla våra kurser – bygger till 100% på belöningsbaserade metoder. Vi har fokus på att bygga relation, trygghet, och genom att grundträna inför en vardag tillsammans bygga samarbete och glädje i alla situationer.

Valplekis innebär att valparna får mingla (under kontrollerade former!), miljöträning, socialisering, “lugn och ro”, hantera störningar, och allmänt bygga självförtroende och växa som hund också mentalt.

Grundskolan har ett tema varje tillfälle :

  • Belöningar och träningsstruktur (i kursen ingår ett “belöningskit”)
  • Växla aktivitetsnivå
  • Fånga och forma beteenden
  • Target
  • Självkontroll
  • Följsamhet
  • Inkallning
  • Hantering
  • Kroppskontroll

Vår unghundsexamen görs i samband med eller efter en unghundskurs, och bedöms efter hur ekipaget genomför följande uppgifter:

Fyra belöningar: Föraren visar fyra olika sätt att belöna sin hund.
Hundmöte: Genomförs i koppel på en trottoar eller motsvarande. Föraren ska ha plats att ta ut avstånd.
Inkallning: Hunden kallas in från en medhjälpare som agerar “retsticka”. Hunden kommer villigt.
Externbelöning: Ekipaget lämnar en utlagd belöning och utför en uppgift, hunden skickas sedan till belöningen.
Veterinärvisitering: Föraren visiterar sin hund från nos till svans, hunden är trygg och avslappnad.
Station: Hunden placeras på valfri station, föraren placerar sig ett par meter bort. Hundens förblir passiv i en minut.
Valfritt: Ekipaget visar upp valfritt intränat beteende

Vi tittar på samarbete, glädje, att föraren stöttar och hjälper sin hund vid behov, och att hunden villigt och säkert utför uppgifterna. När man klarat examen får man ett examensbevis, med sitt protokoll på insidan.

Och ett klarat examensbevis berättigar till 10% rabatt på alla kurser hos oss resten av hundens liv!

Efter kurse

Valpprogrammet ger utmärkta grunder för ett vardagsliv tillsammans likaväl som fortsatt träning mot någon hundsport. Efter kurserna kan du därför välja att fortsätta träna vardagslydnad, fördjupa er i klickerträning, gå en nybörjarkurs inom en hundsport, eller varför inte lära din hund en massa roliga tricks!

Jag fick den här fina leksaken i present. Nu är jag glad hela dagen!

För valpar har vi också en alldeles speciell online självstudiekurs! Ihop med Emelie Johnson Vegh har Åsa gjort en valpkurs som specialiserar sig på att träna den fyrbenta fotomodellen – och att lära sig fotografera den. Vi kallar den Puppy Top Dog Model.