fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Valpkurs i Skåne

Landningsplats för pussar

Grattis till din nya familjemedlem!

En valpkurs är så mycket mer än “bara en kurs”. För valpen handlar det lika mycket om miljöträning, träffa andra valpar och få egentid med sin ägare, som att ni tränar på olika övningar. Och det är viktiga saker för någon som är helt ny i världen!

Eftersom olika hundägare har olika behov har vi skapat en supervalpkurs i fyra delar med fyra olika teman. Du väljer själv om du vill gå en, två, tre eller alla fyra delarna. Din egen perfekta mix!

Varje del är på tre tillfällen à 60 minuter, en gång i veckan. Vissa delar går parallellt för en extra intensiv träningsperiod, andra efter varandra. Träningarna är mestadels praktiska övningar, och ni har möjlighet att ställa frågor och diskutera i ett privat forum. I kursen ingår vår e-bok “Valp. Helt enkelt.“.

Tema: belöning och behärskning hjälper dig att utveckla riktigt bra belöningar och utnyttja miljön som belöning, samtidigt som du lär hunden behärska sig runt belöningarna och vänta på varsågod. Grunderna i att träna helt enkelt: att växla mellan träning och belöning, och på så sätt få ett bra driv i träningen.

Tema: miljöträning och hundspråk är på olika platser och har fokus på att lära känna valpen och kommunicera med den. Miljöträning är något av det viktigaste för en valp, och genom att du får hjälp att både tolka valpens signaler och själv göra dig förstådd på ett bra sätt bygger ni relation, självförtroende och tillit.

Tema: vardagsträning  tar upp sådant som hunden behöver lära sig för att bli en väl fungerande medlem av vårt samhälle: koppelgående, inkallning, hälsa fint, och olika targetövningar.

Tema: aktivering låter er under lekfulla former testa olika aktiveringar. Att låta hunden jobba med sin nos och sitt huvud är roligt och utvecklande, och ger en harmonisk och nöjd hund.

Valpkursen är öppen för valpar som är mellan 8 veckor och 7 månader när kursen startar.

Våra valpkurser precis som alla våra kurser – bygger till 100% på belöningsbaserade metoder. Vi har fokus på att bygga relation, trygghet, och genom att grundträna inför en vardag tillsammans bygga samarbete och glädje i alla situationer.

Valpkurs online

För dig som bor lite längre bort eller har svårt att binda upp dig på fasta tider har vi fixat en lösning:

ValpVerkstan!

ValpVerkstan är en online valpkurs som består av tre olika delar:

  • Fyra månader självstudiekurs med de viktigaste grundövningarna för ett härligt hundliv. Varje vecka i 18 veckor får du och din valp ett nytt tema att jobba med, med fem nya filmer som guidar er mot målet ett steg i taget. Du som förare får öva på dina tränarfärdigheter och du får fundera lite över individen du har framför dig. Din valp får lära sig värdefulla grunder för resten av livet. Tillsammans har ni roligt!
  • En FB-grupp där du kan diskutera med andra valpägare. Här kan du lägga upp filmer och funderingar, dela med dig av dina egna bästa tips och få lite stöd av andra i samma situation. Vi har också “månadens film” och lite andra events då och då.
  • Livesändningar varje månad. Varje månad svarar vi på de frågor som kommit in under månaden, sändningen sparas och ligger kvar så att du kan gå tillbaka och titta i lugn och ro.

Kurser för de lite äldre valparna

Har din valp passerat 7 månader och blivit unghund? Då har vi ett antal andra alternativ, följande kurser kräver ingen tidigare träningserfarenhet och passar alla hundar som inte blir livrädda eller försöker äta upp någon i gruppen.

Träningens ABC och Grundfärdigheter riktar sig mot dig som tycker att hundträning är superkul och gärna vill nörda ner dig lite i hur träning egentligen funkar, samtidigt som du bygger riktigt bra grunder.

Trixkurs riktar sig mot inlärning av roliga trix, men kursen ger så mycket mer – samarbete, signalförståelse, kroppskontroll och fokus kommer på köpet.

Nosework ger din hund utlopp för sin energi och vilja att använda nosen. En perfekt kurs både för dig som siktar mot att träna och tävla i sporten Nosework, och dig som “bara” vill aktivera din hund. Noseworkkursen passar även för både stökiga hundar och osäkra hundar, eftersom hundarna jobbar en och en.

Dog Parkour är en utomhuskurs där vi utnyttjar miljön för att lära hundarna kroppskontroll, samarbete, balans, och självförtroende. Roligare promenader får ni på köpet!

Online

Flera av våra kurser finns också som onlinekurser. Perfekt för dig som har dåligt med tid eller bor långt borta! Vi har både lärarledda onlinekurser och rena självstudiekurser.

Har du svårt att välja? Prenumerera! För en månadskostnad får du tillgång till (nästan) hela vårt sortiment av självstudiekurser.

Jag fick den här fina leksaken i present av min tvåbening. Nu är jag glad hela dagen!