Valpkurs i Skåne

Landningsplats för pussar

Grattis till din nya familjemedlem! Vår valpkurs heter “valpens grundskola” och är tänkta just som lågstadiet för valpar. Fokus ligger på att bygga relation och “lära att lära”, och vi övar på enkla och valpanpassade grundfärdigheter som sedan byggs på i vidare kurser.

En valpkurs är så mycket mer än “bara en kurs”. För valpen handlar det lika mycket om miljöträning, träffa andra valpar och få egentid med sin ägare, som att ni tränar på olika övningar. Och det är viktiga saker för någon som är helt ny i världen!

I alla valpkurser ingår vår e-bok “Valp Helt Enkelt“.

Valpkursen är på sex tillfällen, 90 minuter varje tillfälle, en gång i veckan. Valpkurser startar kontinuerligt under året. Vi utgår ifrån Smedjan utanför Kävlinge, och minst två av tillfällena är sedan på annan plats (runt Eslöv-Kävlinge området) för miljöträning.

Valpkursen är öppen för valpar som är mellan 10 veckor och 7 månader när kursen startar.

Kursinnehåll

Våra valpkurser precis som alla våra kurser – bygger till 100% på belöningsbaserade metoder. Vi har fokus på att bygga relation, trygghet, och genom att grundträna inför en vardag tillsammans bygga samarbete och glädje i alla situationer.

Grundskolan går bland annat igenom följande:

  • Belöningar och träningsstruktur
  • Växla aktivitetsnivå
  • Fånga och forma beteenden
  • Target
  • Självkontroll
  • Följsamhet
  • Inkallning
  • Hantering
  • Kroppskontroll
  • Aktivering

Kurser för de lite äldre valparna

Har din valp passerat 7 månader och blivit unghund? Då har vi ett antal andra alternativ, följande kurser kräver ingen tidigare träningserfarenhet och passar alla hundar som inte blir livrädda eller försöker äta upp någon i gruppen.

Allmänlydnad passar dig som vill förbättra grunderna i vardagen.

Träningens ABC riktar sig mot dig som tycker att hundträning är superkul, och gärna vill nörda ner dig lite i hur träning egentligen funkar.

Trixkurs riktar sig mot inlärning av roliga trix, men kursen ger så mycket mer – samarbete, signalförståelse, kroppskontroll och fokus kommer på köpet.

Nosework ger din hund utlopp för sin energi och vilja att använda nosen. En perfekt kurs både för dig som siktar mot att träna och tävla i sporten Nosework, och dig som “bara” vill aktivera din hund. Noseworkkursen passar även för både stökiga hundar och osäkra hundar, eftersom hundarna jobbar en och en.

Dog Parkour är en utomhuskurs där vi utnyttjar miljön för att lära hundarna kroppskontroll, samarbete, balans, och självförtroende. Roligare promenader får ni på köpet!

Online

Flera av våra kurser finns också som onlinekurser. Perfekt för dig som har dåligt med tid eller bor långt borta! Vi har både lärarledda onlinekurser och rena självstudiekurser.

Jag fick den här fina leksaken i present av min tvåbening. Nu är jag glad hela dagen!