fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Problemutredning

För hund, i Skåne med omnejd och online.

Att ha hund ska vara roligt och givande, inte jobbigt och stressande. Ändå blir det så ibland. Då är det skönt att veta att det finns hjälp att få!

Vi har båda stor erfarenhet av hundar som har olika typer av problem. För oss är det viktigt att inte kalla dessa hundar “problemhundar”. Hunden i sig är inte ett problem, det är en individ som har problem. När hundar försöker lösa sina problem på egen hand blir resultatet ibland ohållbart i vårt samhälle. Där kan vi hjälpa till.
Vi har en gedigen utbildning inom hund och beteenden, och en mycket stor erfarenhet av både egna hundar med problem och ekipage som vi har hjälpt från förtvivlan till ett gott liv.

Hund ser in i kameran, väntar på problemutredning
När Mårran var som värst kunde hon inte se en främmande hund på 100 meters håll utan att stå på bakbenen och stormskälla, med full ragg. Ett års välplanerad träning senare tävlade hon rallylydnad lös utan problem.

Uteslut smärta

Innan vi sätter igång ska hunden vara undersökt av veterinär och/eller fysioterapeut. Om hunden har ont behöver vi veta var, hur och varför – dold smärta är en stor orsak till problembeteenden. Du kommer också att få svara på ett utförligt frågeformulär så att vi får en bra bild av problematiken. Sedan träffar du den av oss som blir din utredare under det första diagnosbesöket, där vi går igenom hundens miljö och vardag.

Inga quickfix utan långsiktiga lösningar

Du kommer att få jobba med din hund långsiktigt och med hållbara lösningar. Det finns inga “quick-fixes”. Ibland går det fort, men oftare handlar det om ett arbete som fortgår hela hundens liv. Du som hundägare måste vara beredd att göra jobbet – annars kan vi inte hjälpa till. Så enkelt är det.

Vi börjar med ett diagnosbesök på neutral mark hos oss i Kävlinge. Genom att träffas och prata säkerställer vi att alla trivs med att jobba tillsammans för hundens bästa. Du berättar om din hund och era problem, och gör några enkla övningar som ger oss en uppfattning om vilka insatser som kommer att behövas.

Efter diagnosbesöket får du information om vad vi tror är ett lämpligt upplägg och tar beslut om du vill fortsätta. Därefter bokar vi in fyra tillfällen för träning med hunden. Du bokar alltid flera träffar för problemlösningsärenden, dessa hundar behöver en långsiktig satsning från både dig och oss för att vi ska kunna ge dem en rättvis möjlighet att utvecklas.

Efter varje tillfälle får du en skriftlig sammanfattning och hemläxa till nästa träff. När vi träffas sista gången utvärderar vi tillsammans vad som hänt och hur det gått, och bestämmer om vi ska boka in fler träffar eller om du och din hund är redo att jobba vidare på egen hand.

glad hund som springer istället för att göra utfall, cane corso, inte längre en problemhund
När Fargo var som värst var han en uttalad fara för sin omgivning och hade bitit Ulrika flera gånger. Hans träning fortgick hela hans liv, och ledde till att han lyckligt minglade runt med människor på kurser, eller låg på sin filt medans hundar tränade runt honom.

Du kommer att få jobba med ett helhetstänk som bygger på tre stora delar:

  • Se över hundens miljö
  • Lära dig som ägare nya beteenden
  • Lära hunden nya beteenden

Er vardag

Se över hundens miljö handlar om flera saker.
Att se till att hundens basbehov av mat, sömn, motion, stimulans och gemenskap är mött, att minimera risken att hunden hamnar i situationer den inte kan hantera, och att ha ett genomgående säkerhetstänk för att minimera skador – på hunden såväl som omgivningen. Du kommer att behöva ändra era rutiner, och kanske investera i ny utrustning. Det kommer att gå åt godis. Antagligen till er båda. Vi vet vad som behöver göras, och hjälper dig med lösningar.

Bli en del av lösningen

Du som ägare kommer att behöva ändra ditt beteende, och gå från att vara en del av problemet till en del av lösningen. Du kommer antagligen också att behöva omvärdera din syn på din hund, och jobba med dina känslor.
Det tar tid, träning, och tankeverksamhet – vi vet. Vi har varit där. Vi stöttar dig.

Träna

Du och din hund kommer att behöva träna. Inte bara på era problem, utan mestadels på att bygga självkontroll, öka ert självförtroende, stärka er relation, och lära er trick och lekar som sedan används “ute i världen”. Att vända 180 grader är till exempel ett väldigt bra trick att ha högt värde i för en hund som har problem med att hantera främmande individer. Det säkerställer att ni alltid har en “nödutgång”.

Glada hundar springer tillsammans, inga problem
Ett lyckligt hundliv. Det är hit du vill. Ditt mål kanske inte ser ut exakt så här, det beror på individer och förutsättningar, men vi kan hjälpa dig och din hund att få det bästa möjliga hundlivet för just er!

Priser

Det första diagnosbesöket i Kävlinge kostar 750:-, därefter gör vi upp en plan. Ett vanligt upplägg brukar vara fyra inbokade träningspass med en instruktör, och läxor att göra hemma mellan träffarna. Detta kostar som regel 4000:-. Om ni därefter är på god väg men kan behöva lite stöd då och då kostar varje träningstillfälle 800:-.
Om det i specialfall krävs att vi träffas på annan plats tar vi reseersättning (400:-/timme restid). Vi rekommenderar därför att ni kommer till oss.
Vi lägger ner själ och hjärta när vi gör en utredning, och vi gör allt för att ni ska få så bra resultat som möjligt. Din hund är värd det.

För att du ska kunna träna hemma mellan träffarna vill vi att du tecknar ett medlemskap hos oss under tiden träningen pågår.

Det finns möjlighet att boka oss båda till träning där du och din hund behöver jobba mot en trygg figuranthund och dito förare. Detta görs efter diagnosbesöket och kostar 1500:-/timme. Oftast är detta något som bara behövs vid ett eller två tillfällen för att ge din hund en riktigt bra start på träningen, sedan är ni färdiga att gå ut i verkliga världen och fortsätta arbetet.

Är du beredd att satsa på din hund?

Om du verkligen är redo att skapa ett bättre liv för dig och din hund så tycker du att ovanstående låter både seriöst och vettigt. Känns det som alltför mycket jobb så kommer vi inte att kunna ge dig den hjälp som ni båda förtjänar – men om du är redo att investera i er framtid så skicka iväg en intresseanmälan.

Av försäkringsskäl behöver du vara över 18, eller ha med dig målsman.

Dessvärre kan vi inte garantera att vi har tid, men vi kommer att göra vårt bästa för att du och din hund ska få ett härligt hundliv tillsammans!