Hundtränarsatsning online

En utbildning online för dig som vill bli riktigt, riktigt bra på att träna hund. 


START 4/11, INSTRUKTÖRSLEDD!

ANMÄL HÄR

Utbildningen är online, så du behöver inte binda upp dig på tider eller ta dig till Skåne. Du får en ny lektion med uppgifter varannan vecka, allt är utformat så att lektionerna bygger på varandra och du får en stadig grund att bygga vidare på. Vi blandar skriftligt material med inspelade föreläsningar och filmer som visar övningarna, och varje månad har vi en livesändning då vi tar upp era frågor eller gör en fördjupning.

I er egen FB-grupp är det fritt fram att diskutera, fråga, fundera, och - givetvis lägga upp filmer på er träning! Vi ger feedback och hjälper dig framåt. Att utbildningen är individanpassad är väldigt viktigt för oss!

Dina instruktörer är både Åsa och Ulrika, och med våra olika kompetensområden kan vi ge nya vinklar, tips och fakta, som alla hjälper dig framåt. Tillsammans har vi över 20 år som aktiva instruktörer, och vi vidareutbildar oss hela tiden för att bli ännu bättre - både på hundsidan och människosidan.

Och inte minst anser vi att det ska vara roligt att träna. Roligt blir det när man utmanas med nya uppgifter som både hund och förare lyckas med och utvecklas av, och roligt blir det när vi bygger träningen på glädje och samarbete. Man lär sig bäst när man har roligt, och det gäller både två och fyrbenta.

Vi garanterar att vi kan ge dig verktyg som gör dig till en bättre tränare. Men vi vill ha en motprestation från dig: vi vill att du gör jobbet. Vi vill att du tränar, filmar, engagerar dig, och interagerar med oss och resten av gruppen. För återigen: för att bli riktigt, riktigt bra så behöver man träna!

Smakprovskurs

Är du nyfiken på hur våra onlinekurser är uppbyggda?

Här får du ett avsnitt var från våra olika självstudiekurser! Helt gratis!

En självstudiekurs får du tillgång till direkt du har köpt kursen, hela kursen på en gång. Du har materialet i ett år och jobbar på egen hand.
En lärarledd onlinekurs har ett startdatum och du får sedan tillgång till en lektion i taget. Kursen är kopplad till en FB-grupp där du lägger upp film på din träning för feedback, och kan ställa frågor och diskutera. Du har tillgång till allt material i ett år, och kan repetera så ofta du vill även efter att den lärarledda delen av kursen avslutats.

Anmäl till kursen HÄR.

Enjoy 🙂

Planera din hundträning med Bullet Journal!

Kursen är ett gästspel från Åsas sidoprojekt The Creative Kelpie - en sida som handlar helt om hur du planerar din hundträning!

Lär dig planera och utvärdera din hundträning, för effektivare och roligare träningspass - med hjälp av en anteckningsbok, en penna, och systemet "bullet journal". Sex lektioner, med egna uppgifter att göra.
Kursen är en självstudiekurs - du har tillgång till allt material så fort du loggat in och jobbar i din egen takt.

Det finns också en populär FB-grupp på samma tema, helt gratis så klart. Välkommen dit!

Anmäl till kursen HÄR

Får du något problem på vägen så ta kontakt via asa@hundheltenkelt.se

På goda grunder

Grunderna är det allt annat ska vila på, ju stadigare du bygger dina grunder ihop med din hund desto mer kan ni tillsammans bygga ovanpå sedan. Den här kursen ger dig verktygen för att bygga en riktigt stadig grund.

Självstudiekurs: Aktivera mera!

Har du en hund som behöver tänka och träna, och helt slut på idéer?

Är du (som jag) lite lat och frusen, och vill hålla dig inomhus (eller kanske har du en tunnpälsad hund)?

Denna kursen går igenom fyra olika sorters aktivering som tränar din hunds hjärna, kropp, och nos. Roligt och okomplicerat. Perfekt när du behöver ny inspiration!

KÖP KURSEN HÄR

 

Självstudiekurs: Puppy Top Dog Model (ihop med Emelie Johnson Vegh)

Att träna sin valp att bli fotomodell är kul! Och nyttigt – bra modellhundar behöver vara miljöstarka, kunna agera med föremål, och ha en suverän kroppskontroll och stadga – och tycka att samarbete är superkul. De behöver kunna hanteras, vänta på varsågod, och dirigeras på olika sätt. Visst låter det som färdigheter som är nyttiga för ALLA hundar – inte bara modellhundar?

Det SYNS vilka hundar som älskar kameran – och det är träningsbart!

I kursen får du tips både om valpträning och fotografering, och alla verktyg du behöver för att kunna träna en egen Top Dog Model från början. Och självklart får du tips på hur du fångar alla valpögonblick på bild.

Och jag ska berätta en hemlis…Det går utmärkt att gå kursen med vuxna hundar också. Grundträningen är densamma oavsett hundens ålder – bara låtsas att det är en vuxen hund i filmerna 😉

DINA INSTRUKTÖRER:

Åsa Jakobsson, hundinstruktör på Kelpiestuds och hundfotograf på KelpiePhoto.

Emelie Johnson-Vegh, hundinstruktör på Carpe Momentum.

Tessa, valp.

Scout, Midori och Valle, modellhundar.

KÖP KURSEN HÄR

Självstudiekurs: Lugn och fokuserad hund

Har du en arbetsmaskin som inte kan koppla av? Eller tvärt om – en hund som tycker att allt annat är roligare än vad du är? Det kan ju kännas som två ytterligheter, men de har en sak gemensamt: de behöver hitta lugn och fokus i träningen.

I denna kursen får du verktyg som hjälper dig med:

  • Struktur i träningen
  • Autofokus med kontaktpunkter i vardagen
  • Stationsträning på filt
  • Hitta rätt aktivitetsnivå (on/off)
  • Avslappningsövningar
  • Ignorera störningar
  • Hitta de bästa belöningarna
  • Jobba med miljön – inte mot den
  • Hundmöten

Kursen är uppdelad i sex lektioner med uppgifter till varje lektion. Övningarna går att kombinera och väva in i din vanliga träning utan problem.

KÖP KURSEN HÄR!

Självstudiekurs: introduktion till klickerträning

Detta är en kurs som handlar om hur du lär din hund trix med hjälp av klickerträning.
Men det är så mycket mer – detta är en kurs om hur du lär din hund vad som helst!

Det är därför jag kallar den introduktionskurs, eftersom den introducerar dig till grundtänket runt hundträning med klicker. Det ska vara kul, det ska vara (ganska) okomplicerat, och det ska vara effektivt.

I kursen lär du dig om shejping, target, och fånga beteenden. Du lär dig sätta på signal och kedja ihop. Sex lektioner - sex uppgifter. Allt i din egen takt. Bli en bättre hundtränare helt enkelt!

KÖP KURSEN HÄR