fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Nosework i Skåne

Lär dig nosework

Nosework är en fantastiskt trevlig och rolig aktivitet! Det går ut på att lära hunden leta efter specifika doftämnen i olika typer av banor och verkligen få användning för sin underbara nos.

Nosework Helt Enkelt (grundkurs)

För vem?

Kursen lämpar sig för alla som vill prova på nosework, vare sig du vill tävla eller bara hitta en trevlig aktivitet för din hund. Den kan även vara lämplig för dig som redan börjat med nosework men vill få ordning på grunderna.
Även hundar som har problem med andra hundar kan passa på denna kurs, nämn i så fall detta i kursanmälan så jag kan göra lämpliga anpassningar.

Kursinnehåll

Kursen är upplagd så att vi har kurstillfälle varannan vecka med träningsträffar däremellan. Vid varje kurstillfälle får ni stifta bekantskap med en av banorna i sporten: inomhussök, utomhussök, behållarsök och fordonssök. Målsättningen är att ge er erfarenhet av de olika bantyperna samtidigt som hunden får variation i sin grundläggande inlärning av doft och sök. I träningsgruppen tränar ni vidare på det vi tagit upp på kursen, första tillfället med träningsgruppen leds den av mig.
Totalt går kursen vid åtta tillfällen, fyra kurstillfällen och fyra träningsträffar.
Vi kommer att jobba med hydrolat (eukalyptus, noseworkdoften i klass 1) och fast ämne (röd Kong). Vi går igenom doftinlärning, sökstrategi, markeringar och mycket mer.

Efter kursen?

Är du bekant med alla bantyper i nosework, förstår strategi för sök och kan hjälpa din hund vidare. Du har verktygen för att lära hunden nya dofter och för att komma vidare.


Nosework fortsättning:

För vem?

Kursen lämpar sig för alla som vill utmana sina egna mönster, det enda förkunskapskravet är att din hund redan kan doften eukalyptushydrolat. Även hundar som har svårt för andra hundar är välkomna, men nämn det i kursanmälan så jag kan göra anpassningar.

Kursinnehåll

Vi kommer att träffas på olika platser för att träna i varierade miljöer och med varierade störningar. Målsättningen är att utmana de mönster hundarna redan lärt sig och ge dem nya erfarenheter av att lösa problem, såväl som att utmana förarna att hitta nya vägar framåt. Innehållet är anpassningsbart om ni har specifika svårigheter ni vill jobba på. Hundarna jobbar en och en så alla får möjlighet att lära sig av varandra.

Efter kursen

Du kan fortsätta inom sporten nosework, göra doftprov och sätta igång och tävla om du känner för det. Eller gå vidare till andra nosaktiviteter. Självklart passar det också alldeles utmärkt att utöka er repertoar med helt nya aktiviteter!

Kurser i nosework på olika nivåer startar kontinuerligt. Hittar du ingen lämplig kurs just nu så titta in om ett par månader igen!