fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Träna för tävling

Att tävla är så mycket mer än bara momenten. I den här kurserna tränar du på att tävla, så att både du och hunden blir tryggare i en tävlingssituation, vet vad ni ska göra, och därmed presterar bättre.

“Jag ska bli tävlingshund när jag blir stor! Jag ska vinna typ universumsmästerskapen, minst!”

För vem?

Kursen passar alla som vill prestera bättre på tävlingsplanen, oavsett sport, gren eller nivå. Du bör vara aktiv eller vilja bli aktiv i ditt tävlande ihop med din hund.

Kursinnehåll “träna lydnad för tävling”

Vi träffas vid sex tillfällen, två timmar varje gång, varannan vecka. Innan varje tillfälle har du förberett ett moment eller en kedja som du vill jobba med – en plättlätt och en svårare. Fokus ligger sedan på de olika delar som ingår i att bygga en riktigt bra tävlingshund som inte har ett dugg med momenten att göra. Varje ekipage får sin egen tid, och vi hjälper varandra. Varje gång startar med en teoretisk genomgång, sedan delas tiden jämnt mellan deltagarna och turordningen växlar. Vi fokuserar bland annat på:

  • Mental förberedelse för föraren
  • Ingång på planen
  • Mellan momenten
  • Tävlingsmässiga belöningar
  • Utgång från planen
  • Signalkontroll
  • Helhet
  • Tävlingsmässiga störningar
  • Förarens “autopilot”
  • Vad gör du om det blir fel?

Kursinnehåll “Träna rallylydnad för tävling”

Vid fyra tillfällen kommer en bana att finnas på plats, och under tävlingslika former tränar du på uppvärmning, ingång på banan, själva banan, utgång, och avslutning. Allt för att bli duktig på allt runt tävling som inte är just momenten!

Svårigheten på banan är mästarklass, men du väljer själv om du vill utföra skylten som den ser ut, eller göra en annan variant. Perfekt för att bygga rätt förväntan hos sin hund, jobba med sin egen handling, och testa vilka rutiner som fungerar bäst för just er. Du får också träna på att fundera – planera – träna – utvärdera.

Vi startar gemensamt med banvandring. Du får sedan en startordning – som ändras vid varje gång – och din egen tid på banan. Varje gång jobbar du enligt din plan och har möjlighet att fråga om hjälp och tips. Du får en bedömning av en kurskamrat, och bedömer sedan i din tur en annan kurskamrat. Självklart kan du välja att inte ta emot bedömningen – vetskapen om att man blir bedömd brukar vara tillräckligt för att framkalla lite tävlingsnerver.

Vi startar och avslutar med en kort gemensam genomgång.

Efter kursen

Kommer du och din hund att vara tryggare och säkrare i en tävlingssituation, ni sätter konstruktiva mål, gör rätt saker, och har rätt känsla. Det i sig leder till att resultaten blir bättre och tävlingarna roligare.