Sommarläger

Under tre dagar kommer du och din hund att få nosa på Freestyle, Rallylydnad, Fys/trixträning och Dog parkour. Fokus ligger på att träna för aktivering och samarbete. Vi utlovar glada hundar, många skratt, och en massa nya övningar att jobba vidare med på egen tass. Sommarläger för hund – sommarens roligaste händelse!

När alla andra har semester – då arrangerar vi läger så att alla kan vara med! Vi instruerar båda två i våra respektive favoritdelar, du har alltså TVÅ instruktörer på plats som tar hand om dig och din svansviftande kompis.

Hundar älskar att lära sig nya grejer!

Datum och tider

23-25 juli kör vi på Eslövs Brukshundklubb, mellan 10-16. Lite teori, en del demo så att ni är väl förberedda, och en massa rolig träning för dig och din hund. Blir det varmt finns det hundvänliga plaskpooler att svalka sig i, blir det regn finns det regnkläder.

För tre dagar med två instruktörer betalar du ynka 3500:-. Och om du anmäler INNAN sista maj får du en del bonusar på köpet – INTE MISSA!

Vi tar enbart 12 lyckliga ekipage med hund, och först till kvarn gäller.

För vem?

Lägret riktar sig främst till dig som vill hitta nya sätt att träna och ha roligt med din hund. Som som vill bygga relation, självförtroende och samarbete. Du får gärna vara nyfiken på freestyle och rallylydnad, men behöver inte ha ambitionen att tävla. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

För att få ut mesta möjliga från lägret bör din hund vara minst ett år och fullt frisk. De bör kunna vara i grupp med andra hundar utan att bli rädd eller försöka äta upp någon.

Innehåll

Vår första ambition för lägret är att det ska vara roligt – för både två och fyrbeningar. Vi vill använda våra favoritsporter och visa hur du kan ta delar ur dem och applicera i er vardag, och på så sätt aktivera hunden (och dig själv) samtidigt som du bygger upp ett bra samarbete. Vi vill också visa hur du kan använda trixträning som friskvård – för att bygga upp din hunds kropp, öka kroppsmedvetenheten, och göra den smidigare.

På köpet får du lära dig allt annat som ingår i bra träning: träningsstruktur, belöningsutveckling, signalkontroll, helhet, sätta kriterier, timing, hantera störningar… Men det kommer du knappt ens att märka, för det blir en naturlig del av träningen!

Efter kursen

Om du blir nyfiken på någon av sporterna – Freestyle, Rallylydnad, Dog parkour – så har du efter detta lägret en perfekt grund för att gå vidare till grundkurserna inom dessa. Om inte så har du ett antal roliga övningar med dig hem, och motivation och inspiration att använda din nyvunna kunskap till att ha roligt med din hund!