Rallylydnad Helt Enkelt

Lär dig rallylydnad i Skåne

Kom och prova på en rolig, varierad och spännande aktivitet med din hund. Rallylydnad från grunden, vad är det, hur gör man? Många av momenten i rallylydnad passar alldeles utmärkt att träna några minuter i vardagsrummet när det är lerigt och mörkt ute. 😀

Ååååh-hej! Det är inte så svårt som det ser ut…

Hårda fakta

Plats Eslövs Brukshundklubb
Fem tillfällen
Instruktör: Ulrika

För vem?

Kursen lämpar sig för alla som är nyfikna på rallylydnad och vill lära sig grunderna. Det kan vara en fördel om du tränat andra saker med din hund sedan innan och ni har ett system för inlärning som fungerar för er, men vi kommer även att titta på hur man kan lära hunden nya saker så det är även en utmärkt kurs för de som vill komma igång med någon träning för första gången.

Kursinnehåll

Under fem tillfällen tittar vi på momenten i nybörjarklass, enkla banor, grundfärdigheter för inlärning av nya moment, strategier, och saker att tänka på framåt.

Grunderna till rallylydnaden är också till utmärkt hjälp i all träning – och vardag! – som främjas av god kontakt, glädje och samspel.

Till kursen får du även en personlig planeringsmall för din hunds grundfärdigheter!

Efter kursen

Är du bekant med skyltarna i nybörjarklass, har verktygen för att träna in samtliga moment och även förbereda för högre klasser, samt vet hur du navigerar en rallylydnadsbana. En lämplig fortsättningskurs kan vara en rallylydnadskurs som fokuserar på banstrategi och/eller tävlingsförberedelser.