Lugna hundar

Behöver din hund bli bättre på att slappna av i kursmiljö och/eller andra intressanta miljöer? Behöver din hund bli bättre på att vänta på sin tur när andra hundar gör något roligt? Välkommen till en kurs där fokus ligger på mellantiden snarare än på de aktiva övningarna!

Jag är på min plats, lika bra att chilla…

För vem?

Det här är en kurs för dig som vill att din hund ska bli bättre på att ta det lugnt. Vi använder siktbarriärer och anpassningar så att även “stökiga” hundar kan vara med, men det är inte en lämplig kurs om din hund är så obekväm i miljön att den mår dåligt. Om din hund blir panikslagen och/eller aggressiv är det lämpligare att börja med en liknande kurs men som går utomhus där avstånden är större.

Kursinnehåll

Det här är kursen som går motströms! 😀
I de flesta kurser är de aktiva övningarna viktigast, och tiden där man bara ska vara stilla och vänta eller lyssna är något som förväntas bara funka. I denna kursen ligger vårt fokus på det sistnämnda.
Vi kommer att hålla till inne i klubbstugan och ha våra hundar på en bestämd plats som är vars och ens egna lilla utrymme. Där kan ni använda tex en “pausfilt” eller bur där ni vill att hunden ska lära sig att lugnt vänta. En och en tränar ni enkla uppgifter mitt i rummet som störning för hundarna som väntar på sin tur. Vi kommer även att ha uppgiften att gå ut för en liten kisspaus och komma tillbaka in i rummet.


Målsättningen är att hundarna ska lära sig att det är trevligt att hänga med matte/husse på mysplatsen och att det händer saker runtomkring är inte något att bry sig om. 

Innehållet är mycket anpassningsbart efter hundarnas behov.

Datum och tider

Platsen är Eslövs Brukshundklubb. Vid för få anmälda ställs kursen in (du får givetvis tillbaka eventuell inbetald kursavgift).