Inkallning Helt Enkelt

Inkallningskurs i Skåne

Något av det viktigaste om man vill kunna ha hunden lös är en riktigt bra inkallning. Det kräver lite planering och en hel del repetition för att jobba in en “vänd-på-en-femöring”-inkallning, men det är verkligen värt det!

JAG KOMMER!!!

Hårda fakta

Inkallning Helt Enkelt kommer med ett specialupplägg: två lördagar med två veckors träningstid emellan, kopplat till en gemensam FB-grupp för pepp, tips, och råd under tiden. Vi är båda instruktörer på plats = maximal hjälp för dig och din hund!

Första vändan för 12 ekipage kör vi 3/8 och 17/8.
Plats: Eslövs Brukshundklubb
Tid: 10-16 båda dagarna

För vem?

Detta är en kurs för ALLA hundar, från valp till vuxen hund, oavsett ras. Den enda förkunskapen ni behöver är att din hund kan vara i grupp med andra hundar utan att försöka fly eller äta upp någon. Din hund behöver också vara fullt frisk.

Kursinnehåll

Vår definition av en bra inkallning är att hunden kommer direkt oavsett störning, snabbt, hela vägen fram, och stannar hos oss. Vi tränar detta genom att börja bakifrån – vi bygger upp ett stort värde för slutmålet, dvs dig. Sedan lägger vi till ett slutbeteende, oftast ett halsbandsgrepp eller att hunden sätter nosen mot din hand. Vi ökar avståndet, och lägger på kontrollerade störningar. Hela tiden jobbar vi med lina på, så att vi aldrig riskerar att hamna i konflikt med hunden.

Du och din hund får alltså lära er:

  • Riktigt bra belöningar
  • Signalkontroll på valt inkallningsljud
  • Handtarget
  • Halsbandsgrepp
  • Vända på en femöring
  • Lämna lockade störningar
  • Springa förbi lockande störningar

Efter kursen

En bra inkallning behöver underhållas hela hundens liv. Vi ger dig redskapen och lär dig använda dem, men du måste själv göra jobbet. Då är det väl kul att de verktyg vi lär dig är ROLIGA för både dig och hunden! Ni kommer att älska att träna inkallning, och göra det till en del av er vardag!