fbpx

BOKA HUNDHALLEN

We are the Champions!

Igår tävlade vi, idag firar vi! Lite avslagna, lite dagen efter, men väldigt nöjda. Rocket är freestylechampion! “Ja vaddådå? Är någon förvånad över att jag är awesome?” Lördag 9/9 2023 nådde jag ett av mina stora delmål, och jag tänker njuta av det och...

Ensam är inte stark.

För andra gången i mitt hundliv siktar jag högt tävlingsmässigt. Förra gången var 12 år sedan, då jag valde Valle för att satsa på lydnaden. Det gick åt skogen. Valle är trasig (dåliga höfter) och jag tyckte inte alls om hur besviken jag blev – tävlingar är...
Träna på att tävla

Träna på att tävla

I söndags höll vi ett kort sommarprat om att prestera på tävling. Det var inriktat på den tvåbenta delen av ekipaget, och en av sakerna vi tog upp var vikten av att medvetet träna för att tävla om man vill prestera på tävling. Som av en ren slump så hade vi också en...
Hej! Long time no see!

Hej! Long time no see!

Har du saknar vår blogg? Nu kommer den igång igen, i lite nya kläder. Mina inlägg blir en smula mer personliga, lite mer som en dagbok än ett gäng artiklar. Det är det behovet jag har just nu, helt enkelt. Mycket fokus på att träna och tävla en unghund i freestyle,...
Tävla för att träna

Tävla för att träna

I helgen debuterade jag och Rocket i klass 3, både freestyle och HtM. Är han färdig för att tävla klass 3? HELL NO! Speciellt inte heelwork där han behöver hålla ihop och fokusera på ett annat sätt än i freestylen. Så varför startade vi då? Träning på att tävla, så...

Små stunder i vardagen

Vi tränar mycket hund, jag och Ulrika. Det är både vårt jobb och vår hobby, vårt största intresse helt enkelt. Vi träffas i stort sett dagligen och tränar ihop ett par timmar. Hjälper varandra, gläds med den andras framgångar, klurar på problem ihop. Ibland bara leker...

Fyra dagar avklarade – tio kvar!

I torsdags låg Midori under kniven och blev av med en tumör som var lite större och låg lite djupare än väntat. Hon blev också av med en bit muskel och en bit av bäckenbenet, men tack och lov inte med så mycket hud som befarat – det 30 cm långa snittet är helt...
Symptom eller orsak?

Symptom eller orsak?

Jag tror att vi alltför ofta försöker behandla symptom istället för orsak när vi stöter på problem i träningen. Ta jobbiga hundmöten som exempel: symptomet är att hunden skäller på den andra hunden, men orsaken är (nästan alltid) den underliggande känslan. Att fixa...

Väntan är värst

Det startade i juli. Vi märkte att hon inte rörde sig riktigt som vanligt. Inget tydligt, inget hon vägrade göra, bara… annorlunda. Midori, min kelpieprinsessa Jag la om hennes program som vi tränade då, och bokade tid hos Annika (vår magiska hundfysfixare). Vi...
MH och röntgen – varför?

MH och röntgen – varför?

Rocket börjar närma sig 18 månader, och han ska göra sitt MH i februari och röntga höfterna i mars. Både MH och röntgen (höfter eller höfter/armbågar rekommenderas beroende på ras) har flera syften. Givetvis är det viktigt för min egen skull, men det är faktiskt ännu...