fbpx

BOKA HUNDHALLEN

När är man tävlingsfärdig?

När är man tävlingsfärdig?

Det är en fråga som vi får lite då och då, i olika kurser för olika sporter. När är man tävlingsklar? Och svaret tror jag är: det beror på hur man ser på tävlingar. “Du och jag matte, som pysslar med det vi tycker är allra roligast. Det är tävling för...
Gott slut och gott nytt!

Gott slut och gott nytt!

Dags för vår sedavanliga årskrönika med tillbakablick och framtidshopp. 2023 har varit kärvt för många, inte minst småföretagare som oss, men tack vare fantastiska kunder, en massa jobb, och en del tur/skicklighet i att satsa på rätt saker så finns vi kvar. Och vi...
Slängprogram i freestyle

Slängprogram i freestyle

Just nu jobbar jag med vår nästa onlinekurs, som handlar om något som jag tycker är väldigt roligt, intressant och utmanande: att bygga program i freestyle. Det var det som stoppade mig från att tävla i så många år – jag fastnade i programmet. Det blev fel,...
Vad är syftet med träningspasset?

Vad är syftet med träningspasset?

Det är många saker som behöver byggas för att få en både hållbar och högpresterande tävlingshund. Att klämma in ALLT i samma träningspass är inte bara svårt, det är en dum idé! Att till exempel träna både precision och störningsträning av nya störningar och...
We are the Champions!

We are the Champions!

Igår tävlade vi, idag firar vi! Lite avslagna, lite dagen efter, men väldigt nöjda. Rocket är freestylechampion! “Ja vaddådå? Är någon förvånad över att jag är awesome?” Lördag 9/9 2023 nådde jag ett av mina stora delmål, och jag tänker njuta av det och...
Ensam är inte stark.

Ensam är inte stark.

För andra gången i mitt hundliv siktar jag högt tävlingsmässigt. Förra gången var 12 år sedan, då jag valde Valle för att satsa på lydnaden. Det gick åt skogen. Valle är trasig (dåliga höfter) och jag tyckte inte alls om hur besviken jag blev – tävlingar är...
Träna på att tävla

Träna på att tävla

I söndags höll vi ett kort sommarprat om att prestera på tävling. Det var inriktat på den tvåbenta delen av ekipaget, och en av sakerna vi tog upp var vikten av att medvetet träna för att tävla om man vill prestera på tävling. Som av en ren slump så hade vi också en...
Hej! Long time no see!

Hej! Long time no see!

Har du saknar vår blogg? Nu kommer den igång igen, i lite nya kläder. Mina inlägg blir en smula mer personliga, lite mer som en dagbok än ett gäng artiklar. Det är det behovet jag har just nu, helt enkelt. Mycket fokus på att träna och tävla en unghund i freestyle,...
Tävla för att träna

Tävla för att träna

I helgen debuterade jag och Rocket i klass 3, både freestyle och HtM. Är han färdig för att tävla klass 3? HELL NO! Speciellt inte heelwork där han behöver hålla ihop och fokusera på ett annat sätt än i freestylen. Så varför startade vi då? Träning på att tävla, så...
Små stunder i vardagen

Små stunder i vardagen

Vi tränar mycket hund, jag och Ulrika. Det är både vårt jobb och vår hobby, vårt största intresse helt enkelt. Vi träffas i stort sett dagligen och tränar ihop ett par timmar. Hjälper varandra, gläds med den andras framgångar, klurar på problem ihop. Ibland bara leker...