fbpx

Nyhetsbrev

Men vaf…?

Men vaf…?

Förvåning. Ibland en del besvikelse. Ibland irritation. Frustration. Det är de känslor som jag tänker filosofera över idag. De som ligger bakom när jag utbrister just “Men vafan? Varför? Vad ÄR det här?” “Jag kan betydligt fler fula ord än...
Hundhallen blir ännu bättre

Hundhallen blir ännu bättre

– hela tiden! Det är långa dagar nu. Långa dagar fyllda med jobb vi inte riktigt är experter på. Men så värt det! Vem vill inte träna hund i den här träningshallen!? Välkommen till oss! Nu är halva hallen röjd så vi kan hålla kurser. De första har redan startat...
Hundhall mitt i Skåne – The Unicorn Zone!

Hundhall mitt i Skåne – The Unicorn Zone!

Är du nyfiken på hur arbetet med vår hundhall i Stockamöllan fortskrider? Här kommer en uppdatering! I fredags fick vi tillgång till vår blivande hundhall, The Unicorn Zone, vilket betyder att i tre dagar har vi fogat, målat, och fixat non stop. Det är fortfarande en...
Ensam och trygg

Ensam och trygg

Vårt tema den här veckan är glädjeämnen vilket för mig – som har en viss dragning åt pessimism – framförallt handlar om att anstränga mig att se den ljusa sidan när jag känner mig lite butter… Idag har jag färdigställt vår nästa kurs som släpps...
Valp på väg! ÄNTLIGEN!

Valp på väg! ÄNTLIGEN!

Valp! Valp! Vaaaaaaaaaaaalp! Jag är så glad att jag dansar små vändor med jämna mellanrum. I natt (eller i morse) föddes nämligen en ny liten kompis som flyttar in hos mig om åtta veckor. Kanske blir det den här lille killen? Jag har längtat efter valp sedan december...
No-brainer aktivering

No-brainer aktivering

Mycket att göra? Lite ork. Dåligt samvete för hunden? Samma här! Så här kommer fem tips på roliga, enkla saker att göra med hunden när idéerna tryter. Ge mig något att göra annars hittar jag på något själv! Göm något att leta efter! I Hundflix har vi flera kurser med...
DON’T PANIC

DON’T PANIC

Idag blir det ett kort blogginlägg. Det är sol ute, jag har några timmars ledigt och tänker gå ut i skogen med mina vovs. Men jag vill skicka med alla som läser den här bloggen en påminnelse: don’t panic. Citatet är från Liftarens guide till galaxen, svenska...
Kontrollera din hund!

Kontrollera din hund!

Hundar kan inte få springa omkring fritt och göra vad de känner för, du har ett ansvar som hundägare att kontrollera vad din hund gör. Vad betyder det egentligen? Kontroll? För många (de flesta?) är svaret självklart: jag sätter gränserna genom att stoppa hunden när...
Släpp kontrollen.

Släpp kontrollen.

Jag har vissa issues med kontrollbehov. Ett lagom mått av kontroll är nödvändigt för att jobba med det jag gör, jag måste veta vilken boll som är i luften och ungefär var på banan mot marken den befinner sig, så jag kan fånga den innan den faller. Just nu väntar vi på...
Varför?

Varför?

Äntligen är tävlingarna igång! Jag och Midori har tävlat hoopers i lördags och rallylydnad igår. Igår fick jag dessutom glädjen att se flera elever på banorna, och det är nästan ännu roligare när det går bra för dem – jag vet hur de har jobbat och kämpat, och...