fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Vår första tävling i rallylydnad

Igår var Totoro på party! Partyt råkade vara på en brukshundklubb, och det var lite kö till karusellerna, men det var precis så kul som det borde vara. (Karusellen i det här fallet var såklart tävlingsbanan.) Fullt av spännande främlingar överallt och dessutom några...

Det magiska ringbandet

Tävlingarna är igång igen, både i Sverige och utomlands. Senaste veckan har jag läst fem olika inlägg, både svenska och utländska, som alla tar upp samma sak: hunden går fantastiskt på träning och uppvärmning, men vill ingenting så fort den går över ringbandet. Så vad...

Dansa med hunden!

Jag har en dålig dag. Det finns många anledningar, pollenallergin är ett elände, det är stressigt, vänners hundar blir sjuka (och värre), folk är okänsliga eller rentav elaka, och så vidare – många bäckar små, helt enkelt. Ibland blir det så, livet känns tyngre...

Störningskänslig hund?

“Det funkar jättebra hemma!” Hur många gånger har jag hört det? Hur många gånger har jag – något generad, för jag hör mig själv – SAGT det? I en lite frustrerat ursäktande ton, när Rocket aldrig har hört talas om vare sig handtarget eller sitt...
Van Diesel har lämnat idet

Van Diesel har lämnat idet

Glad påsk! För min familjeflock har delar av påsken tillbringats rullande – Van Diesel är invigd för året. En övernattning blev precis lagom för Rockets första husbilstur. “Husbilar är bra grejer! Man är nära maten HELA TIDEN!” Med tanke på att...
Hundmöten

Hundmöten

Vårt tema för april är hundmöten, och för min del är timingen perfekt: min lilla valp som varit helt chill runt allt och alla förvandlades utan förvarning i mitten av mars till att skälla på ALLA hundar. Inklusive sin egen familj. Varför? Vem vet. Men jag vet vad jag...
Bygga goda vardagsvanor

Bygga goda vardagsvanor

Jag älskar att träna med mina hundar. Trick för tävlingslydnad, rally, freestyle, hoopers… Det mesta! Men något som jag faktiskt har varit dålig på med Rocket är vardagstricken. De där enkla grejerna som man väver in när man ändå är i situationen. Midori fick...
Rocket fyller sex månader

Rocket fyller sex månader

Min lille söte valp har bytts ut mot en gänglig hyenaliknande varelse, med gula ögon som tittar skeptiskt åt mitt håll när jag ber honom om något. Som att sluta försöka stjäla Midoris grejer, hoppa ner från köksbordet, eller ta bort nosen från min tallrik. Han är inte...
Miljöträning – på valpens villkor

Miljöträning – på valpens villkor

När jag skaffade min första egna valp (för 23 år sedan) fick jag lära mig att miljöträning var viktigt. Åtta underlag, åtta ljud, åtta miljöer, åtta nya personer – allt på åtta veckor så det var “klart” när valpen blev 16 veckor. Liknande...

Gör något kul med hunden

Igår blev det (statistiskt sett) vår här. Hurra! Idag blåser det halv storm, regnar och är svinkallt, medan värmepannan har stannat. Suck… Vi fortsätter bygga upp vårt fantastiska Hundflix. Hurra! Jag har väldigt lite tid och ork att göra något med min hund....