fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Små stunder i vardagen

Vi tränar mycket hund, jag och Ulrika. Det är både vårt jobb och vår hobby, vårt största intresse helt enkelt. Vi träffas i stort sett dagligen och tränar ihop ett par timmar. Hjälper varandra, gläds med den andras framgångar, klurar på problem ihop. Ibland bara leker...

Fyra dagar avklarade – tio kvar!

I torsdags låg Midori under kniven och blev av med en tumör som var lite större och låg lite djupare än väntat. Hon blev också av med en bit muskel och en bit av bäckenbenet, men tack och lov inte med så mycket hud som befarat – det 30 cm långa snittet är helt...
Symptom eller orsak?

Symptom eller orsak?

Jag tror att vi alltför ofta försöker behandla symptom istället för orsak när vi stöter på problem i träningen. Ta jobbiga hundmöten som exempel: symptomet är att hunden skäller på den andra hunden, men orsaken är (nästan alltid) den underliggande känslan. Att fixa...

Väntan är värst

Det startade i juli. Vi märkte att hon inte rörde sig riktigt som vanligt. Inget tydligt, inget hon vägrade göra, bara… annorlunda. Midori, min kelpieprinsessa Jag la om hennes program som vi tränade då, och bokade tid hos Annika (vår magiska hundfysfixare). Vi...
MH och röntgen – varför?

MH och röntgen – varför?

Rocket börjar närma sig 18 månader, och han ska göra sitt MH i februari och röntga höfterna i mars. Både MH och röntgen (höfter eller höfter/armbågar rekommenderas beroende på ras) har flera syften. Givetvis är det viktigt för min egen skull, men det är faktiskt ännu...
Fokusområden januari

Fokusområden januari

Rocket är mitt i en ganska intensiv utvecklingsperiod, det händer mycket i kropp och knopp. Vissa dagar är han vara stor och tuff. Andra dagar blir han rädd för en stol som rör sig på fel sätt. Vissa dagar är han speedad till tusen, och hoppar och kampar med min...

Backspegel och kristallkula

Ännu ett år går mot sitt slut. 2022 var ett händelserikt år på flera sätt, och när jag ser hundhallar lägga ner runtom i Sverige är jag otroligt tacksam för alla som går våra kurser, är Hundflixare, bokar privatlektioner och hyr vår hall. Tack vare er finns vi! Så vad...
Livet med unghund

Livet med unghund

Rocket är nu 14 månader gammal. Han är mitt i “tonåren”, och det märks! En unghund kan definitivt vara något av en prövning att leva med, och alla mina hundar har varit olika. Jobbig? Jag? Aldrig! Vad handlar det om? Spökålder, tonår, unghundsperiod...

Rocket review: 12 månader senare

Det är sant! Imorgon 22/11 2022 har Rocket bott hos mig i 12 månader. Förutom en del avlastning och hundpassning av Ulrika har han hängt med mig i stort sett dygnet runt – i direkt anslutning eller vilande i bilen. Totoro och hans nya bästa kompis Rocket! Dags...

Allt är relativt

I helgen var vi alla fyra (jag och Åsa, Totoro och Rocket – eller smågrabbarna, som jag tänker på dem…) och tävlade. Vår debut i freestyle och heelwork! Det var så roligt! Men hur gick det då? Jo: så djävla bra! Rocket presterade uppflytt i båda grenarna...