fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Livet med unghund

Livet med unghund

Rocket är nu 14 månader gammal. Han är mitt i “tonåren”, och det märks! En unghund kan definitivt vara något av en prövning att leva med, och alla mina hundar har varit olika. Jobbig? Jag? Aldrig! Vad handlar det om? Spökålder, tonår, unghundsperiod...

Rocket review: 12 månader senare

Det är sant! Imorgon 22/11 2022 har Rocket bott hos mig i 12 månader. Förutom en del avlastning och hundpassning av Ulrika har han hängt med mig i stort sett dygnet runt – i direkt anslutning eller vilande i bilen. Totoro och hans nya bästa kompis Rocket! Dags...

Allt är relativt

I helgen var vi alla fyra (jag och Åsa, Totoro och Rocket – eller smågrabbarna, som jag tänker på dem…) och tävlade. Vår debut i freestyle och heelwork! Det var så roligt! Men hur gick det då? Jo: så djävla bra! Rocket presterade uppflytt i båda grenarna...
Utvärdering – nyplanering

Utvärdering – nyplanering

I helgen som gått har vi varit ute på äventyr. Jag och Rocket, Ulrika och Totoro har varit i Ulricehamn i två dagar och tävlat freestyle och HtM. Båda grabbarnas debuter! “Det var väl inget! Vi är gjorda för scenen, båda två.” Jag fokuserar på Rocket och...
Stå – en underskattad grundfärdighet

Stå – en underskattad grundfärdighet

Kan din hund stå? Klart den kan. Men KAN den verkligen det – alltså som en övning och inte en slump? Ett medvetet, välbalanserat stå med god stadga, oavsett var i förhållande till föraren hunden är? Eller blir det tasstramp, att hunden flyttar sig snett, lägger...
5 bra saker med hösten

5 bra saker med hösten

Jag känner personer som påstår att de gillar hösten. Höstlöv, mysiga kvällar, stora halsdukar… Givetvis vet vi allihopa att de ljuger. Hösten och – ännu värre – vintern är de absolut värsta årstiderna och ingen, INGEN kan tycka om månaderna från...
Störningsträna för mindre känslighet, inte mer!

Störningsträna för mindre känslighet, inte mer!

Att göra hunden mindre känslig för en retning kallas för att desensitering, och vi gör det vanligast och effektivast genom att utsätta hunden för så små mängder av retningen att den vänjer sig, och successivt och sakta öka på mängden. Nyckelordet är “små”!...

Det ska inte falla på bristande vilja!

Den meningen såg jag på min fb-vägg för många år sedan. Jag kommer inte ihåg vem det var, men det handlade om att hon gått upp kl 05.30 för att träna ett pass innan jobbet, eftersom hon visste att hon inte skulle hinna efter. Jag vill mycket. Jämt. Inte alltid samma...
Stå – en underskattad grundfärdighet

Startsignal i träningen

I träningen vill vi att hunden ska hålla fokus i uppgiften. Att låta hunden ge sin startsignal innan vi sätter igång en övning kan vara en viktig nyckel! Att ge hunden en chans att hitta sin balans – både mentalt och fysiskt – och berätta att hen är klar,...
Hundens känsla på banan

Hundens känsla på banan

Ofta när jag pratar med folk på tävlingar pratar vi om känslan på banan – om det har känts bra eller dåligt. Givetvis är det roligt med bra resultat, men jag upplever att för merparten är känslan viktigare. Jag kan relatera helt och hållet – rätt känsla...