Grunder i styrketräning för hund

Det finns många övningar för att hjälpa hundarna att hålla sig starka och friska länge, men hur lär man dem att göra det egentligen?

Ta i och draaaaaa…

För vem?

Kursen passar alla som vill lära sin hund styrketräning. Det här är en kurs som går igenom hur du kan lära hunden ett antal styrketräningsövningar. Det är inte en kurs som ger dig ett träningsupplägg anpassat för just din hunds fysiska behov, för ett sådant rekommenderar jag att du vänder dig till en sjukgymnast specialiserad på hundar. Observera att övningarna som ingår i kursen är avsedda för friskvård, om din hund har skador eller andra fysiska problem är det möjligt att en del övningar kan vara direkt olämpliga.

Kursinnehåll

Vi kommer att gå igenom inlärning av stora övningar som involverar hela kroppen i rörelse såväl som små övningar som isolerar mindre muskelgrupper. För vissa av övningarna krävs utrustning, men det mesta går att improvisera från saker som finns hemma eller som går att hitta i vanliga affärer. Det är inte nödvändigt att ha ett helt hundgym hemma för att kunna gå kursen (men det kan såklart vara roligt att ha ändå).

  • Fördelar och nackdelar med olika inlärningstekniker i styrkeövningar (ex shaping vs lockning)
  • Precision och tempo
  • Kroppsmedvetenhet och stegring
  • Variera upplägg i samma övning för att nå andra muskler
  • Variation för återhämtning även under inlärningen
  • “Nej tack”
  • Planera och utvärdera

Efter kursen

Kan du lära din hund effektiva styrkeövningar och använda dem i träningsprogram som passar just era behov. Du har verktygen för att lära in nya övningar och variera dem.

Datum och tider

Nästa kursstart med Ulrika är planerad till hösten, även en variant för stökiga hundar.