fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Freestylekurs

Freestyle och HtM är de mest personliga hundsporter du kan hitta! Du bygger själv dina program och fyller dem med det innehåll som passar just dig och din hund bäst.

Valp som går slalom mellan ben, ett vanligt trick i freestyle och en position i HtM, cane corso
Det finns inget i reglerna som säger att jag inte får bitas när jag går slalom!

För vem?

Våra grundkurser passar dig som är nyfiken på freestyle och vill komma igång. Så vill du tävla eller “bara” göra något fantastiskt roligt ihop med din hund? Det här är kursen som bygger samarbete och träningsglädje.

För att kunna tävla i freestyle måste hunden kunna vara lös i en spännande miljö men det betyder inte att den redan måste kunna det när ni börjar träna. Det här är en utmärkt kurs för dig som vill komma vidare i träningen.

Kursinnehåll

I sporten freestyle ingår både grenarna freestyle och heelwork to music. I denna kurs går vi igenom grunderna i båda. Du får bekanta dig med likheter och skillnader, och grunderna i att bygga upp ett program för endera gren.

Vi tittar på hur du väljer just er musik, vad du kan fylla ditt program med, och hur du lär in vissa trick. I freestyle finns inga fasta moment så vi tittar på grundläggande trick som går att variera och individanpassar efter dina önskemål. I heelwork to music tittar vi på några av de fasta positionerna och hur du kan använda dem.

Efter kursen

Vet du vad som behövs för färdiga program i både freestyle och heelwork to music, kan välja musik som passar just er, och har grunderna som behövs för att träna vidare. Förmodligen är du helt såld på freestyle och vill gå vidare till fortsättningskursen, men du har även fått nyttiga verktyg för att fortsätta i andra sporter.

Vi startar upp kurser i freestyle lite då och då – finns det inget just nu i kursutbudet så kika in om ett par månader igen!