fbpx

Nyhetsbrev

Livsnjutaren

Livsnjutaren handlar om att berika livet för hunden på olika sätt. Roliga aktiviteter, eller att tänka till runt vardagen. Detta är verkligen en titel med övningar att återkomma till och utveckla efter vad just ni tycker är roligast!

“Det är kul att göra saker ihop med matte! Hon gör mitt liv bättre!”

Nivå 1

Du får berömma och uppmuntra hunden med rösten under tiden, men inte hjälpa den med uppgiften. Hunden ska utföra uppgiften med glädje och entusiasm. Klicka på titeln för att se exempelfilmer på hur momentet kan se ut.

Momenten behöver inte utföras på samma dag. Trimma dina filmer så att de visar enbart momentet, filmen bör inte vara mer än max 60 sekunder lång per moment. Du kan ladda upp flera filmer med ett moment i varje eller visa alla moment i en hopklippt film.

Rädda matskålen
Göm hundens matskål (med mat i) och låt den leta upp den. Godkända gömställen är till exempel under sängen, i duschen, eller liknande platser. Hunden ska inte kunna se skålen förrän den har kommit nära.

Mysifiera liggplatsen
Gör din hunds liggplats ännu bättre! Filmen ska visa före och efter samt att hunden är nöjd med sin “nya” plats. Du behöver berätta vad du gör och varför, åtgärderna ska vara anpassade efter just din hund (allt passar inte alla hundar). Du kan antingen berätta under tiden du filmar eller komplettera med att skriva några rader i ansökan.

Godisrulle
Göm godis i en handduk och rulla ihop den. Låt din hund gå loss på handduken tills den får tag i godiset. OBS! Använd en handduk som du inte är rädd om!

Torn av kuddar
Göm godis under ett torn av kuddar som hunden behöver flytta på och välta. Det ska tydligt framgå att hunden är orädd om kuddarna faller. Minst fyra kuddar ska användas, storleken kan variera efter hundens storlek.

Godisbricka
Använd dig av till exempel en bricka med muggar på, en muffinsform, eller en isbitsform. Lägg godis i något av facken. Låt hunden leta sig fram med nosen. Om det blir för visuellt tydligt kan du lägga en bit hushållspapper i alla facken, så att godisen inte syns och alla ser likadana ut.

“Det här verkar ju superkul! Kom igen, vi testar!”

Ansök om en titel så här:

1. Fyll i ansökningsformuläret som du hittar här under.
2. Varje ansökan kostar 250:- som du betalar HÄR. Blir ni godkända får du ditt diplom och en personlig prisrosett med hundens namn och vilken titel det gäller hemskickad. Blir ni inte godkända är det bara att ta till er av den feedback ni fått, fortsätta träna, och ansöka igen!

Ability Livsnjutaren
Så som du vill att det står på diplomet
Hit skickar vi rosett och diplom till dig som blivit godkänd
Använd Youtube, Vimeo eller annan liknande tjänst.
Vi sparar dina uppgifter, men lämnar aldrig ut till tredje part utan ditt godkännande. Vill du att vi stryker dig ur registret är det bara att kontakta oss.

Titelhållare

200427 Kajsa Vinteräng och Kicker Rock’s Ballroom Blitz “Ville”