fbpx

BOKA HUNDHALLEN

Ability

Nej, vi har inte skrivit fel. Vår vana trogen har vi skapat något som vi själva saknar. Låt oss presentera ABILITY!

Ability! För ALLA hundar!

Fyra olika titlar finns

Vi har fyra titlar som är helt färdiga att börja träna, filma och skicka in till redan imorgon! Klicka på titeln och läs mer.

 • Livsnjutaren
  Enkla övningar som bygger på berikning som gör din hunds liv bättre, helt enkelt.
 • Karantänkompis
  Hundarna kan hjälpa oss med en massa praktiska grejer i vardagen. Kul att träna in och kul att använda!
 • Lekfjant
  Att leka med sin hund är ren och skär glädje! Vi vill uppmuntra kreativitet och utveckling av att leka tillsammans. Här finns två nivåer: Lektönt som är en lite enklare titel, och Lekfjant som kräver både fantasi och fjanteri.
 • Rallylydnad
  Fyra nivåer, en för varje klass. Anpassat för att du enkelt ska kunna träna och filma hemmavid – antingen inomhus eller utomhus.

Ansök om en titel så här:

1. Fyll i ansökningsformuläret som du hittar längst ner på varje titelsida (klicka på titlarna som du ser här ovan så kommer du rätt).
2. Varje ansökan kostar 250:- som du betalar HÄR. Blir ni godkända får du ditt diplom och en personlig prisrosett med hundens namn och vilken titel det gäller hemskickad. Blir ni inte godkända är det bara att ta till er av den feedback ni fått, fortsätta träna, och ansöka igen!

Varför Ability?

Ability är ett koncept vi utvecklat specifikt för hundar som är reaktiva, rädda, jaktgalna eller på annat sätt inte – i alla fall i dagsläget – kan delta på vanliga tävlingar eller kanske ens kurser.
Vi har arbetat i många år med hundar där ordet “problem” appliceras friskt och en sak vi blivit alltmer övertygade om är att det är för mycket fokus på just problemen. Både människor och hundar skulle bli lika mycket hjälpta av att bara föra in lite mer kul i livet! Det betyder givetvis inte att alla borde sluta leta lösningar för problem, men allt det där allvaret – som ofta är bokstavligen på liv och död, det vet vi – behöver faktiskt vägas upp med lite fjanterier.

Hela livet kan inte vara en kamp, det mår ingen bra av.

Hur går det till?

Ability är för ALLA hundar. Även om det är skapat med tanke på den hund (eller människa) som inte trivs i kurs-eller tävlingssammanhang, så är givetvis alla grenar öppna för ALLA som vill vara med.

De flesta av oss behöver mål att sträva mot, antingen för att komma igång eller för att hålla igång. I en situation där vi inte kan delta på vanliga hundarrangemang kan det bli svårt eller rentav hopplöst. Det här är för er! Varje nivå har bedömningskriterier, ni skickar in en film till oss på när ni genomför momenten som vi bedömer. Ni får en utvärdering av vad ni eventuellt behöver jobba på, och får ni godkänt så får ni diplom, rosett och fantastiska skrytmöjligheter! Din hund är ju fantastisk, här har du möjligheten att visa upp det – på ett sätt som fungerar för just er.

Ability består av flera grenar, några är väldigt lika etablerade hundsporter medan andra tangerat i inspiration men utvecklats i lite egen riktning, och några är helt unika.

Om ni behöver lite extra hjälp har vi även tillhörande onlinekurser till flera av grenarna för att ni ska komma framåt så smidigt som möjligt.

ABILITY – FÖR UTVECKLING!